ufuwbcquasdwyyctawdw

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Alle statusniveaus voor Frequent Flyers in vergelijking

Wie veel status Miles op zijn rekening heeft komt verder. En ook nog eens comfortabeler, sneller en met veel privileges. Er zijn volgende statusniveaus voor Frequent Flyers, die allemaal minimaal twee jaar geldig zijn.

Overzicht van de belangrijkste voordelen

De belangrijkste diensten

FREQUENT
TRAVELLER

SENATOR

HON CIRCLE-
LID

Kaart

Kwalificatie

35.000 status Miles1 of 30 lijnvluchten in een kalenderjaar18

100.000 status Miles1 in een kalenderjaar

600.000 HON Circle Miles2 in twee opeenvolgende kalenderjaren (het huidige en vorige)

Award Miles-
geldigheid

Gedurende de statusperiode vervallen de Miles niet

Gedurende de statusperiode vervallen de Miles niet Gedurende de statusperiode vervallen de Miles niet

 

 

Extra Miles
(Executive Bonus)3

Tot 50 % meer award Miles, 25 % meer status-, select- en HON Circle Miles

Tot 50 % meer award Miles, 25 % meer status-, select- en HON Circle Miles

Tot 50 % meer award Miles, 25 % meer status-, select- en HON Circle Miles

Een klasse hoger vliegen
(Upgrade Voucher)

 

2 eVouchers bij bereiken van de status en elke statusverlenging4

6 eVouchers bij bereiken van de status en elke statusverlenging4

Boekings-
garantie

 

Tot 48 uur voor vertrek in de hoogste reserveringsklasse van de Business Class, de Premium Economy Class en de Economy Class5

Tot 24 uur voor vertrek in de hoogste reserveringsklasse van de Business Class, de Premium Economy Class en de Economy Class5

Wachtlijst-
prioriteit

Twee na hoogste wachtlijst-
prioriteit16

Eén na hoogste wachtlijst-
prioriteit16

Hoogste wachtlijst-
prioriteit17

Incheckprioriteit

Business Class check-in-procedure bij de
Miles & More-luchtvaartpartners6

First Class Check-in, Premium Check-in

First Class Check-in, Check-in bij First Class Terminal Frankfurt (Air Dolomiti, Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS), Premium Check-in

Totale hoeveelheid
gratis bagage

Stukconcept: 1 extra stuk bagage in Economy Class, in totaal 2 stuks bagage in de Premium Economy Class en Business Class, 3 stuks bagage in First Class12

Gewichtsconcept: extra 20 kg7, 8

Stukconcept: 2 stuks bagage of eventueel 3 stuks bagage op bepaalde routes in Economy Class, 3 stuks bagage in Premium Economy Class en Business Class, 4 stuks bagage in First Class13, 14

Gewichtsconcept: extra 20 kg7, 8

Stukconcept: Economy Class 2 stuks bagage of eventueel 3 stuks bagage op bepaalde routes, 3 stuks bagage in Premium Economy Class en Business Class, 4 stuks bagage in First Class13, 14

Golftas

Eén golftas binnen het toegelaten aantal gratis stuks bagage19

Gratis meenemen van één extra golftas7, 9

Gratis meenemen van één extra golftas7, 9

Bagageafhandeling met voorrang

 

Loungetoegang

Business Lounge10

Senator- en Star Gold-lounges11

Lufthansa First Class, SWISS First en Austrian HON Circle Lounge15, First Class Terminal in Frankfurt

Toegang tot de First Class terminal

Alleen met First Class-ticket (vluchten van Lufthansa, SWISS)

Alleen met First Class-ticket (vluchten van Lufthansa, SWISS)

Ongeacht de serviceklasse (Air Dolomiti, Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS)

Limousine- en transferservice

   

Personal Assistance

   

Frankfurt en Lufthansa intercontinentale stations wereldwijd

Verhoogde beschikbaarheid van vluchtawards

 

Senator Premium Award (verbeterde boekingsmogelijkheid met een aantal Miles tegen factor 1,5)

Best beschikbare vluchtaward: HON + 3 medereizigers tot 14 dagen voor vertrek, voor zover in Business, Premium Economy en Economy Class nog plaatsen beschikbaar zijn (vluchten uitgevoerd door LH, OS, LO, LX, SN)

Companion Award (LH, JP, OS, OU, LO, LX, LG, SN, 4U, EW)

 


Exclusieve service-hotline

In geselecteerde markten bieden wij een 24-uurs service. De exacte servicetijden vindt u in het gedeelte Hulp en contact.

Senator-partnerkaart voor echtgenoten/levenspartners

   

Miles voorschot

 

Senator Premium Award

 

1

Dit geldt voor lijnvluchten van Adria Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Luxair, Lufthansa, Lufthansa Private Jet, SWISS en de Star Alliance leden. 

2

Sinds 1 september 2012 verzamelt u HON Circle Miles uitsluitend op vluchten in de First en Business Class en in de BIZclass. Dit geldt voor alle lijnvluchten van Lufthansa, Lufthansa Private Jet, Adria Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Luxair en SWISS. Op Economy Class-vluchten krijgt u normale status Miles en award Miles. Met een Business Class ticket verzamelt u ook HON Circle Miles voor treinreizen met Lufthansa Express Rail in Duitsland en Flugzug (vlieg/trein-) reizen in Zwitserland, waarvan maximaal 100.000 Miles meetellen voor het bereiken van de HON Circle-status. 

3

Dit geldt voor lijnvluchten van Lufthansa, Lufthansa Private Jet, Adria Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Luxair en SWISS. Op intercontinentale vluchten wordt de bonus aan de hand van de daadwerkelijke afstand berekend. Bij kortere intercontinentale vluchten en binnenlandse en continentale vluchten wordt het vaste aantal Miles voor een vlucht (minimale Miles) als basis genomen. Hoe hoog de Executive Bonus voor uw route is, kunt u helemaal zelf berekenen met onze Miles calculator. Met de Frequent flyer-status profiteert u ook binnen het op omzet gebaseerde systeem van een Executive Bonus. Dit is al in de omrekenfactor opgenomen en bedraagt 25% bij vluchten met Eurowings, Brussels Airlines of andere Miles & More-partner-luchtvaartmaatschappijen en 50% bij vluchten met Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines en United Airlines, Air Canada, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Adria Airways of Air Dolomiti.

4

Bij uw benoeming tot Senator resp. HON Circle lid en bij elke verlenging van de status krijgt u elektronisch twee upgrade vouchers toegezonden. eVouchers zijn 24 maanden geldig en kunnen worden gebruikt voor een upgrade naar een hogere reisklasse. U kunt uw eVouchers online inwisselen via uw Miles & More-servicecentrum of gewoon op de luchthaven. Let erop dat upgrades uit bepaalde reserveringsklassen van de Economy, Premium Economy en Business Class niet mogelijk zijn.

5

In Business Class op lijnvluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa en SWISS in de reserveringsklasse J. Bij Adria Airways, Croatia Airlines en LOT Polish Airlines in reserveringsklasse C. In Premium Economy Class van Austrian Airlines en Lufthansa kan de boekingsgarantie in reserveringsklasse G worden gebruikt. Op vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines geldt in Premium Economy Class de boekingsgarantie in reserveringsklasse P, in Economy Class reserveringsklasse Y. Austrian Airlines: geen boekingsgarantie op Austrian myHoliday vakantievluchten met vluchtnummers 4000 tot 4200 en 9000 tot 9999. 

6

Voor lijnvluchten van Adria Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Luxair en SWISS. 

7

Het vervoer van extra gratis bagage of een golfuitrusting is voor passagiers met de status HON Circle-lid, Senator, Frequent Traveller en Star Alliance Gold Member, die in de tariefcategorie Light op Europese of in de Economy Class op intercontinentale vluchten van Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS of met Check&Go van Brussels Airlines reizen en op myAustrian Holidays vakantievluchten, niet meer kosteloos. Onafhankelijk van hun status gelden daarom voor alle passagiers die met een Light-tarief of met Check&Go reizen voor elk stuk bagage kosten. 

8

Extra gratis bagage op door Star Alliance-leden en Luxair uitgevoerde vluchten. 

9

Gewichtsconcept: Deze regeling geldt niet voor chartervluchten. Stukconcept: extra op de van toepassing zijnde gratis toegestane bagage op alle door Adria Airways, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa Private Jet en SWISS doorgevoerde lijnvluchten (met uitzondering van Noord-Atlantische routes). Op vluchten uitgevoerd door Adria Airways geldt deze regeling ook voor Frequent Travellers. Golfuitrusting mag niet meer dan 23 kg wegen. Het vervoer van extra gratis bagage of een golfuitrusting is voor passagiers met de status HON Circle-lid, Senator, Frequent Traveller en Star Alliance Gold Member, die in de tariefcategorie Light op Europese of in de Economy Class op intercontinentale vluchten van Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS of met Check&Go van Brussels Airlines reizen, niet meer kosteloos. Onafhankelijk van hun status gelden daarom voor alle passagiers die met een Light-tarief of met Check&Go reizen voor elk stuk bagage kosten. 

10

Frequent Travellers die in Economy Class op een door een van de Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen of Eurowings in SMART-, BEST- of BIZclass-tarief uitgevoerde lijnvlucht reizen, kunnen in de luchthaven genieten van de lounges van Austrian Airlines, Lufthansa of SWISS Business en van de eigen lounges van Miles & More-partner Brussels Airlines. Frequent Travellers hebben toegang tot de LOT Business Lounge wanneer ze in Economy Class vliegen met lijnvluchten van Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa of SWISS.

11

Om toegang te krijgen tot een Senator Lounge hebt u uw Senator-kaart nodig, samen met een voor die vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een vlucht uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS, een Lufthansa codeshare-partner, Eurowings in SMART, BEST of BIZclass-tarief of een Star Alliance-partner. Om toegang te krijgen tot een Star Gold Lounge van onze Star-partners hebt u uw Senator-kaart nodig, samen met een voor die vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een vlucht uitgevoerd door Lufthansa of een Star Alliance-partner. U kunt een metgezel meenemen. In de Lufthansa-lounges mag u bovendien uw kinderen jonger dan 18 jaar meenemen. Voor toegang tot de Senator en Business Lounges moeten genodigden een geldige instapkaart voor een vlucht van Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS of Star Alliance van dezelfde dag kunnen voorleggen en de lounge samen met hun gastheer/-vrouw verlaten. Met een instapkaart voor een binnenlandse Duitse vlucht of internationale korte of middellange vlucht met Eurowings in het BASIC-tarief hebben Senators sinds 29 oktober 2017 geen toegang meer tot de lounges.

12

Op lijnvluchten van Adria Airways, Austrian Airlines, Croatia Airlines, Lufthansa, Lufthansa Private Jet en SWISS geldt het volgende: 2 stuks bagage à 23 kg (Economy), 2 stuks bagage à 23 kg (Premium Economy), 2 stuks bagage à 32 kg (Business), 3 stuks bagage à 32 kg (First). De extra gratis bagage of de golfuitrusting vervalt in het Light-tarief op Economy Class-vluchten binnen Europa en op intercontinentale vluchten die worden uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS. Voor het BASIC-tarief in de Economy Class op door Adria Airways uitgevoerde vluchten binnen Europa vervalt de extra gratis bagage of de golfuitrusting. De extra gratis bagage of de golfuitrusting vervalt voor het FlyEasy-tarief in de Economy Class op door Croatia Airlines uitgevoerde vluchten. Op door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten geldt het volgende: 0 stuks bagage (Check&Go, korteafstandsvluchten), 2 stuks bagage à 23 kg (Light&Relax en Flex&Fast, korteafstandsvluchten en Economy Class, Premium Economy, intercontinentale vluchten van/naar de VS en Tel Aviv), 3 stuks bagage à 23 kg (Economy Class, intercontinentale vluchten van/naar Afrika), 2 stuks bagage à 32 kg (Bizz&Class, korteafstandsvluchten en Business Class, intercontinentale vluchten). Op door LOT Polish Airlines uitgevoerde vluchten geldt het volgende: 1 stuk bagage à 23 kg (Economy Class Saver), 2 stuks bagage à 23 kg (Economy, korteafstandsvluchten en intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage à 23 kg (Premium Economy Class, intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage à 32 kg (Business, korteafstandsvluchten) en 3 stuks bagage à 32 kg (Business, intercontinentale vluchten). Voor door Luxair uitgevoerde vluchten geldt het volgende: 1 extra stuk bagage à 23 kg of 1 golfuitrusting (Economy), 1 extra stuk bagage à 32 kg of 1 golfuitrusting (Business).

13

Voor lijnvluchten die door Adria Airways, Austrian Airlines, Lufthansa, Lufthansa Private Jet, Luxair en SWISS worden uitgevoerd, geldt: 2 stuks bagage van elk 23 kg (Economy), 3 stuks bagage van elk 23 kg (Premium Economy), 3 stuks bagage van elk 32 kg (Business), 4 stuks bagage van elk 32 kg (First). De extra vrijgestelde bagage of de golfuitrusting vervalt in het Light tarief op Economy Class-vluchten binnen Europa en intercontinentale vluchten die worden uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS. Voor door Air Dolomiti uitgevoerde vluchten geldt: 1 extra gratis stuk bagage in alle reisklassen. Voor door Avianca doorgevoerde vluchten geldt: 2 stuks bagage à 23 kg en 1 extra gratis stuk bagage à 20 kg (Economy Class), 2 stuks bagage à 32 kg en 1 extra stuk bagage à 20 kg (Business Class). Voor vluchten die door Brussels Airlines worden uitgevoerd, geldt: 0 stuks bagage (Check&Go, korteafstandsvluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg per stuk (Light&Relax en Flex&Fast, korteafstandsvluchten en Economy Class, Premium Economy, langeafstandsvluchten van/naar de VS en Tel Aviv), 3 stuks bagage tot 23 kg per stuk (Economy Class, langeafstandsvluchten van/naar Afrika), 3 stuks bagage tot 32 kg per stuk (Bizz&Class, korteafstandsvluchten en Business Class, langeafstandsvluchten). Voor vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines geldt: 1 stuk bagage à 23 kg (Economy Class Saver), 2 stuks bagage à 23 kg (Economy, korte- en langeafstandsvluchten), 2 stuks bagage à 23 kg (Premium Economy Class, intercontinentale vluchten), 3 stuks bagage à 32 kg (Business, korteafstandsvluchten) en 3 stuks bagage à 32 kg (Business, langeafstandsvluchten). 

14

Op vluchten uitgevoerd door Star Alliance-leden het maximale gewicht van de van toepassing zijnde reisklasse. 

15

Toegang met HON Circle lidkaart en een op de vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een vlucht uitgevoerd door Lufthansa of een STAR Alliance partner. In Wenen: Toegang met HON Circle lidkaart en een op de vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een lijnvlucht geboekt bij en uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS of LOT Polish Airlines. Met een instapkaart voor een binnenlandse Duitse vlucht of korte of middellange internationale vlucht met Eurowings in het BASIC-tarief hebben HON Circle leden sinds 29 oktober 2017 geen toegang meer tot de lounges. 

16

De wachtlijstprioriteit voor Frequent Travellers en Senators geldt voor alle vluchten van Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen, maar niet voor upgrades of awardvluchten. 

17

De wachtlijstprioriteit voor HON Circle leden geldt voor alle vluchten van Austrian, Brussels Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa en SWISS, maar niet voor upgrades of awardvluchten. 

18

Geldig voor lijnvluchten van Adria Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Luxair, Lufthansa, Lufthansa Private Jet, SWISS, als reserveringsklassen en tarieven worden gebruikt die in aanmerking komen voor het verzamelen van Miles. 

19

Afhankelijk van bepaalde luchtvaartmaatschappijpartners kunnen afwijkende voorwaarden/beperkingen van toepassing zijn.

ufuwbcquasdwyyctawdw