Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Alle statusniveaus voor Frequent Flyers in vergelijking

Man en vrouw bekijken iets op een tablet op de luchthaven - alle statusniveaus voor frequent flyers naast elkaar

Wie veel status Miles op zijn rekening heeft komt verder. En ook nog eens comfortabeler, sneller en met veel privileges. Er zijn volgende statusniveaus voor Frequent Flyers, die allemaal minimaal twee jaar geldig zijn.

Overzicht van de belangrijkste voordelen

De belangrijkste diensten

FREQUENT

TRAVELLER

SENATOR

HON CIRCLE

LID

Kaart

Kwalificatie

35.000 status Miles1 of 30 lijnvluchten in een kalenderjaar18

100.000 status Miles1 in een kalenderjaar

600.000 HON Circle Miles2 in twee opeenvolgende kalenderjaren (het huidige en vorige)

Award Miles-
geldigheid

Gedurende de statusperiode vervallen de Miles niet

Gedurende de statusperiode vervallen de Miles niet Gedurende de statusperiode vervallen de Miles niet

 

 

Extra Miles
(Executive Bonus)3

Tot 50% meer award Miles, 25% meer status-, select- en HON Circle Miles

Tot 50% meer award Miles, 25% meer status-, select- en HON Circle Miles

Tot 50% meer award Miles, 25% meer status-, select- en HON Circle Miles

Een klasse hoger vliegen
(Upgrade Voucher)

 

2 eVouchers bij bereiken van de status en elke statusverlenging4

6 eVouchers bij bereiken van de status en elke statusverlenging4

Boekings-
garantie

 

Tot 48 uur voor vertrek in de hoogste reserveringsklasse van de Business Class, de Premium Economy Class en de Economy Class5

Tot 24 uur voor vertrek in de hoogste reserveringsklasse van de Business Class, de Premium Economy Class en de Economy Class5

Wachtlijst-
prioriteit

Twee na hoogste wachtlijst-
prioriteit16

Eén na hoogste wachtlijst-
prioriteit16

Hoogste wachtlijst-
prioriteit17

Incheckprioriteit

Business Class check-in-procedure bij de
Miles & More-luchtvaartpartners6

First Class Check-in, Premium Check-in

First Class Check-in, Check-in bij First Class Terminal Frankfurt (Air Dolomiti, Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS), Premium Check-in

Totale hoeveelheid
gratis bagage

Stukconcept: 1 extra stuk bagage in Economy Class, in totaal 2 stuks bagage in de Premium Economy Class en Business Class, 3 stuks bagage in First Class12

Gewichtsconcept: extra 20 kg7, 8

Stukconcept: 2 stuks bagage of eventueel 3 stuks bagage op bepaalde routes in Economy Class, 3 stuks bagage in Premium Economy Class en Business Class, 4 stuks bagage in First Class13, 14

Gewichtsconcept: extra 20 kg7, 8

Stukconcept: Economy Class 2 stuks bagage of eventueel 3 stuks bagage op bepaalde routes, 3 stuks bagage in Premium Economy Class en Business Class, 4 stuks bagage in First Class13, 14

Golftas

Eén golftas binnen het toegelaten aantal gratis stuks bagage19

Gratis meenemen van één extra golftas7, 9

Gratis meenemen van één extra golftas7, 9

Bagageafhandeling met voorrang

 

Loungetoegang

Business Lounge10

Senator- en Star Gold-lounges11

Lufthansa First Class, SWISS First en Austrian HON Circle Lounge15, First Class Terminal in Frankfurt

Toegang tot de First Class terminal

Alleen met First Class-ticket (vluchten van Lufthansa, SWISS)

Alleen met First Class-ticket (vluchten van Lufthansa, SWISS)

Ongeacht de serviceklasse (Air Dolomiti, Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS)

Limousine- en transferservice

   

Personal Assistance

   

Frankfurt en Lufthansa intercontinentale stations wereldwijd

Verhoogde beschikbaarheid van vluchtawards

 

Senator Premium Award (verbeterde boekingsmogelijkheid met een aantal Miles tegen factor 1,5)

Beste vluchtaward-beschikbaarheid: HON + 3 medereizigers tot 14 dagen voor vertrek, voor zover in Business, Premium Economy en Economy Class nog plaatsen beschikbaar zijn (vluchten uitgevoerd door LH, OS, LO, LX, SN)

Companion Award (LH, OS, OU, LO, LX, LG, SN, 4U, EW)

 


Exclusieve service-hotline

In geselecteerde markten bieden wij een 24-uurs service. De exacte servicetijden vindt u in het gedeelte Hulp en contact.

Senator-partnerkaart voor echtgenoten/levenspartners

   

Miles voorschot

 

Senator Premium Award

 

1

Dit geldt voor lijnvluchten van Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Luxair, Lufthansa, Lufthansa Private Jet, SWISS en de Star Alliance leden. 

2

Sinds 1 september 2012 verzamelt u HON Circle Miles uitsluitend op vluchten in de First en Business Class en in de BIZclass. Dit geldt voor alle lijnvluchten van Lufthansa, Lufthansa Private Jet, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Luxair en SWISS. Op Economy Class-vluchten krijgt u normale status Miles en award Miles. Met een Business Class ticket verzamelt u ook HON Circle Miles voor treinreizen met Lufthansa Express Rail in Duitsland en Flugzug (vlieg/trein-) reizen in Zwitserland. Hierbij tellen maximaal 100.000 Miles mee voor het bereiken van de HON Circle-status. 

3

Dit geldt voor lijnvluchten van Lufthansa, Lufthansa Private Jet, Air Canada, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Luxair, SWISS en United. De bonus voor intercontinentale vluchten wordt aan de hand van de daadwerkelijke afstand in Miles berekend. Voor kortere intercontinentale vluchten en binnenlandse en continentale vluchten worden vaste aantallen Miles (minimale aantallen Miles) verstrekt. Onze Miles calculator berekent uw persoonlijke Executive Bonus voor uw route. De Frequent flyer-status biedt u bij het op verkoop gebaseerde systeem ook de voordelen van de Executive Bonus. De bonus is al in de omrekenfactor opgenomen en bedraagt 25% bij vluchten met Eurowings, Brussels Airlines of andere Miles & More-partner-luchtvaartmaatschappijen en 50% bij vluchten met Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, United Airlines, Air Canada, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines of Air Dolomiti.

4

Als Senator of HON Circle-lid en elke keer dat uw status wordt verlengd, ontvangt u twee upgrade vouchers, die elektronisch worden bijgeschreven. Deze eVouchers zijn 24 maanden geldig en kunnen worden gebruikt voor een upgrade naar een hogere reisklasse. U kunt eVouchers online, via uw Miles & More-servicecentrum of gewoon op de luchthaven inwisselen. Let erop dat upgrades uit bepaalde reserveringsklassen van de Economy, Premium Economy en Business Class niet mogelijk zijn.

5

In Business Class op lijnvluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa en SWISS in de reserveringsklasse J. Bij Croatia Airlines en LOT Polish Airlines in reserveringsklasse C. In Premium Economy Class van Austrian Airlines en Lufthansa kan de boekingsgarantie in reserveringsklasse G worden gebruikt. Op vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines geldt in Premium Economy Class de boekingsgarantie in reserveringsklasse P, in Economy Class reserveringsklasse Y. Austrian Airlines: geen boekingsgarantie op Austrian myHoliday vakantievluchten met vluchtnummers 4.000 tot 4.200 en 9.000 tot 9.999. 

6

Voor lijnvluchten van Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Luxair en SWISS. 

7

Het vervoer van extra gratis bagage of een golfuitrusting is voor passagiers met de status HON Circle-lid, Senator, Frequent Traveller en Star Alliance Gold Member, die in de tariefcategorie Light of in de Economy Class op Europese of intercontinentale vluchten van Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS of met Check&Go van Brussels Airlines of met myAustrian Holidays reizen, niet meer kosteloos. Onafhankelijk van de status geldt voor elke passagier, die het tarief Light of Check&Go.  gebruikt, voor elk stuk bagage een toeslag.

8

Extra gratis toegelaten bagage op door Star Alliance-leden uitgevoerde vluchten. 

9

Gewichtsbepaling: Deze regeling geldt niet voor chartervluchten. Stukconcept: extra op de van toepassing zijnde gratis toegestane bagage op alle door Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa Private Jet en SWISS doorgevoerde lijnvluchten (met uitzondering van Noord-Atlantische routes). Golfuitrusting mag niet meer dan 23 kg wegen. Het vervoer van extra gratis bagage of golfuitrusting is voor passagiers met de status HON Circle-lid, Senator, Frequent Traveller en Star Alliance Gold Member, die in de tariefcategorie Light of in de Economy Class op Europese of intercontinentale vluchten van Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS of met Check&Go van Brussels Airlines reizen, niet meer kosteloos. Onafhankelijk van de status geldt voor elke passagier, die het tarief Light of Check&Go gebruikt, voor elk stuk bagage een toeslag. 

10

Frequent Travellers die in Economy Class op een door een van de Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen of Eurowings in SMART-, BEST- of BIZclass-tarief uitgevoerde lijnvlucht reizen, kunnen in de luchthaven genieten van de lounges van Austrian Airlines, Lufthansa of SWISS Business en van de eigen lounges van Miles & More-partner Brussels Airlines. Frequent Travellers hebben toegang tot de LOT Business Lounge wanneer ze in Economy Class vliegen met lijnvluchten van Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa of SWISS.

11

Om toegang te krijgen tot een Senator Lounge hebt u uw Senator-kaart nodig, samen met een voor die vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een vlucht uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS, een Lufthansa codeshare-partner, Eurowings in SMART-, BEST- of BIZclass-tarief of een Star Alliance-partner. Om toegang te krijgen tot een Star Gold Lounge van onze Star-partners hebt u uw Senator-kaart nodig, samen met een voor die vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een vlucht uitgevoerd door een Star Alliance-partner. U kunt gratis een begeleidende persoon meenemen. In de Lufthansa-lounges mag u bovendien uw kinderen jonger 18 jaar meenemen. Voor toegang tot de Senator en Business Lounges moeten de begeleidende personen vanaf 3 mei 2021 op dezelfde vlucht reizen en ze moeten de lounge samen met de uitnodigende persoon betreden en verlaten. Sinds 29 oktober 2017 hebben Senatoren met een instapkaart voor binnenlandse- of internationale korte of middellange vluchten met het BASIC-tarief van Eurowings geen toegang meer tot de lounges.

12

Voor lijnvluchten die door Austrian Airlines, Croatia Airlines, Lufthansa, Lufthansa Private Jet en SWISS worden uitgevoerd, geldt: 2 stuks bagage tot 23 kg (Economy), 2 stuks bagage tot 23 kg (Premium Economy), 2 stuks bagage tot 32 kg (Business) of 3 stuks bagage tot 32 kg (First). De extra gratis bagage of de golfuitrusting vervalt in het Light-tarief op Economy Class-vluchten binnen Europa en op intercontinentale vluchten die worden uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS. Voor het tarief FlyEasy in Economy Class op door Croatia Airlines uitgevoerde lijnvluchten is extra bagage of het gratis meenemen van golfuitrusting niet meer beschikbaar. Voor vluchten die door Brussels Airlines worden uitgevoerd, geldt: 0 stuks bagage (Check&Go, korteafstandsvluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (Light&Relax en Flex&Fast, korteafstandsvluchten en Economy Class, Premium Economy, langeafstandsvluchten van/naar de VS en Tel Aviv), 3 stuks bagage tot 23 kg (Economy Class, langeafstandsvluchten van/naar Afrika), 2 stuks bagage tot 32 kg (Bizz&Class, korteafstandsvluchten en Business Class, langeafstandsvluchten). Voor vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines geldt: 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Economy Saver Class en LOT Economy Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Economy Saver Class, intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (LOT Economy Flex Plus Class, intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (LOT Economy Class, korteafstands- en intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (LOT Premium Economy Class, korteafstands- en intercontinentale vluchten), 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Business Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 2 stuks bagage tot 32 kg (LOT Business Class, korteafstandsvluchten) en 3 stuks bagage tot 32kg (Business Class, intercontinentale vluchten). Voor door Luxair uitgevoerde vluchten geldt het volgende: 1 extra stuk bagage tot 23 kg of 1 golfuitrusting (Economy), 1 extra stuk bagage tot 32 kg of 1 golfuitrusting (Business).

13

Voor lijnvluchten die door Austrian Airlines, Lufthansa, Lufthansa Private Jet, Luxair en SWISS worden uitgevoerd, geldt: 2 stuks bagage tot 23 kg (Economy), 3 stuks bagage tot 23 kg (Premium Economy), 3 stuks bagage tot 32 kg (Business) of 4 stuks bagage tot 32 kg (First). De extra gratis bagage of de golfuitrusting vervalt in het Light-tarief op Economy Class-vluchten binnen Europa en op intercontinentale vluchten die worden uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS. Voor door Air Dolomiti uitgevoerde vluchten geldt: 1 extra gratis stuk bagage in alle reisklassen. Voor door Avianca doorgevoerde vluchten geldt: 2 stuks bagage tot 23 kg en 1 extra gratis stuk bagage tot 20 kg (Economy Class), 2 stuks bagage tot 32 kg en 1 extra stuk bagage tot 20 kg (Business Class). Voor vluchten die door Brussels Airlines worden uitgevoerd, geldt: 0 stuks bagage (Check&Go, korteafstandsvluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (Light&Relax en Flex&Fast, korteafstandsvluchten en Economy Class, Premium Economy, langeafstandsvluchten van/naar de VS en Tel Aviv), 3 stuks bagage tot 23 kg (Economy Class, langeafstandsvluchten van/naar Afrika), 3 stuks bagage tot 32 kg (Bizz&Class, korteafstandsvluchten en Business Class, langeafstandsvluchten). Voor vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines geldt: 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Economy Saver Class en LOT Economy Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Economy Saver Class, intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (LOT Economy Flex Plus Class, intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (LOT Economy Class, korteafstands- en intercontinentale vluchten), 3 stuks bagage tot 23 kg (LOT Premium Economy Class, korteafstands- en intercontinentale vluchten), 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Business Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 3 stuks bagage tot 32 kg (LOT Business Class, korteafstandsvluchten) en 4 stuks bagage tot 32 kg (Business Class, intercontinentale vluchten).

14

Op door Star Alliance-leden uitgevoerde vluchten met het maximale gewicht van de overeenkomstige reisklasse. 

15

Toegang met HON Circle lidkaart en een op de vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een vlucht uitgevoerd door Lufthansa of een STAR Alliance-partner. In Wenen: Toegang met HON Circle lidkaart en een op de vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een lijnvlucht geboekt bij en uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS of LOT Polish Airlines. Sinds 29 oktober 2017 hebben HON Circle-leden met een instapkaart voor binnenlandse- of internationale korte of middellange vluchten met het BASIC-tarief van Eurowings geen toegang meer tot de lounges. 

16

De wachtlijstprioriteit voor Frequent Travellers en Senators geldt voor alle vluchten van Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen, maar niet voor upgrades of awardvluchten. 

17

De wachtlijstprioriteit voor HON Circle-leden geldt voor alle vluchten van Austrian Airlines, Brussels Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa en SWISS, maar niet voor upgrades of awardvluchten. 

18

(Geldig voor passagiers van lijnvluchten van Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Luxair, Lufthansa, Lufthansa Private Jet en SWISS, als reserveringsklassen en tarieven worden gebruikt die in aanmerking komen voor het verzamelen van Miles.) 

19

Afhankelijk van bepaalde luchtvaartmaatschappijpartners kunnen afwijkende voorwaarden/beperkingen van toepassing zijn.