Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Eenvoudig zelf opgelost - met de Miles & More Self Services

Miles & More Self Services

De Miles & More Self Services bieden u een beetje meer vrijheid. Want daarmee kunt u uw zaken op het gebied van award Miles eenvoudig zelf oplossen: voer talrijke functies zelf uit - wanneer en waar u maar wilt. Zo kunt u bijvoorbeeld uw profielinhoud of toegangsgegevens wijzigen, vluchtawards online boeken of een Miles creditering direct per foto in de app initiëren.

Alle wetenswaardigheden over de boeking van een vluchtaward

Kan ik mijn reeds uitgereikte ticket voor een vluchtaward annuleren?

Als u uw al uitgegeven ticket voor een vluchtaward annuleert dan worden de award Miles na voltooide annulering weer op uw Miles rekening gecrediteerd. Bij gereduceerde awardvluchten is teruggave van Miles niet mogelijk.

Een omboeking voor tickets voor een vluchtaward is mogelijk binnen de geldigheidsduur van het ticket. U kunt de datum en tijd, maar niet de route wijzigen. Fly Smart-vluchtbeloningstickets en Miles aanbiedingen zijn na het verstrekken niet meer wijzigbaar.

Voor een annulering of omboeking neemt u contact op met uw Miles & More-servicecentrum. In beide gevallen wordt een toeslag van € 50 per ticket in rekening gebracht; bij bepaalde vluchtawards kan dit bedrag afwijken of vervallen.

 

Naar het Miles & More-serviceteam

Hoe kan ik een vluchtaward reserveren?

De snelste weg naar uw ticket voor een vluchtaward is een online reservering via de Miles & More-website: Hier vindt u vluchtverbindingen met bijna alle luchtvaartmaatschappijpartners en kunt u deze direct boeken.

Daarnaast helpt uw Miles & More-serviceteam u natuurlijk graag bij een reservering. Houd voor identificatie bij een telefonische boeking uw PIN-code paraat.

Tip: Wilt u meer weten over ons veelzijdige vluchtaward aanbod bekijk dan gewoon ons behulpzame overzicht Voordelen bij het vliegen.

Is een stoelkeuze vooraf mogelijk bij awardvluchten?

U kunt voor awardvluchten bij sommige partner-luchtvaartmaatschappijen en bij online awardboeking en boeking via het Miles & More-servicecentrum een stoel reserveren. Daarna bieden wij u ook en stoelkeuze vooraf aan; u kunt deze snel en eenvoudig online in uw boekingsoverzicht uitvoeren.

Of een reservering gratis is, hangt van de voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij af. In het geval van een stoelkeuze vooraf tegen betaling of als bij de door u geboekte maatschappij geen stoelkeuze vooraf via de website of het Miles & More-serviceteam mogelijk is, kunt u direct contact opnemen met de maatschappij, om uw stoelvoorkeur te regelen.

Wat kost het omboeken of annuleren van een awardvlucht?

Voor de omboeking of annulering van een awardvlucht wordt € 50 per ticket in rekening gebracht. Bij bepaalde vluchtawards kan dit bedrag afwijken resp. vervallen. Let op dat in het geval van omboekingen naheffingen of terugbetalingen van belastingen, heffingen en toeslagen van toepassing kunnen zijn.

Als u uw award ticket wilt omboeken of annuleren, neemt u contact op met ons Miles & More-servicecentrum.

Kan ik de belastingen, heffingen en toeslagen voor een vlucht met Miles betalen?

Tegen een waarde van 15.000 award Miles bieden wij u de mogelijkheid om belastingen, toeslagen en extra kosten voor een awardvlucht bij boeking of ticketuitgave met Miles te verrekenen.

De aanbieding geldt voor vluchten die door Lufthansa en geselecteerde luchtvaartmaatschappijpartners binnen Europa worden uitgevoerd - ook op verbindingen met overstap. U kunt deze optie zowel bij een online boeking als bij een boeking via uw lokale Miles & More-serviceteam kiezen.

Waar vind ik de vluchtawardtabel?

De Miles & More vluchtawardtabel vindt u hier: Star Alliance-vluchtawardtabel  

 

Om de awardtabel te kunnen gebruiken kunt u in deze tabel ook kijken naar de landindeling, en tot welke regio uw vertrek- en aankomstluchthaven behoort. Alleen zo kunt u het benodigde aantal Miles bepalen.

Let er op dat een bindende verklaring van de Miles prijs van uw award alleen direct bij de reserveringsaanvraag kan worden gegeven, omdat die altijd gebaseerd is op de exacte route.

Waar kan ik online inchecken?

De Lufthansa online check-in-procedure kunt u gebruiken voor de volgende vluchten:

 

  • Wereldwijde Lufthansa-vluchten
  • Vluchten van Austrian Airlines tussen Duitsland en Oostenrijk
  • Vluchten van LOT Polish Airlines bij vertrek uit Duitsland (uitgezonderd HAM en STR)
  • Vluchten van Adria Airways en Croatia Airlines bij vertrek uit Duitsland
  • Vluchten van Scandinavian Airlines bij vertrek uit Duitsland (uitgezonderd DUS, HAM, TXL)

    Vluchten van alle andere, hier niet genoemde vliegmaatschappijen en codeshare-vluchten, die door een andere maatschappij worden uitgevoerd, maar met een vluchtnummer van bovenstaande maatschappijen geboekt zijn, kunnen alleen direct bij de uitvoerende maatschappij op de betreffende website ingecheckt worden.

Kan ik ook awards voor vrienden of kennissen gebruiken?

Van uw persoonlijke Miles & More-rekening kunt u ook voor familieleden, vrienden of bekenden vlucht-, upgrade of merchandise-awards aanvragen.
Bij vlucht- of upgradeawards is het niet nodig dat u als begeleider meereist.

In het algemeen is een gratis overdracht van awards aan derden in uw familie- of vriendenkring dus mogelijk. De verkoop, omruiling of veiling van awards is echter verboden.

 

Tip: Als uw eigen Miles tegoed niet voldoende is voor awards, die u wilt schenken, dan hebben leden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland de mogelijkheid, samen met familieleden of vrienden een Milespool op te zetten en zo samen Miles te verzamelen en in te wisselen.

 

Hoe Mileage Pooling exact gaat ervaart u hier.

Alle wetenswaardigheden over Miles creditering met terugwerkende kracht

Kan ik Miles naderhand op mijn rekening laten boeken?

Een Miles creditering met terugwerkende kracht is bij Miles & More binnen 6 maanden na activatiedatum mogelijk. Bij veel partners kunt u het tegoed via het betreffende online formulier opvragen.