We noticed you are using Internet Explorer 11, this web browser is no longer supported, your experience might be degraded.

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Uw Miles & More-servicecard

Digital Miles & More Servicecard Lufthansa Branding

De handigste manier om gebruik te maken van het Miles & More-programma is met uw servicekaart in onze app. Dit betekent dat alle diensten voor het verdienen en inwisselen van Miles onmiddellijk beschikbaar zijn nadat u zich voor de eerste keer hebt geregistreerd.

Als u de Miles & More-app nog niet op uw smartphone hebt, kunt u deze meteen downloaden in de App Store of op Google Play en 500 Miles verdienen bij de eerste keer dat u inlogt.

Uw Miles & More-servicekaart in onze app

woman on couch with smartphone

Uw naam en servicekaartnummer staan op uw servicekaart vermeld. Er staat ook een QR-code op waarmee u nog gemakkelijker Miles kunt verdienen en inwisselen. Scan gewoon de code en uw gegevens worden automatisch gelezen.

Uiterst praktisch: u kunt de digitale servicekaart in de app niet verliezen of beschadigen en u hebt hem altijd bij u.

Hoe kunt u uw servicekaart gebruiken om Miles te verdienen en in te wisselen

Vermeld uw 15-cijferige servicekaartnummer of scan de QR-code om Miles te verdienen.

 

Deze kant op om Miles te verdienen

 

Meld u aan met uw Miles & More inloggegevens om Miles in te wisselen.

 

Deze kant op om Miles in te wisselen

Onze Miles & More-servicekaart voor iedereen met een frequent flyer-status

Man with suitcase sits in hotel lobby drinks coffee

Hebt u de Milesdrempel bereikt voor de status van Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid? Zo ja, dan ontvangt u in de regel binnen twee weken de desbetreffende fysieke statuskaart.

 

Deze statuskaart is ook onmiddellijk beschikbaar in onze app, zodat u hem altijd en overal bij u hebt en op uw smartphone kunt gebruiken.

Meer informatie over uw Miles & More-servicekaart

Wat moet ik doen als mijn Miles & More-kaart verloren, gestolen of beschadigd is?

Uw Miles & More-servicekaart is te allen tijde digitaal beschikbaar in de Miles & More-app en hiermee kunt u zoals u gewend bent, gebruikmaken van alle diensten voor het verzamelen en inwisselen van Miles. Dit heeft het voordeel dat de kaart niet verloren of beschadigd kan raken. Gelieve uw Miles & More Service Team telefonisch te verwittigen indien uw permanente servicekaart wordt gestolen. Dit kaartnummer wordt dan geblokkeerd en u zal een nieuw kaartnummer ontvangen waarmee u Miles kunt verzamelen. De plastic Miles & More-servicekaart behoort nu tot het verleden en wordt niet meer geproduceerd.

 

Als u de Miles & More-app nog niet op uw smartphone hebt geïnstalleerd, kan u die hier downloaden:

 

Download de Miles & More-app in de App Store

 

Download de Miles & More-app via Google Play

 

Overigens ontvangt u een tegoed van 500 award Miles wanneer u de eerste keer inlogt op de app.

 

Miles verzamelen: Indien u gekozen hebt voor een DKB Miles & More Credit Card (voor leden met een Duitse bankrekening), kunt u deze gebruiken om u te identificeren als Miles & More-lid, zelfs indien u niet wenst te betalen met een kredietkaart.

Wanneer zal ik mijn Miles & More-servicekaart ontvangen nadat ik mij voor de eerste keer heb geregistreerd?

Om tegemoet te komen aan de hedendaagse vraag naar digitale en milieuvriendelijke oplossingen, verstuurt Miles & More geen Miles & More-servicekaarten meer voor nieuwe registraties of voor bestellingen van vervangingskaarten. Wij raden u aan uw digitale servicekaart te gebruiken in de Miles & More-app. Zo kan u onmiddellijk na uw registratie gebruikmaken van alle diensten voor het verdienen en inwisselen van Miles.

 

Als u de Miles & More-app nog niet op uw smartphone hebt geïnstalleerd, kan u die hier downloaden:

 

Download de Miles & More-app in de App Store

 

Download de Miles & More-app via Google Play

 

Overigens ontvangt u een tegoed van 500 award Miles wanneer u de eerste keer inlogt op de app.

Wanneer ontvang ik mijn nieuwe statuskaart zodra ik een status heb bereikt of verlengd of een Status Star heb behaald?

Als u de Milesdrempel voor bereiken van een status voor Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid hebt overschreden, wordt uw kaart automatisch aangemaakt en verzonden. Dit duurt ongeveer twee weken binnen Duitsland; voor levering naar andere landen moet u rekening houden met een langere levertijd.

 

Als u al een status hebt en deze hebt verlengd, ontvangt u een nieuwe kaart met de verlengde termijn kort voordat de huidige kaart vervalt. Let erop dat, in geval van een verlenging, de kaart niet onmiddellijk wordt uitgegeven nadat u de Milesdrempel heeft behaald.

 

Als jarenlange statusklant kan u wellicht ook profiteren van onze Status Stars. Deze staan afgedrukt op uw statuskaart en, als gevolg daarvan, wordt automatisch een nieuwe kaart en een nieuw bagagelabel besteld voor u zodra u een Status Star hebt bereikt. Maar de Stars worden niet getoond op de standaard servicekaart; ze zijn opgeslagen op de achtergrond en worden afgedrukt zodra u weer een status heeft verdiend.

 

Tip: Ongeacht of u een status heeft verdiend of verlengd of uw langetermijnlidmaatschap u een Status Star heeft opgeleverd, uw kaart is altijd voor u beschikbaar in de Miles & More-app.

Alles wat u moet weten over uw inloggegevens

Zodra u zich met succes heeft aangemeld bij Miles & More, kunt u met uw geldig servicekaartnummer en de daarbij horende PIN-code alle diensten van ons frequent flyer-programma gebruiken. Beide nummers doen daarnaast dienst als aanmeldgegevens voor uw persoonlijke online omgeving.

 

Naast uw servicekaartnummer en PIN-code kunt u inloggen met uw gebruikers-ID en wachtwoord. U kunt een nieuw watchwoord aanvragen.

 

Als u zich na 29.03.2022 hebt geregistreerd, kunt u ook inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord.

 

Als u uw Miles & More-rekening aan een Lufthansa iD hebt gekoppeld, kunt u ook met deze gegevens inloggen.

Mocht u uw gebruikers-ID vergeten zijn, kunt u gebruik maken van uw servicekaartnummer en PIN-code om uw Miles-rekening  online  te openen. Uw gebruikers-ID vindt u dan in uw profiel.

 

Als u uw toegangsgegevens bent vergeten, kunt u deze opnieuw opvragen onder PIN vergeten of Wachtwoord vergeten.

 

Bent u echter uw kaartnummer en gebruikers-ID vergeten, neem dan contact op met uw  Miles & More Service Team.

Wanneer moet ik mijn Miles & More-servicekaart tonen?

Op bepaalde plaatsen moet u uw Miles & More-kaart voor verschillende doeleinden tonen.

 

Miles verzamelen: Om Miles te verzamelen, gelieve tijdens het boeken van de vlucht of het bestelproces bij een Miles & More-partner uw kaartnummer in te voeren. Toon uw (digitale) Miles & More-kaart op het moment van betaling wanneer u winkelt in een van de Miles & More-partnerwinkels.

 

Miles inwisselen: Als u Miles wil inwisselen, moet u zich altijd identificeren met uw Miles & More-kaartnummer en uw PIN-code.

 

Statusvoordelen: Om ook van onze lounges gebruik te kunnen maken, raden wij u aan om uw statuskaart altijd bij u te hebben, want het kan zijn dat u die bij de ingang van de lounge moet laten zien. Het is ook mogelijk dat het beveiligingspersoneel uw kaart wil zien om te bevestigen dat u wel degelijk gebruik mag maken van de Fast Lane.

 

Tip: u hebt uw servicekaart in de Miles & More app altijd bij u - ook als u op reis bent. Dit maakt uw reizen nog ontspannender, en u kan ook op het juiste moment Miles verdienen of inwisselen.

1.

Download de Miles & More-app in de App Store of via Google Play.

2.

Log in met uw toegangsgegevens.

3.

Klik op “Servicekaart”.

4.

Verdien eenmalig 500 award Miles de eerste keer dat u inlogt op de app