De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Alles wat u moet weten over dubbele authenticatie (2FA)

Wat is twee-factor authenticatie (2FA)?

Dubbele authenticatie (2FA) is een veilige authenticatiemethode (Strong Customer Authentication, SCA) waarbij de gebruiker zich via twee factoren aanmeldt bij zijn of haar account (Inloggen). Doorgaans zijn deze twee factoren kennis en bezit, dus u kent uw aanmeldgegevens (gebruikersnaam/wachtwoord) en beschikt over een mobiel apparaat, waar op u sms-berichten kunt ontvangen, waarmee u zich met succes kunt aanmelden.

 

Waarom voert Miles & More 2FA in?

De veiligheid en integriteit van uw Miles & More rekening en uw profielgegevens zijn voor ons zeer belangrijk. Met 2FA kunnen we voorkomen dat vreemden (bijv. door achterhalen van uw wachtwoord) inzage krijgen in uw rekening. 

 

Welk voordeel van 2FA heb ik als lid?

Met 2FA kunt u gerust uw gegevens en Miles opslaan in uw Miles & More rekening en ze iedere keer inzien, want die zijn daar optimaal beschermd.

 

Moet ik dubbele authenticatie (2FA) gebruiken voor mijn Miles & More rekening? 

Ja, ieder Miles & More-lid moet zich bij bepaalde online transacties verifiëren met. 2FA. In een introductiefase zullen de eerder bekende processen ook nog gedurende een bepaalde periode beschikbaar zijn. 

 

Hoe kan ik me registreren voor dubbele authenticatie (2FA)?

Elke lid moet zich eenmalig registreren voor het gebruik van 2FA. Dit kunt u eenvoudig regelen op miles-and-more.com; direct bij aanmelding voor het Miles & More-programma of in uw profiel. Houd uw mobiele apparaat, dat u voor 2FA wilt gebruiken, bij de hand en geef uw bijbehorende mobiele nummer in. U krijgt nu uw eerste verificatiecode via sms (zescijferige code) van Miles & More. Zodra u die ontvangt, invoert en bevestigt, klikt u op de knop ”Activeren” en is de activatie voltooid.

 

Wanneer moet ik een dubbele authenticatie (2FA) uitvoeren?

Een dubbele authenticatie is nodig als u uw profielgegevens wijzigt of Miles wilt inwisselen voor een beloning (zoals een vluchtboeking). De aanmelding met gebruikersnaam en wachtwoord, of met het servicekaartnummer en uw PIN maakt het mogelijk om actuele aanbiedingen te zien en uw Miles tegoed, of profielgegevens te controleren.

 

Wat heb ik nodig voor de dubbele authenticatie (2FA)?

Voor 2FA krijgt u van ons telkens een verificatiecode via sms (zescijferige code). Die sturen we naar het vooraf geregistreerde mobiele apparaat. Daarvoor is het nodig dat het apparaat sms-berichten kan ontvangen.

 

Hoe werkt een dubbele authenticatie (2FA) bij Miles & More?

Zodra een 2FA nodig is sturen wij u een verificatiecode (via sms) op het door u vastgelegde mobiele nummer. Voer dit in het betreffende veld in en klik op “Verder”. Als de code juist is, kunt u doorgaan met uw handeling.

 

De code die ik heb ingevoerd werkt niet. Wat kan ik doen?

Om veiligheidsredenen is het aantal pogingen beperkt. Probeer het na 30 minuten nogmaals of neem contact op met uw Miles & More Team.

 

Ik ontvang de verificatiecode niet. Wat kan ik doen?

Het kan voorkomen dat een sms niet aankomt. U kunt altijd op de website, waar u de code moet invoeren, een nieuwe code opvragen. Als u na meerdere pogingen nog geen sms heeft ontvangen, controleer dan het volgende:

 

  • Heeft het apparaat, dat u gebruikt voor de dubbele authenticatie bij Miles & More het door u aangegeven mobiele nummer? U kunt dit controleren in uw profiel op miles-and-more.com  of in Miles & More-app.
  • Is uw mobiele apparaat verbonden met een mobiel netwerk of WLAN?
  • Controleer in de instellingen van het apparaat of het ontvangen van sms is uitgeschakeld of dat functies als bijvoorbeeld “Niet storen” zijn geactiveerd.
  • Start uw mobiele apparaat opnieuw op om weer sms-berichten te kunnen ontvangen.

 

Ik kan tijdelijk geen sms-berichten ontvangen. Wat kan ik doen?

Probeer het later nogmaals, zodra het ontvangen van sms-berichten weer mogelijk is. Als u langdurig geen sms-berichten kunt ontvangen, neem dan telefonisch contact op met uw Miles & More Team.

 

Ik wil de verificatiecode op een ander mobiel nummer ontvangen. Wat moet ik doen?

Verander in uw profielgegevens het mobiele nummer, dat u voor dubbele authenticatie (2FA) heeft vastgelegd. Omdat ook dit mobiele nummer bij beschermde persoonsgegevens hoort, moet het wijzigen daarvan worden beschermd met 2FA. Denk eraan dat u daarvoor ook uw vorige mobiele nummer nodig hebt, omdat de verificatiecode naar dit nummer wordt verzonden. Als u geen toegang meer hebt tot het vorige mobiele nummer, neem dan telefonisch contact op met uw Miles & More Team.
Na de wijzigingen worden alle verificatiecodes uitsluitend naar het nieuwe mobiele nummer gestuurd.

 

Ik heb geen mogelijkheid om een code per sms te ontvangen. Wat kan ik doen?

De veiligheid van uw gegevens en Miles op het web en bij online diensten staat voor ons bovenaan. Zonder dubbele authenticatie en verificatiecode is een wijziging van uw profielgegevens of het inwisselen van Miles online niet mogelijk. Neem in dit geval telefonisch contact op met uw Miles & More Team.

 

Ik ben mijn mobiele apparaat kwijt/mijn mobiele apparaat is gestolen/ik heb mijn mobiele telefoonnummer voor de dubbele authenticatie niet meer. Wat moet ik doen om mijn gegevens/Miles te beschermen?

Neem in dit geval telefonisch contact op met uw Miles & More Team. Dan wordt uw nieuwe mobiele telefoonnummer vastgelegd, waarna u zich weer opnieuw kunt registreren.

 

Ik heb geen mobiel apparaat. Hoe kan ik desondanks een beloning claimen/mijn gegevens wijzigen?

Neem contact op met uw plaatselijke Miles & More Team.

 

Zijn er voor mij kosten aan verbonden?

Nee, de dubbele authenticatie (2FA) en het verzenden van de verificatiecode per sms zijn voor u gratis. Het kan zijn dat in het mobiele abonnement kosten worden gerekend voor het ontvangen van een sms of dat er roamingkosten gelden.

 

 

Mijn rekening voorbereiden op 2FA