De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Alle Frequent Flyers statusniveaus in vergelijking

Een man en een vrouw controleren iets op een tablet op de luchthaven - Alle frequent flyer statusniveaus vergeleken

Hoe meer status Miles u op uw account hebt, hoe verder u kunt reizen. - En u kunt dat comfortabeler, sneller en met tal van voordelen doen. Er zijn volgende statusniveaus voor Frequent Flyers, die allemaal minimaal twee jaar geldig zijn.

Overzicht van de belangrijkste voordelen

Kwalificatie en Miles

De belangrijkste diensten FREQUENT TRAVELLER SENATOR HON CIRCLE LEDEN
Kaart
Kwalificatie 35.000 status Miles1 of 30 lijnvluchten binnen één kalenderjaar17 100.000 status Miles 1 binnen één kalenderjaar 600.000 HON Circle Miles2 in twee opeenvolgende kalenderjaren (het lopende jaar en het voorgaande jaar).
Geldigheid van award Miles Zolang u een status-lid bent, vervallen uw Miles niet Zolang u een status-lid bent, vervallen uw Miles niet Zolang u een status-lid bent, vervallen uw Miles niet
Extra Miles (Executive Bonus)3 Tot 50% meer awardmijlen, 25% meer status-, select- en HON Circle-Miles Tot 50% meer awardmijlen, 25% meer status-, select- en HON Circle-Miles Tot 50% meer awardmijlen, 25% meer status-, select- en HON Circle-Miles
1

Dit geldt voor lijnvluchten van Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Luxair, Lufthansa, SWISS en de Star Alliance leden.

2

Sinds 1 september 2012 verzamelt u HON Circle Miles uitsluitend op vluchten in de First en Business Class en in de BIZclass. Dit geldt voor alle lijnvluchten van Lufthansa, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Luxair en SWISS. Op Economy Class-vluchten krijgt u normale status Miles en award Miles. Met een Business Class ticket verzamelt u ook HON Circle Miles voor treinreizen met Lufthansa Express Rail in Duitsland en Flugzug (vlieg/trein-) reizen in Zwitserland. Hierbij tellen maximaal 100.000 Miles mee voor het bereiken van de HON Circle-status.

3

Dit geldt voor lijnvluchten van Lufthansa, Air Canada, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, Discover Airlines, LOT Polish Airlines, Luxair, SWISS en United. De bonus voor intercontinentale vluchten wordt aan de hand van de daadwerkelijke afstand in Miles berekend. Voor kortere intercontinentale vluchten en binnenlandse en continentale vluchten worden vaste aantallen Miles (minimale aantallen Miles) verstrekt. Onze Miles calculator berekent uw persoonlijke Executive Bonus voor uw route. De Frequent flyer-status biedt u bij het op verkoop gebaseerde systeem ook de voordelen van de Executive Bonus. De bonus is al in de omrekenfactor opgenomen en bedraagt 25% bij vluchten met Eurowings, Brussels Airlines of andere Miles & More-partner-luchtvaartmaatschappijen en 50% bij vluchten met Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, United Airlines, Air Canada, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines en Air Dolomiti.

18

(Geldig voor passagiers van lijnvluchten van Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish  Airlines, Luxair, Lufthansa en SWISS, als reserveringsklassen en tarieven worden gebruikt die in aanmerking komen voor het verzamelen van Miles.)

Voordelen bij het boeken van vluchten en upgrades

De belangrijkste diensten FREQUENT TRAVELLER SENATOR HON CIRCLE LEDEN
Kaart
Upgrade Voucher   Twee eVouchers bij bereiken van de status en elke statusverlenging4 Zes eVouchers bij bereiken van de status en elke statusverlenging4
Wachtlijstprioriteit Derde hoogste wachtlijstprioriteit
16
Tweede hoogste wachtlijstprioriteit
16
Hoogste wachtlijstprioriteit
16
Reserveringsgarantie   Tot 48 uur voor vertrek in de reserveringsklassen met de hoogste waarde in Business Class, Premium Economy Class en Economy Class5 Tot 24 uur voor vertrek in de reserveringsklassen met de hoogste waarde in Business Class, Premium Economy Class en Economy Class5
Verhoogde beschikbaarheid van vluchtawards   Senator Premium Award (betere reserveringskansen voor 1,5 keer meer Miles) De beste beschikbaarheid van vluchtawards: HON-lied met 3 medereizigers tot 14 dagen voor vertrek, voor zover in Business, Premium Economy en Economy Class nog plaatsen beschikbaar zijn (vluchten uitgevoerd door LH, OS, LO, LX, SN)
Companion Award  
Senator Premium Award  
Stoelkeuze vooraf   Gratis stoelplaatsreservering20 Gratis stoelplaatsreservering20
4

Als Senator of HON Circle-lid en elke keer dat uw status wordt verlengd, ontvangt u twee upgrade vouchers. De vouchers worden elektronisch gecrediteerd. Deze eVouchers zijn 24 maanden geldig en kunnen worden gebruikt voor een upgrade naar een hogere reisklasse. U kunt eVouchers online, via uw Miles & More-servicecentrum of gewoon op de luchthaven inwisselen. Let erop dat upgrades uit bepaalde reserveringsklassen van de Economy, Premium Economy en Business Class niet mogelijk zijn.

5

In Business Class op lijnvluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa en SWISS in de reserveringsklasse J. Bij Croatia Airlines en LOT Polish Airlines in reserveringsklasse C. In Premium Economy Class van Austrian Airlines en Lufthansa kan de boekingsgarantie in reserveringsklasse G worden gebruikt. Op vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines geldt in Premium Economy Class de boekingsgarantie in reserveringsklasse P, in Economy Class reserveringsklasse Y. Austrian Airlines: geen boekingsgarantie op Austrian myHoliday vakantievluchten met vluchtnummers 4.000 tot 4.200 en 9.000 tot 9.999.

16

De wachtlijstprioriteit voor Frequent Travellers en Senators geldt voor alle vluchten van Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen, maar niet voor upgrades of awardvluchten.

De wachtlijstprioriteit voor HON Circle-leden geldt voor alle vluchten van Austrian Airlines, Brussels Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa en SWISS, maar niet voor upgrades of awardvluchten.

17

De wachtlijstprioriteit voor HON Circle-leden is van toepassing voor alle vluchten uitgevoerd door Austrian Airlines, Brussels Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa en SWISS, maar niet voor upgrades en awardboekingen.

20

Als Senator kunt u gratis plaatsen reserveren in alle boekingsklassen op vluchten van Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa en SWISS (behalve in het "Economy Light"-tarief op korteafstandsvluchten).

Voordelen tijdens uw reis

De belangrijkste diensten
FREQUENT TRAVELLER
SENATOR
HON CIRCLE LEDEN
Kaart
Loungetoegang
Business Lounge10
Senator- en Star Gold-lounges11
Lufthansa First Class, SWISS First en Austrian HON Circle Lounge15, First Class Terminal in Frankfurt
Prioriteit bij het inchecken
Business Class check-in-procedure bij
Miles & More-luchtvaartpartners6
First Class Check-in, Premium Check-in
First Class Check-in, Check-in bij First Class Terminal Frankfurt (Air Dolomiti, Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS), Premium Check-in
Fast Lane*
 
Priority Boarding19
 
Toegang tot de First Class terminal
Alleen met First Class-ticket (vluchten van Lufthansa, SWISS) Alleen met First Class-ticket (vluchten van Lufthansa, SWISS)
Ongeacht de reisklasse (Air Dolomiti, Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS)
Limousine- en transferservice
   
Persoonlijke ondersteuning
    Lufthansa's intercontinentale filialen in Frankfurt en wereldwijd
6

Voor lijnvluchten van Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Luxair en SWISS.

10

Frequent Travellers die in Economy Class op een door een van de Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen of Eurowings in SMART-, BEST- of BIZclass-tarief uitgevoerde lijnvlucht reizen, kunnen in de luchthaven genieten van de lounges van Austrian Airlines, Lufthansa of SWISS Business en van de eigen lounges van Miles & More-partner Brussels Airlines. Frequent Travellers hebben toegang tot de LOT Business Lounge wanneer ze in Economy Class vliegen met lijnvluchten van Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa of SWISS.

11

Om toegang te krijgen tot een Senator Lounge hebt u uw Senator-kaart nodig, samen met een voor die vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een vlucht uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS, een Lufthansa codeshare-partner, Eurowings in SMART-, BEST- of BIZclass-tarief of een Star Alliance-partner. Om toegang te krijgen tot een Star Gold Lounge van onze Star-partners hebt u uw Senator-kaart nodig, samen met een voor die vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een vlucht uitgevoerd door een Star Alliance-partner. U kunt gratis een begeleidende persoon meenemen. In de Lufthansa-lounges mag u bovendien uw kinderen jonger dan 18 jaar meenemen. Om na 3 mei 2021 toegang te krijgen tot Senator Lounges en Business Lounges, moeten gasten die u vergezellen aan boord van dezelfde vlucht reizen en de lounge in- en uitgaan met de persoon die hen heeft uitgenodigd. Sinds 29 oktober 2017 hebben Senatoren met een instapkaart voor binnenlandse- of internationale korte of middellange vluchten met het BASIC-tarief van Eurowings geen toegang meer tot de lounges.

15

Toegang met HON Circle lidkaart en een op de vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een vlucht uitgevoerd door Lufthansa of een STAR Alliance-partner. In Wenen: Toegang met HON Circle lidkaart en een op de vertrekdatum en -luchthaven geldige instapkaart voor een lijnvlucht geboekt bij en uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS of LOT Polish Airlines. Sinds 29 oktober 2017 hebben HON Circle-leden met een instapkaart voor binnenlandse- of internationale korte of middellange vluchten met het BASIC-tarief van Eurowings geen toegang meer tot de lounges.

20

Afhankelijk van beschikbaarheid.

*

Alleen beschikbaar op bepaalde luchthavens. Meer informatie vindt u hier.

Bagagevoordelen

De belangrijkste diensten
FREQUENT TRAVELLER
SENATOR
HON CIRCLE LEDEN
Kaart
Versnelde bagageafhandeling
 
Gratis toegestane bagage
Stukconcept: 1 extra stuk bagage in Economy Class, in totaal 2 stuks bagage in de Premium Economy Class en Business Class, 3 stuks bagage in First Class12
Stukconcept: 1 extra stuk bagage in Economy Class, in totaal 2 stuks bagage in de Premium Economy Class en Business Class, 3 stuks bagage in First Class12
Gewicht systeem: extra 20 kg7, 8

Stukconcept: Economy Class 2 Bagage of 3 Bagage op bepaalde routes, 3 Bagage in Premium Economy Class en Business Class, 4 Bagage in First Class13, 14
Golf tassen
Eén stuk bagage voor de golfuitrusting inbegrepen in de gratis toegelaten bagage18
Gratis vervoer van een extra golftas7, 9
Gratis vervoer van een extra golftas7, 9
7

Het vervoer van extra gratis bagage of een golfuitrusting is voor passagiers met de status HON Circle-lid, Senator, Frequent Traveller en Star Alliance Gold Member, die in de tariefcategorie Light of in de Economy Class op Europese of intercontinentale vluchten van Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS of met Check&Go van Brussels Airlines of met myAustrian Holidays reizen, niet meer kosteloos. Alle passagiers die het Light- of Check&Go-tarief gebruiken, moeten een vergoeding betalen voor elk stuk ingecheckte bagage, ongeacht hun status.

8

Extra gratis toegelaten bagage op door Star Alliance-leden uitgevoerde vluchten.

9

Gewichtsbepaling: Deze regeling geldt niet voor chartervluchten. Stukconcept: extra op de van toepassing zijnde gratis toegestane bagage op alle door Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa en SWISS doorgevoerde lijnvluchten (met uitzondering van Noord-Atlantische routes). Golfuitrusting mag niet meer dan 23 kg wegen. Het vervoer van extra bagage of golfuitrusting is voor passagiers met de status HON Circle-lid, Senator, Frequent Traveller en Star Alliance Gold Member, die in de tariefcategorie Light of in de Economy Class op Europese of intercontinentale vluchten van Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS of met Check&Go van Brussels Airlines reizen, niet meer kosteloos. Alle passagiers die het Light- of Check&Go-tarief gebruiken, moeten een vergoeding betalen voor elk stuk ingecheckte bagage, ongeacht hun status.

12

Voor lijnvluchten die door Austrian Airlines, Croatia Airlines, Lufthansa en SWISS worden uitgevoerd, geldt: 2 stuks bagage tot 23 kg (Economy), 2 stuks bagage tot 23 kg (Premium Economy), 2 stuks bagage tot 32 kg (Business), 3 stuks bagage tot 32 kg (First). De extra gratis bagage of de golfuitrusting vervalt in het Light-tarief op Economy Class-vluchten binnen Europa en op intercontinentale vluchten die worden uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS. Voor het tarief FlyEasy in Economy Class op door Croatia Airlines uitgevoerde lijnvluchten is extra bagage of het gratis meenemen van golfuitrusting niet meer beschikbaar. Voor vluchten die door Brussels Airlines worden uitgevoerd, geldt: 0 stuks bagage (Check&Go, korteafstandsvluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (Light&Relax en Flex&Fast, korteafstandsvluchten en Economy Class, Premium Economy, langeafstandsvluchten van/naar de VS en Tel Aviv), 3 stuks bagage tot 23 kg (Economy Class, langeafstandsvluchten van/naar Afrika), 2 stuks bagage tot 32kg (Bizz&Class, korteafstandsvluchten en Business Class, langeafstandsvluchten). Voor vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines geldt: 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Economy Saver Class en LOT Economy Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Economy Saver Class, intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (LOT Economy Flex Plus Class, intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (LOT Economy Class, korteafstands- en intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (LOT Premium Economy Class en intercontinentale vluchten), 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Business Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 2 stuks bagage tot 32 kg (LOT Business Class, korteafstandsvluchten) en 3 stuks bagage tot 32 kg (Business Class, intercontinentale vluchten). Voor door Luxair uitgevoerde vluchten geldt het volgende: 1 extra stuk bagage tot 23 kg of 1 golfuitrusting (Economy), 1 extra stuk bagage tot 32 kg of 1 golfuitrusting (Business).

13

Voor lijnvluchten die door Austrian Airlines, Lufthansa, Luxair en SWISS worden uitgevoerd, geldt: 2 stuks bagage tot 23 kg (Economy), 3 stuks bagage tot 23 kg (Premium Economy), 3 stuks bagage tot 32 kg (Business) of 4 stuks bagage tot 32 kg (First). De extra gratis bagage of de golfuitrusting vervalt in het Light-tarief op Economy Class-vluchten binnen Europa en op intercontinentale vluchten die worden uitgevoerd door Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS. Voor door Air Dolomiti uitgevoerde vluchten geldt: 1 extra gratis stuk bagage in alle reisklassen. Voor door Avianca uitgevoerde vluchten geldt: 2 stuks bagage tot 23 kg en 1 extra gratis stuk bagage tot 20 kg (Economy Class), 2 stuks bagage tot 32 kg en 1 extra stuk bagage tot 20 kg (Business Class). Voor vluchten die door Brussels Airlines worden uitgevoerd, geldt: 0 stuks bagage (Check&Go, korteafstandsvluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (Light&Relax en Flex&Fast, korteafstandsvluchten en Economy Class, Premium Economy, langeafstandsvluchten van/naar de VS en Tel Aviv), 3 stuks bagage tot 23 kg (Economy Class, langeafstandsvluchten van/naar Afrika), 3 stuks bagage tot 32 kg (Bizz&Class, korteafstandsvluchten en Business Class, langeafstandsvluchten). Voor vluchten uitgevoerd door LOT Polish Airlines geldt: 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Economy Saver Class en LOT Economy Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Economy Saver Class, intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (LOT Economy Flex Plus Class, intercontinentale vluchten), 2 stuks bagage tot 23 kg (LOT Economy Class, korteafstands- en intercontinentale vluchten), 3 stuks bagage tot 23 kg (LOT Premium Economy Class en intercontinentale vluchten), 1 stuk bagage tot 23 kg (LOT Business Flex Plus Class, korteafstandsvluchten), 3 stuks bagage tot 32 kg (LOT Business Class, korteafstandsvluchten) en 4 stuks bagage tot 32 kg (Business Class, intercontinentale vluchten).

14

Op door Star Alliance-leden uitgevoerde vluchten met het maximale gewicht van de overeenkomstige reisklasse.

19

Afhankelijk van bepaalde luchtvaartmaatschappijpartners kunnen afwijkende voorwaarden/beperkingen van toepassing zijn.

Exclusieve diensten

De belangrijkste diensten
FREQUENT TRAVELLER
SENATOR
HON CIRCLE LEDEN
Kaart  
Exclusieve service-hotline*
Wij bieden een 24-uurs service voor geselecteerde markten. De precieze openingstijden van de dienst vindt u onder "Hulp en Contact".
Senator Partnerkaart
   
Miles-tegoed
 
*

U vindt uw exclusieve service-hotline in het inloggedeelte op onze website en in de Miles More-app onder Hulp en Contact.