Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Hulp & contact - Uw Miles & More Serviceteam staat voor u klaar

Vele deelnemers hebben baat gehad bij deze informatie

Kan ik Miles naderhand op mijn rekening laten boeken?

Een Miles creditering met terugwerkende kracht is bij Miles & More binnen 6 maanden na activatiedatum mogelijk. Bij veel partners kunt u het tegoed via het betreffende online formulier opvragen.

Kan ik Miles overdragen?

Met de service - Transfer Miles - heeft u de mogelijkheid award Miles tegen een vergoeding aan andere Miles & More-leden over te dragen of van hen te ontvangen.

Miles kunnen alleen in de volgende eenheden tegen vaste prijzen worden overgedragen (minimaal 1.000 Miles en maximaal 35.000 Miles per kalenderjaar):
1.000, 2.000, 3.000, 4.000, 5.000, 7.500, 10.000, 15.000, 20.000, 25.000, 30.000, 35.000

U kunt de Miles transfer zelf uitvoeren op https://milesandmore.loylogic.com. De vergoeding kan in negen valuta’s worden betaald: in CHF, CNY, EUR, GBP, INR, JPY, PLN, RUB en USD. De Miles worden doorgaans direct overgedragen van de ene naar de andere rekening. In sommige gevallen kan het echter tot 3 werkdagen duren voor de Miles zijn overgedragen.


Overgedragen Miles zijn minstens 36 maanden geldig.


Status Miles kunnen niet worden overgedragen.

Kan ik award Miles inwisselen voor status Miles?

U heeft meerdere mogelijkheden om award Miles in status Miles om te zetten. Alle deelnemers hebben de mogelijkheid te combineren met enkele Miles & More creditcards; Frequent Travellers kunnen in het kader van Miles & More Selections profiteren van een Miles inwisseling.
 
De volgende algemene voorwaarden gelden voor de inwisseling van award Miles in status Miles voor houders van een creditcard:

 

 • Per kalenderjaar kunt u eenmalig tussen de 5.000 en 25.000 award Miles inwisselen voor status Miles (geen HON Circle-Miles).
 • Dit geldt voor award Miles die u in het huidige en/of voorgaande kalenderjaar voor creditcardbestedingen heeft ontvangen.
 • Welkomst-, meervoudige en actie Miles zijn uitgesloten van deze omruil.
 • De ruilverhouding van award Miles in status Miles is 5:1.
 • Uw ingewisselde Miles worden op uw Miles rekening gestort als status Miles voor het huidige kalenderjaar en de overeenkomstige award Miles worden van uw rekening getrokken.
 • Een bevestigde inwisseling kan niet worden teruggedraaid.

 
Let ook op de specifieke richtlijnen per land:

 

 • Duitsland:
  Voor houders van Lufthansa Miles & More creditcards uitgegeven door de Deutsche Kreditbank AG (DKB):
  Het inwisselen van award Miles is alleen mogelijk voor deelnemers die in Duitsland wonen en in het bezit zijn van de Miles & More Credit Card Gold, de Lufthansa Frequent Traveller Credit Card of de Lufthansa Senator Credit Card.

 

 • Italië:
  Voor houders van de UniCreditCard Miles & More uitgegeven door UniCredit:
  Het omruilen van award Miles is alleen voor houders van de UniCreditCard Flexia Gold Miles & More en de UniCreditCard Business Miles & More mogelijk.

 

 • Zwitserland:
  Voor houders van de SWISS Miles & More creditcards uitgegeven door Swisscard AECS GmbH:
  Het inwisselen van award Miles is alleen mogelijk voor houders van de volgende producten: SWISS Miles & More Classic Kreditkarten-Duo, SWISS Miles & More Gold Kreditkarten-Duo of SWISS Miles & More Platinum Kreditkarten-Duo. Per Miles & More-lid is slechts één Miles ruil per kalenderjaar mogelijk.

 

 • VS:
  Voor houders van de Miles & More® World Elite Mastercard® uitgegeven door Barclaycard®:
  Het inwisselen van award Miles is alleen mogelijk voor houders van de Miles & More® World Elite Mastercard®.

 • Nederland:
  Voor houders van de Miles & More Visa Gold Card uitgegeven door Qander Consumer Finance B.V.: Het inwisselen van award Miles is alleen mogelijk voor houders van de Miles & More Visa Gold Card.

 

Alles wat u moet weten over de eVoucher

Een eVoucher is een elektronische voucher voor een upgrade. Zodra u de status van Senator of HON Circle-lid hebt bereikt, krijgt u twee of zes eVouchers die elk 24 maanden geldig zijn.

Elke keer dat u uw status verlengt ontvangt u hetzelfde aantal eVouchers per twee jaar. Let op dat het betreffende aantal eVouchers alleen op uw rekening wordt bijgeschreven nadat uw nieuwe Senator- of HON Circle lidkaart is uitgegeven. Ze kunnen niet sneller worden verstrekt als u bijvoorbeeld al aan de voorwaarden voor behoud van uw status heeft voldaan.

U kunt uw eVouchers inwisselen voor vluchten bij elke Miles & More-luchtvaartpartner die upgrades aanbiedt (behalve Condor). De upgrades zijn elk van toepassing op een deel van de reis; niet op een heen- en terugreis.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor inwisselen van eVouchers met een volledig betaald ticket (in bepaalde reserveringsklassen):

 

 • Direct online bij het boeken van uw upgrade award

 • Telefonisch via uw Miles & More-serviceteam
 • Bij inchecken op de luchthaven

  Gebruikte eVouchers worden automatisch afgeschreven van uw Miles & More-rekening. Uw upgrade wordt elektronisch toegevoegd aan uw vluchtboeking in het boekingssysteem. U heeft hiervoor geen extra vluchtdocumenten nodig.

Hoe lang zijn mijn Miles & More award Miles geldig?

De award Miles zijn 36 maanden geldig vanaf de datum van de activiteit en vervallen - als ze niet worden gebruikt - op het einde van het kwartaal. Over het vervallen van Miles wordt u als volgt door ons geïnformeerd:

 

 • Op uw online afschrift worden de Miles getoond, die aan het eind van het lopende en aan het eind van het volgende kwartaal vervallen.
 • In uw online nieuwsbrief, waarvoor u zich hier kunt aanmelden krijgt u ongeveer twee maanden van tevoren een overzicht van alle Miles die aan het eind van het lopende kwartaal komen te vervallen.

  Tip: een voorbeeld voor de duidelijkheid: u bent op 12.12.2016 van Frankfurt naar New York gevlogen. Deze Miles vervallen na 36 maanden aan het einde van het volgende kwartaal, dus per 31.12.2019.

  De award Miles van leden, die de status van Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid hebben bereikt, zijn tijdens de looptijd van de status uitgezonderd van verval. Pas wanneer u uw status verliest, zullen uw Miles weer zoals gewoon vervallen. De Miles, ongeacht of ze voor of tijdens de status verzameld werden, zijn vanaf dat moment 36 maanden geldig en vervallen dan aan het einde van het kwartaal. 
 
In sommige landen hebt u de mogelijkheid de Miles vervaldatum met een Miles & More-creditcard onder bepaalde voorwaarden te verhinderen.

Kies uw reden voor contactopname