De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Alle frequent flyer statussen vergeleken

U kunt frequent flyer status bereiken door Points, Qualifying Points en HON Circle Points te verzamelen. Zo wordt reizen niet alleen nog aangenamer, u geniet ook van talrijke voordelen. Voor frequent flyers zijn er verschillende statussen die allemaal verschillende voordelen hebben: Frequent Traveller, Senator en HON Circle-lid.

Een overzicht van de belangrijkste voordelen

Bereik een status en de voordelen ervan door het verzamelen van Miles

  FREQUENT TRAVELLER SENATOR HON CIRCLE-LID
Kaart      
Kwalificatie 650 Points en 325 Qualifying Points1 binnen een kalenderjaar
2.000 Points en 1.000 Qualifying Points1 binnen een kalenderjaar

6.000 HON Circle Points2 binnen een kalenderjaar

 

Geldigheid van award Miles Zolang u uw status behoudt, vervallen uw Miles niet Zolang u uw status behoudt, vervallen uw Miles niet Zolang u uw status behoudt, vervallen uw Miles niet
Extra Miles (Executive Bonus)3 Tot 50% meer Miles Tot 50% meer Miles Tot 50% meer Miles
1

Er worden Points gecrediteerd voor vluchten uitgevoerd door Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Discover Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, Luxair, SWISS en de Star Alliance luchtvaartpartners.
U verzamelt Qualifying Points op vluchten uitgevoerd door Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Discover Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, Luxair en SWISS.
Er worden Points en Qualifying Points gecrediteerd voor reizen met Austrian AIRail, Lufthansa Express Rail of SWISS Air Rail. Er is een maximum aantal Qualifying Points vastgesteld dat verzameld kan worden op treinreizen voor het bereiken van elke status. De maximumdrempels zijn: 160 Qualifying Points voor Frequent Traveller-status en 500 Qualifying Points voor Senator-status. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij is het mogelijk dat bepaalde vluchtnummers en reserveringsklassen niet in aanmerking komen voor het verzamelen van Points en Qualifying Points. Meer informatie vindt u op de pagina’s met aanbiedingen van onze luchtvaartpartners.

2

Er worden HON Circle Points gecrediteerd voor Business Class- en First Class-vluchten uitgevoerd door Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Discover Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, Luxair en SWISS, en voor BIZclass-vluchten uitgevoerd door Eurowings.
Er worden HON Circle Points gecrediteerd voor reizen met Austrian AIRail, Lufthansa Express Rail of SWISS Air Rail, op voorwaarde dat u in Business Class reist. Er is een maximum aantal HON Circle Points vastgesteld voor het bereiken van de HON Circle-status: 1.000 HON Circle Points. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij is het mogelijk dat bepaalde vluchtnummers en reserveringsklassen niet in aanmerking komen voor het verzamelen van HON Circle Points. Meer informatie vindt u op de pagina’s met aanbiedingen van onze luchtvaartpartners.

3

Als Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid geniet u van een Executive Bonus bij het verzamelen van Miles. De bonus bedraagt 25% op vluchten met Discover Airlines, Eurowings, Luxair en andere Miles & More luchtvaartpartners, of 50% op vluchten met Air Canada, All Nippon Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, SWISS en United Airlines. Met de Travel Calculator kunt u het verwachte aantal Miles per vlucht berekenen. Hier vindt u meer informatie over het berekenen van Miles.

Voordelen wanneer u vluchten en upgrades boekt

  FREQUENT TRAVELLER SENATOR HON CIRCLE-LID
Kaart
Upgrade vouchers   Twee eVouchers bij het bereiken van de status en bij elke statusverlenging4 Vier eVouchers bij het bereiken van de status en bij elke statusverlenging4
Wachtlijstprioriteit Derde hoogste wachtlijstprioriteit5 Tweede hoogste wachtlijstprioriteit5 Hoogste wachtlijstprioriteit5
Boekingsgarantie   Tot 48 uur voor vertrek in de hoogste reserveringsklasse in Business Class, Premium Economy Class en Economy Class6a Tot 24 uur voor vertrek in de hoogste reserveringsklasse in Business Class, Premium Economy Class en Economy Class6b
Verhoogde beschikbaarheid vluchtawards     Beste beschikbaarheid van vluchtawards voor HON Circle-leden met drie reisgezellen tot en met 14 dagen voor vertrek, indien zitplaatsen beschikbaar zijn in Business, Premium Economy en Economy Class (voor vluchten uitgevoerd door LH, OS, LX, SN, LO en VL)
Companion Award  
Stoelreservering   Gratis stoelreservering op voorhand7 Gratis stoelreservering op voorhand7
4

Als Senator krijgt u twee upgrade vouchers bij kwalificatie of verlenging. Als HON Circle-lid krijgt u vier upgrade vouchers. Deze worden elektronisch gecrediteerd. De eVouchers zijn 24 maanden geldig en kunnen worden gebruikt voor een upgrade naar een hogere reisklasse. U kan de eVouchers online, via het Miles & More Service Centre of op de luchthaven inwisselen. Upgrades zijn niet mogelijk voor bepaalde boekingsklassen in Economy, Premium Economy en Business Class, en eVouchers kunnen alleen worden ingewisseld met beperkingen en wanneer er naar verwachting voldoende beschikbare capaciteit is.

5

De wachtlijstprioriteit voor Frequent Travellers en Senators is van toepassing op alle vluchten uitgevoerd door luchtvaartmaatschappijen van Star Alliance maar niet op upgrades en award boekingen. De wachtlijstprioriteit voor HON Circle-leden is van toepassing op alle vluchten uitgevoerd door Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Discover Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City en SWISS, maar niet op upgrades en award boekingen.

6

a) In Business Class op lijnvluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Brussels Airlines, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City en SWISS in boekingsklasse J. Met Croatia Airlines en LOT Polish Airlines in boekingsklasse C.
In Premium Economy Class bij Austrian Airlines en Lufthansa kan de boekingsgarantie worden gebruikt in klasse G.
In Economy Class op lijnvluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa, Lufthansa City en SWISS in boekingsklasse Y. Op vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines is de boekingsgarantie van toepassing in Premium Economy Class in boekingsklasse P en in Economy Class in boekingsklasse Y.
Austrian Airlines: geen boekingsgarantie beschikbaar voor Austrian myHoliday-vluchten met vluchtnummers 4000 tot en met 4200 en 9000 tot en met 9999.

6

b) In Business Class op lijnvluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Brussels Airlines, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City en SWISS in boekingsklasse J. Met Croatia Airlines en LOT Polish Airlines in boekingsklasse C.
In Premium Economy Class bij Austrian Airlines, Discover Airlines en Lufthansa kan de boekingsgarantie worden gebruikt in klasse G.
In Economy Class op lijnvluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Brussels Airlines, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City en SWISS in boekingsklasse Y. Op vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines is de boekingsgarantie van toepassing in Premium Economy Class in boekingsklasse P en in Economy Class in boekingsklasse Y.
Austrian Airlines: geen boekingsgarantie beschikbaar voor Austrian myHoliday-vluchten met vluchtnummers 4000 tot en met 4200 en 9000 tot en met 9999.

7

Als Senator of HON Circle-lid kan u gratis een stoel reserveren op vluchten uitgevoerd door Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City en SWISS, in alle boekingsklassen (uitgezonderd voor “Economy Light”-tarieven op korteafstandsvluchten).

Voordelen tijdens het reizen

  FREQUENT TRAVELLER
SENATOR
HON CIRCLE-LID
Kaart
Toegang tot lounges
Business Lounges8 Senator en Star Gold Lounges9 Lufthansa First Class, SWISS First en Austrian HON Circle Lounges10, Lufthansa First Class Terminal in Frankfurt
Prioriteit bij het inchecken
Business Class check-in met
Miles & More luchtvaartpartners11
First Class check-in, Premium check-in
First Class check-in, check-in aan de First Class Terminal in Frankfurt (Air Dolomiti, Austrian Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, SWISS), Premium check-in
Fast Lane12  
Prioriteit bij het instappen13  
Toegang tot de First Class Terminal
Enkel met First Class-ticket (vluchten met Lufthansa, SWISS) Enkel met First Class-ticket (vluchten met Lufthansa, SWISS)
Ongeacht uw reisklasse (Air Dolomiti, Austrian Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, SWISS)
Limousine- en transferdienst
   
Persoonlijke service
    Lufthansa intercontinentale takken in Frankfurt en wereldwijd
8

Frequent Travellers die in Economy Class reizen op een lijnvlucht uitgevoerd door een luchtvaartmaatschappij van Star Alliance of door Eurowings tegen SMART-, BEST- of BIZclass-tarieven, kunnen op de luchthaven gebruikmaken van een van de Business Lounges van Austrian Airlines, Lufthansa of SWISS en de lounges van Brussels Airlines. Toegang tot de LOT Business Lounge is mogelijk voor Frequent Travellers in Economy Class op lijnvluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City of SWISS.

9

Voor toegang tot de Senator Lounge dient u uw Senator-kaart en een geldige instapkaart voor de vertrekdatum en -locatie te tonen voor een vlucht uitgevoerd door Austrian Airlines, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, SWISS of een codesharepartner, een vlucht aan de Eurowings SMART-, BEST- of BIZclass-tarieven of een Star Alliance vlucht. Voor toegang tot de Star Gold Lounges van onze Star Alliance luchtvaartpartners dient u uw Senator-kaart en een geldige instapkaart voor de vertrekdatum en -locatie te tonen voor een Star Alliance vlucht. U mag gratis één gast meebrengen. In Lufthansa-lounges mag u ook uw kinderen jonger dan 18 jaar meenemen. Om toegang te krijgen tot de Senator Lounges en Business Lounges moeten gasten die u vergezellen op dezelfde vlucht zitten en ze moeten de lounge binnenkomen en verlaten samen met de persoon die hen heeft uitgenodigd. Senators hebben geen loungetoegang met een instapkaart voor een korte of middellange binnenlandse of internationale vlucht aan het BASIC-tarief van Eurowings.

10

Toegang met een HON Circle-lidkaart en een geldige instapkaart voor de vertrekdatum en -locatie voor een door Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City of Star Alliance uitgevoerde vlucht. In Wenen: toegang met een HON Circle-lidkaart en een geldige instapkaart voor een lijnvlucht voor de vertrekdatum en -locatie, geboekt bij en uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, SWISS en LOT Polish Airlines. HON Circle-leden hebben geen loungetoegang met een instapkaart voor een korte of middellange binnenlandse of internationale vlucht aan het BASIC-tarief van Eurowings.

11

Op lijnvluchten uitgevoerd door Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Discover Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, Luxair en SWISS.

12

Enkel beschikbaar in geselecteerde luchthavens. Meer informatie vindt u hier.

13

Op basis van beschikbaarheid.

Bagagevoordelen

  FREQUENT TRAVELLER
SENATOR
HON CIRCLE-LID
Kaart      
Versnelde bagageafhandeling
 
Bagage volledig gratis
Stuksconcept: 1 extra tas in Economy Class, in totaal 2 tassen in Premium Economy Class en Business Class, 3 tassen in First Class14 Stuksconcept: 1 extra tas in Economy Class, in totaal 2 tassen in Premium Economy Class en Business Class, 3 tassen in First Class14

Gewichtssysteem: 20 kg extra15, 16

Stuksconcept: 2 of 3 tassen op bepaalde routes in Economy Class, 3 tassen in Premium Economy Class en Business Class, 4 tassen in First Class17, 18

Golftassen
Eén stuk golfuitrusting is zonder kosten inbegrepen in de gratis bagage19 Gratis vervoer van een extra golftas15, 20 Gratis vervoer van een extra golftas15, 20
14

Op lijnvluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Croatia Airlines, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City en SWISS is het volgende van toepassing: 2 tassen van tot 23 kg (Economy), 2 tassen van tot 23 kg (Premium Economy), 2 tassen van tot 32 kg (Business) of 3 tassen van tot 32 kg (First). De toegestane extra gratis bagage of golftas is niet langer geldig op het Light-tarief in Economy Class op Europese en intercontinentale vluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City en SWISS. De toegestane extra gratis bagage of golftas is niet langer geldig op het FlyEasy-tarief in Economy Class op lijnvluchten uitgevoerd door Croatia Airlines. Het volgende is van toepassing op vluchten uitgevoerd door Brussels Airlines: 0 tassen (Check&Go, korteafstandsvluchten), 2 tassen van tot 23 kg (Light&Relax en Flex&Fast, korteafstandsvluchten en Economy Class, Premium Economy, langeafstandsvluchten van/naar VS en Tel Aviv), 3 tassen van tot 23 kg (Economy Class, langeafstandsvluchten van/naar Afrika), 2 tassen van tot 32 kg (Bizz&Class, korteafstandsvluchten en Business Class, langeafstandsvluchten). Het volgende is van toepassing op vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines: 1 tas van tot 23 kg (LOT Economy Saver Class en LOT Economy Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 1 tas van tot 23 kg (LOT Economy Saver Class, langeafstandsvluchten), 2 tassen van tot 23 kg (LOT Economy Flex Plus Class, langeafstandsvluchten), 2 tassen van tot 23 kg (LOT Economy Class, korte- en langeafstandsvluchten), 2 tassen van tot 23 kg (LOT Premium Economy Class, langeafstandsvluchten), 1 tas van tot 23 kg (LOT Business Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 2 tassen van tot 32 kg (LOT Business Class, korteafstandsvluchten) en 3 tassen van tot 32 kg (LOT Business Class, langeafstandsvluchten). Op vluchten uitgevoerd door Luxair geldt het volgende: 1 extra tas van tot 23 kg of 1 golftas (Economy), 1 extra tas van tot 32 kg of 1 golftas (Business).

15

Het vervoer van bijkomende gratis bagage of een golftas is niet gratis voor HON Circle-leden, Senators of Frequent Travellers. Dit geldt ook voor Star Alliance Gold Members die aan het Light-tarief reizen op Europese of intercontinentale vluchten in Economy Class uitgevoerd door Austrian Airlines, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City of SWISS, of met Check&Go van Brussels Airlines of met myAustrian Holidays. Er is een toeslag te betalen voor elk stuk ingecheckte bagage voor alle passagiers die gebruik maken van het Light- of Check&Go-tarief, ongeacht hun status.

16

Extra gratis toegelaten bagage op vluchten uitgevoerd door luchtvaartmaatschappijen van Star Alliance.

17

Op lijnvluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, Luxair en SWISS is het volgende van toepassing: 2 tassen van tot 23 kg (Economy), 3 tassen van tot 23 kg (Premium Economy), 3 tassen van tot 32 kg (Business), 4 tassen van tot 32 kg (First). De toegestane extra gratis bagage of golftas is niet langer geldig op het Light-tarief in Economy Class op Europese en intercontinentale vluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa, Lufthansa CIty en SWISS. Het volgende is van toepassing op vluchten van Air Dolomiti: 1 extra stuk bagage in alle reisklassen. Het volgende is van toepassing op vluchten van Avianca: 2 tassen van tot 23 kg en 1 extra tas van tot 20 kg (Economy Class), 2 tassen van tot 32 kg en 1 extra tas van tot 20 kg (Business Class). Het volgende is van toepassing op vluchten uitgevoerd door Brussels Airlines: 0 tassen (Check&Go, korteafstandsvluchten), 2 tassen van tot 23 kg (Light&Relax en Flex&Fast, korteafstandsvluchten en Economy Class, Premium Economy, langeafstandsvluchten van/naar VS en Tel Aviv), 3 tassen van tot 23 kg (Economy Class, langeafstandsvluchten van/naar Afrika), 3 tassen van tot 32 kg (Bizz&Class, korteafstandsvluchten en Business Class, langeafstandsvluchten). Het volgende is van toepassing op vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines: 1 tas van tot 23 kg (LOT Economy Saver Class en LOT Economy Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 1 tas van tot 23 kg (LOT Economy Saver Class, langeafstandsvluchten), 2 tassen van tot 23 kg (LOT Economy Flex Plus Class, langeafstandsvluchten), 2 tassen van tot 23 kg (LOT Economy Class, korte- en langeafstandsvluchten), 3 tassen van tot 23 kg (LOT Premium Economy Class, langeafstandsvluchten), 1 tas van tot 23 kg (LOT Business Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 3 tassen van tot 32 kg (LOT Business Class, korteafstandsvluchten) en 4 tassen van tot 32 kg (LOT Business Class, langeafstandsvluchten).

18

Op vluchten uitgevoerd door luchtvaartmaatschappijen van Star Alliance bij het maximum gewicht van de desbetreffende reisklasse.

19

Afhankelijk van de luchtvaartpartner in kwestie kunnen speciale voorwaarden/beperkingen van toepassing zijn.

20

Toegestaan gewicht: chartervluchten zijn uitgesloten van deze bepaling. Stuksconcept: in aanvulling op alle huidige gratis toegelaten bagage op alle lijnvluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Discover Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City en SWISS (met uitzondering van Noord-Atlantische routes). De golftas mag niet meer dan 23 kg wegen. Het vervoer van bijkomende gratis bagage of een golftas is niet gratis voor HON Circle-leden, Senators of Frequent Travellers. Dit geldt ook voor Star Alliance Gold Members die met het Light-tarief reizen op Europese of intercontinentale vluchten in Economy Class uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa of SWISS, of met Check&Go van Brussels Airlines. Er is een toeslag te betalen voor elk stuk ingecheckte bagage voor alle passagiers die gebruik maken van het Light- of Check&Go-tarief, ongeacht hun status.

Exclusieve diensten

  FREQUENT TRAVELLER
SENATOR
HON CIRCLE-LID
Kaart      
Exclusieve servicehotline* We bieden 24-urenservice in geselecteerde markten. U kunt de exacte werkuren van de service vinden onder “Hulp en Contact”.
Senator-partnerkaart
   
*

U vindt uw exclusieve servicehotline als u eenmaal hebt ingelogd op onze website of in de Miles & More-app onder “Hulp en Contact”.