ufuwbcquasdwyyctawdw

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Uw award Miles: Zo worden ze berekend

Wilt u graag weten hoeveel awardmijlen u ontvangt voor uw vlucht? Afhankelijk van hoe u gereserveerd heeft, zijn er twee verschillende manieren waarop mijlen worden berekend: op basis van het tarief of op basis van de gevlogen afstand en de reserveringsklasse. Met onze interactieve animatie kunt u snel en eenvoudig bepalen welke berekeningsmethode voor uw reservering gebruikt zal worden.

Let op: Het kan zijn dat uw awardmijlen op de oude manier worden berekend, namelijk op basis van vluchtafstand en reserveringsklasse. Als dat het geval is, worden ze automatisch aangepast na de laatste vlucht in uw reis of zo snel mogelijk om het verschil met de nieuwe manier van berekening te verrekenen. Dit is vooral van toepassing op vluchten van Innsbruck naar Frankfurt, Salzburg naar Frankfurt en Graz naar Frankfurt.

Berekening awardmijlen op basis van tarief

 • Awardmijlen = tarief x factor

Belangrijke punten om te onthouden

 • Geldig voor vluchtboekingen via het reserveringskanaal van een Lufthansa Group luchtvaartmaatschappij1
 • Voor reserveringen via een (online) reisbureau bepaalt het ticketnummer2 de wijze van berekenen van awardmijlen
 • Het tarief in euro (ticketprijs + toeslagen die door de Miles & More-partnermaatschappij in rekening worden gebracht) is de basis van de berekening
 • De factor is afhankelijk van uw frequent flyer-status en de uitvoerende luchtvaartmaatschappij3
 • Tarieven in vreemde valuta worden op het exacte moment van boeking in euro omgerekend (OANDA-valutaomzetter)
 • Niet van toepassing op de berekening van status-, select- en HON Circle-mijlen

Berekening van awardmijlen op basis van de gevlogen afstand en reserveringsklasse

 • Awardmijlen op vluchten binnen Europa = een vast aantal mijlen op basis van de reserveringsklasse

 • Awardmijlen op intercontinentale vluchten = reserveringsklasse x gevlogen afstand

Belangrijke punten om te onthouden

 • Geldig voor boekingen via reserveringskanalen van de luchtvaartmaatschappijen die geen deel uitmaken van de Lufthansa Group1
 • Voor reserveringen via een (online) reisbureau bepaalt het ticketnummer2 de wijze van berekenen van awardmijlen

Nog vragen?In onze FAQ kunt u ook gedetailleerde informatie vinden over hoe awardmijlen worden toegekend.

Hoe worden awardmijlen berekend in het systeem gebaseerd op het betaalde tarief?

In dit systeem worden uw awardmijlen als volgt berekend: tarief (basistarief + door de Miles & More-partnermaatschappij in rekening gebrachte toeslagen) x factor = aantal verzamelde awardmijlen. Hier vindt u meer informatie over vluchten waarop geen mijlen kunnen worden verzameld.

Welke vermenigvuldigingsfactor is van toepassing voor Miles & More-leden?

Als u Miles & More-lid bent maar nog geen Frequent Traveller, Senator of HON Circle-status hebt, dan zal altijd de vermenigvuldigingsfactor 4 worden gebruikt.

Wat is de vermenigvuldigingsfactor voor Frequent Travellers, Senators en HON Circle-leden?

Voor statusleden is de uitvoerende luchtvaartmaatschappij het criterium. Als de vlucht wordt uitgevoerd door Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, United Airlines, Air Canada, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Adria Airways of Air Dolomiti, dan is de vermenigvuldigingsfactor 6; voor Brussels Airlines, Eurowings en alle andere Miles & More-partnermaatschappijen geldt factor 5. Hier vindt u meer informatie over de Miles & More-partnermaatschappijen.

Ontvang ik in het nieuwe systeem, gebaseerd op het betaalde tarief, nog steeds een Executive Bonus?

Als Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid geniet u ook in dit systeem van een Executive Bonus. Er is in de factoren reeds rekening gehouden met de bonus; deze is 25% bij vluchten met Brussels Airlines, Eurowings en andere Miles & More-partnermaatschappijen en 50% bij vluchten met Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, United Airlines, Air Canada, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Adria Airways en Air Dolomiti.

Hoe weet ik of het nieuwe systeem op mijn vlucht van toepassing is?

Het criterium hiervoor is het boekingskanaal. Het nieuwe systeem is van toepassing op alle tickets die door Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings of Brussels Airlines verkocht zijn. Als u via een rechtstreeks verkoopkanaal van Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings of Brussels Airlines boekt, oftewel de internetpagina, dan worden de mijlen volgens het nieuwe systeem toegekend. Als u via een extern verkoopkanaal boekt, oftewel een reisagent of online reisorganisatie, dan kunt u aan het ticketnummer zien of uw awardmijlen volgens het nieuwe systeem worden berekend. Als de eerste drie cijfers van uw ticketnummer 220 (Lufthansa), 724 (SWISS), 257 (Austrian Airlines) of 082 (Brussels Airlines) zijn of als uw ticket uitgegeven is door Eurowings, dan is het nieuwe systeem op uw vlucht van toepassing. Zo niet, dan worden de awardmijlen volgens het oude systeem berekend. De enige uitzondering vormen tickets die via een touroperator gekocht zijn. Hier worden awardmijlen toegekend op basis van reserveringsklasse, ongeacht het ticketnummer. In zeldzame gevallen waarbij geen tariefinformatie beschikbaar is, behoudt Miles & More zich het recht voor om awardmijlen toe te kennen volgens het systeem op basis van boekingsklasse.

Geldt het systeem gebaseerd op het betaalde tarief ook voor statusmijlen, selectmijlen, HON Circle-mijlen?

Nee, het nieuwe systeem is niet van toepassing op status-, select- of HON Circle-mijlen. Deze zullen zoals gewoonlijk volgens het huidige systeem worden toegekend. Ook blijven alle voordelen die aan uw status gelinkt zijn ongewijzigd.

Worden upgrades beloond?

Met Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS zijn vanaf 1 januari 2019 de nieuwe mijlenbeloningen voor vluchtboekingen waarvoor u online of telefonisch een upgrade heeft gekozen, als volgt:

Awardmijlen = upgradeprijs x 4 (of x 6 voor leden met frequent flyer-status)

U vindt meer informatie onder het menu-item ‘Mijlen verzamelen / Vluchten’ op de website van de betreffende partner-luchtvaartmaatschappij.

Hoe wordt de vreemde valuta omgerekend als ik niet in euro's betaal?

Het bedrag van de munteenheid waarin u betaalde, wordt op het moment van ticketuitgifte met de op dat moment geldige wisselkoers omgerekend in euro's. We maken gebruik van de OANDA-vraagprijs voor de omzetting. Deze vindt u op: www.oanda.com.

Vormt de totaalprijs voor de vlucht de basis voor het toekennen van mijlen?

Nee, de berekening van de awardmijlen is gebaseerd op het tarief, oftewel het basistarief + de door de Miles & More-partnermaatschappij in rekening gebrachte toeslagen.

Hoe wordt het tarief precies berekend?

Het tarief bestaat uit het basistarief + door de Miles & More-partnermaatschappij in rekening gebrachte toeslagen.

Ik heb een codeshare-vlucht. Welke factor is voor mij van toepassing?

De toekenning van mijlen is gebaseerd op de vermenigvuldigingsfactor van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij. Als u een Miles & More-lid bent, dan is er sprake van factor 4. Als u een Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid bent, dan is er op vluchten uitgevoerd door Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, United Airlines, Air Canada, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Adria Airways en Air Dolomiti sprake van factor 6. Dit is 5 voor vluchten uitgevoerd door Eurowings en Brussels Airlines.

Waar vind ik het basistarief dat samen met de toeslagen het tarief vormt?

Op de internetpagina van een luchtvaartmaatschappij tijdens het boekingsproces of op de boekingsvoucher. Het basistarief en de nationale/internationale toeslag (getoond als YQ) wordt hierop aangegeven. 

Wanneer is het systeem gebaseerd op het betaalde tarief van kracht?

Het nieuwe systeem is van toepassing op tickets die vanaf 12.03.2018 worden uitgegeven en op vluchten die vanaf 12.03.2018 worden uitgevoerd. Aan beide voorwaarden dient te worden voldaan.

Hoe worden mijlen gecrediteerd?

Mijlen worden net als vroeger na elke vlucht gecrediteerd. Om deze reden wordt het tarief apart toegewezen aan elk van de vluchtsegmenten. Zodra u uw hele reis voltooid hebt, is het totale aantal mijlen voor de aparte vluchtsegmenten dus gelijk aan het mijlenaantal voor het gehele ticket.

Ontvang ik mijlen voor product- en servicetoeslagen?

Nee. U ontvangt alleen awardmijlen voor het betaalde tarief (basistarief + door de Miles & More-partnermaatschappij in rekening gebrachte toeslagen).

Kan ik awardmijlen verzamelen voor geannuleerde vluchten of vluchten die ik niet neem?

Nee. Awardmijlen worden net als vroeger alleen gecrediteerd voor vluchtsegmenten die gevlogen zijn (een enkele route met zowel opstijgen als een landing). Raadpleeg voor meer informatie paragraaf 2.3.2 van de algemene voorwaarden.

Wat gebeurt er als ik vóór 12.03.2018 gekochte tickets na 12.03.2018 omboek?

Op alle omboekingen die gevolgen hebben voor de ticketprijs, zijn vanaf 12.03.2018 de nieuwe regels van toepassing.

1

De maatschappijen uit de Lufthansa Group zijn Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines. 

2

Voor tickets die beginnen met de nummers 220 (Lufthansa), 724 (SWISS), 257 (Austrian Airlines) en 082 (Brussels Airlines), evenals voor tickets die uitgegeven zijn door Eurowings, worden awardmijlen op basis van het tarief berekend. Voor tickets met nummers anders dan hierboven weergegeven worden awardmijlen berekend op basis van de gevlogen afstand en de reserveringsklasse.

3

Als u een Miles & More-lid bent maar geen Frequent Traveller, Senator of HON Circle-status hebt, dan zal altijd de vermenigvuldigingsfactor 4 worden gebruikt. Voor statusleden is de uitvoerende luchtvaartmaatschappij het belangrijkste criterium. 
Als de vlucht wordt uitgevoerd door Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, United Airlines, Air Canada, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Adria Airlines of Air Dolomiti, dan is de vermenigvuldigingsfactor 6; voor vluchten met Eurowings en Brussels Airlines en alle andere Miles & More-partnermaatschappijen geldt factor 5. U vindt hier meer informatie over de Miles & More-partnermaatschappijen.