Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Hulp & contact - Uw Miles & More Serviceteam staat voor u klaar

Hulp, speciaal voor u

Als u ingelogd bent, hebt u toegang tot

 • uw exclusieve servicehotline

 • automatisch ingevulde informatie in het contactformulier

Vele deelnemers hebben baat gehad bij deze informatie

Kan ik Miles naderhand op mijn rekening laten boeken?

Een Miles creditering met terugwerkende kracht is bij Miles & More binnen 6 maanden na activatiedatum mogelijk. Bij veel partners kunt u het tegoed via het betreffende online formulier opvragen.

Kan ik Miles laten overdragen of samen met familie of vrienden verzamelen?

Miles rekeningen zijn altijd persoonsgebonden, daarom kunt u Miles niet overdragen naar een Miles rekening van een andere deelnemer. U heeft echter de mogelijkheid met uw persoonlijke tegoed awards voor vrienden of bekenden te verkrijgen.

Als u samen met familie of vrienden Miles verzamelt, dan heeft u de mogelijkheid een Milespool van maximaal 2 volwassenen (ouder dan 18 jaar) en maximaal 5 kinderen (tussen 2 en 17 jaar) op te zetten. De award Miles van alle pooldeelnemers worden op een virtuele Miles rekening samengevoegd en alle volwassenen kunnen in gelijk mate over het Miles tegoed beschikken, de Milespool beheren en leden uitnodigen. Kinderen hebben geen toegang tot de Milespool, die kunnen alleen gebruik maken van eigen verzamelde Miles.

 

Meer informatie over Mileage Pooling vindt u hier

Kan ik award Miles inwisselen voor status Miles?

U heeft verschillende mogelijkheden voor omwisselen van award Miles voor status Miles. Alle leden hebben de mogelijkheid in combinatie met diverse Miles & More-creditcards; Frequent Travellers kunnen profiteren van een Miles-omwisseling als onderdeel van Miles & More Selections.


De volgende algemene voorwaarden voor creditcardhouders zijn van toepassing op omwisselen van award Miles in status Miles:

 

 • U kunt eens per jaar tussen 5.000 en 25.000 award Miles (niet HON Circle Miles) omwisselen.
 • Dit is van toepassing op award Miles die u heeft ontvangen voor creditcardaankopen in het huidige en voorgaande jaar.
 • Welkomst-, meervoudige en promotionele Miles enz. zijn uitgesloten van de Miles-omwisseling.
 • De verhouding voor omwisselen van award Miles in status Miles is 5:1.
 • Uw omgewisselde Miles worden bijgeschreven op uw Miles rekening als status Miles voor het huidige jaar, en de overeenkomstige award Miles worden afgeschreven.
 • Een omwisseling die eenmaal is goedgekeurd kan niet worden omgedraaid.

 
Deze landspecifieke regels zijn ook van toepassing:

 

 • Duitsland:
  Voor houders van de Lufthansa Miles & More Creditcards uitgegeven door de Deutsche Kreditbank AG (DKB):
  Award Miles kunnen alleen worden omgewisseld door leden die woonachtig zijn in Duitsland en door houders van de Miles & More Gold Credit Card, de Lufthansa Frequent Traveller Credit Card of de Lufthansa Senator Credit Card. 

 

 • Italië:
  Voor houders van de UniCreditCard Miles & More uitgegeven door UniCredit:
  Award Miles kunnen alleen worden ingewisseld door houders van de UniCreditCard Flexia Gold Miles & More en de UniCreditCard Business Miles & More.

 

 • Zwitserland:
  Voor houders van de SWISS Miles & More Credit Card uitgegeven door Swisscard AECS GmbH:
  Award Miles kunnen alleen worden omgewisseld door houders van de volgende producten: SWISS Miles & More Classic Credit Card Duo, SWISS Miles & More Gold Credit Card Duo of SWISS Miles & More Platinum Credit Card Duo. Er is per kalenderjaar slechts één Miles-omwisseling mogelijk per Miles & More-lid.

 

 • VS:
  Voor houders van de Miles & More® World Elite Mastercard® uitgegeven door Barclaycard®:
  Award Miles kunnen alleen worden omgewisseld door houders van de Miles & More® World Elite Mastercard®.

 • Nederland:
  Voor houders van de Miles & More Visa Gold Card uitgegeven door Qander Consumer Finance B.V.: Award Miles kunnen alleen worden omgewisseld door houders van de Miles & More Visa Gold Card.

  U kunt hier award Miles omwisselen in status Miles

Alles wat u moet weten over de eVoucher

Een eVoucher is een elektronische voucher voor een upgrade. Zodra u de status van Senator of HON Circle-lid hebt bereikt, krijgt u twee of zes eVouchers die elk 24 maanden geldig zijn.

Elke keer dat u uw status verlengt ontvangt u hetzelfde aantal eVouchers per twee jaar. Let op dat het betreffende aantal eVouchers alleen op uw rekening wordt bijgeschreven nadat uw nieuwe Senator- of HON Circle lidkaart is uitgegeven. Ze kunnen niet sneller worden verstrekt als u bijvoorbeeld al aan de voorwaarden voor behoud van uw status heeft voldaan.

U kunt uw eVouchers inwisselen voor vluchten bij elke Miles & More-luchtvaartpartner die upgrades aanbiedt (behalve Condor). De upgrades zijn elk van toepassing op een deel van de reis; niet op een heen- en terugreis.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor inwisselen van eVouchers met een volledig betaald ticket (in bepaalde reserveringsklassen):

 

 • Direct online bij het boeken van uw upgrade award

 • Telefonisch via uw Miles & More-serviceteam
 • Bij inchecken op de luchthaven

  Gebruikte eVouchers worden automatisch afgeschreven van uw Miles & More-rekening. Uw upgrade wordt elektronisch toegevoegd aan uw vluchtboeking in het boekingssysteem. U heeft hiervoor geen extra vluchtdocumenten nodig.

Hoe lang zijn mijn Miles & More award Miles geldig?

De award Miles zijn 36 maanden geldig vanaf de datum van de activiteit en vervallen - als ze niet worden gebruikt - op het einde van het kwartaal. Over het vervallen van Miles wordt u als volgt door ons geïnformeerd:

 

 • Op uw online afschrift worden de Miles getoond, die aan het eind van het lopende en aan het eind van het volgende kwartaal vervallen.
 • In uw online nieuwsbrief, waarvoor u zich hier kunt aanmelden krijgt u ongeveer twee maanden van tevoren een overzicht van alle Miles die aan het eind van het lopende kwartaal komen te vervallen.

  Tip: een voorbeeld voor de duidelijkheid: u bent op 12.12.2016 van Frankfurt naar New York gevlogen. Deze Miles vervallen na 36 maanden aan het einde van het volgende kwartaal, dus per 31.12.2019.

  De award Miles van leden, die de status van Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid hebben bereikt, zijn tijdens de looptijd van de status uitgezonderd van verval. Pas wanneer u uw status verliest, zullen uw Miles weer zoals gewoon vervallen. De Miles, ongeacht of ze voor of tijdens de status verzameld werden, zijn vanaf dat moment 36 maanden geldig en vervallen dan aan het einde van het kwartaal. 
 
In sommige landen hebt u de mogelijkheid de Miles vervaldatum met een Miles & More-creditcard onder bepaalde voorwaarden te verhinderen.

Kies uw reden voor contactopname