De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Zo worden uw award Miles voor vluchten berekend

Vrouw ligt op een sofa en kijkt naar haar tablet - Uw award Miles: zo worden ze berekend

Wilt u graag weten hoeveel Miles u ontvangt voor uw vlucht? Dat kan u op voorhand te weten komen door onze Travel Calculator te gebruiken.

Afhankelijk van hoe u uw boeking deed, zijn er twee verschillende berekeningsmethoden: op basis van de vluchtprijs of de gevlogen afstand en boekingsklasse. Gebruik onze interactieve animatie en kom te weten welke berekeningsmethode voor uw reservering gebruikt wordt. U kan de te verwachten Miles snel en eenvoudig berekenen met onze Travel Calculator, zowel voor als na de reservering van uw vlucht.

Welke berekeningsmethode wordt toegepast voor mijn vlucht?

Berekeningsmethode 1: op basis van het vluchttarief

Miles = vluchtprijs x factor

Waar moet ik op letten?

  • Van toepassing op vluchtboekingen gemaakt via het boekingskanaal van een luchtvaartmaatschappij van de Lufthansa Group1
  • Voor boekingen via een reisorganisatie of online reisbureau wordt de berekeningsmethode van Miles bepaald door het ticketnummer2
  • De berekening is gebaseerd op het vluchttarief in euro (ticketprijs + door de Miles & More luchtvaartpartner in rekening gebrachte toeslagen).
  • De factor is afhankelijk van de frequent flyer status en de uitvoerende luchtvaartmaatschappij3
  • Vluchttarieven in vreemde valuta worden op het exacte moment van boeking omgerekend (OANDA-valutaomzetter).
  • Niet van toepassing op de berekening van Points, Qualifying Points of HON Circle Points.

Berekeningsmethode 2: op basis van de vluchtafstand en de reserveringsklasse

Miles op continentale vluchten = een vast tarief op basis van reserveringsklasse

Miles op intercontinentale vluchten = reserveringsklasse x gevlogen afstand

Waar moet ik op letten?

  • Van toepassing op vluchtboekingen gemaakt via de boekingskanalen van luchtvaartmaatschappijen die geen deel uitmaken van de Lufthansa Group1
  • Voor boekingen via een reisorganisatie of online reisbureau wordt de berekeningsmethode van Miles bepaald door het ticketnummer2

De Travel Calculator doet het voor u

2203 mileage calculator screens on two smartphones

Onze Travel Calculator berekent voor u de Miles die u kan verwachten voor elke vlucht. Daarvoor zijn er twee methoden: Easy Mode en Expert Mode. De Easy Mode is in de eerste plaats bedoeld voor het berekenen van de Miles die u naar verwachting zal ontvangen voordat u uw vlucht boekt. Op onze internetpagina vindt u ook de Expert Mode, waarmee u nog preciezere berekeningen kan maken. Deze is vooral nuttig na het boeken van uw vlucht, omdat er ook rekening wordt gehouden met factoren zoals de reserveringsklasse.

 

Naar de Travel Calculator

Hebt u nog vragen?

Hoe worden Miles berekend in het tariefgebaseerde systeem?

In het tariefgebaseerde systeem worden uw award Miles als volgt berekend: vluchtprijs (ticketprijs + door de Miles & More luchtvaartpartner in rekening gebrachte toeslagen) x factor = aantal verzamelde Miles. Meer informatie over het verzamelen van Miles op vluchten vindt u hier op de website van de luchtvaartpartner in kwestie.

 

Welke factor voor Miles wordt in het tariefgebaseerde systeem gebruikt voor Miles & More-leden?

Als u een Miles & More-lid bent, maar geen Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid, dan zal uw vluchtprijs (ticketprijs + toeslagen geheven door de Miles & More luchtvaartpartner) altijd worden vermenigvuldigd met de factor 4. Miles = vluchtprijs x 4.

Welke factor wordt gebruikt voor Miles voor Frequent Travellers, Senators en HON Circle-leden?

Voor leden met frequent flyer status is de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert het beslissende criterium. Als de vlucht wordt uitgevoerd door Air Canada, All Nippon Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, SWISS, of United Airlines, is de factor 6. Voor Eurowings en alle andere Miles & More luchtvaartpartners is de factor 5. U vindt hier meer informatie over Miles & More luchtvaartpartners.

Ontvang ik in het tariefgebaseerde systeem nog steeds een Executive Bonus?

Als Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid geniet u ook in het tariefgebaseerde systeem van een Executive Bonus. Er is bij de factoren al rekening gehouden met de bonus; deze is 25% bij vluchten met Eurowings en andere Miles & More luchtvaartpartners en 50% bij vluchten met Air Canada, All Nippon Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, SWISS of United Airlines.

Hoe weet ik of mijn vlucht onder het tariefgebaseerde systeem valt?

Dat hangt af van het boekingskanaal. Het systeem is van toepassing op alle tickets die door Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City of SWISS verkocht zijn. Op basis van dit systeem worden er Miles toegekend als u via een rechtstreeks verkoopkanaal van Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City of SWISS boekt. Als u via een extern verkoopkanaal boekt, bijv. een reisbureau of reisportaal, vertelt het ticketnummer u of dit systeem van toepassing is voor de toekenning van Miles. Uw vlucht valt onder dit systeem als de eerste 3 cijfers van uw ticketnummer 220 (Lufthansa), 724 (SWISS), 257 (Austrian Airlines), 082 (Brussels Airlines) of 101 (Air Dolomiti) zijn of als de tickets werden uitgegeven door Eurowings. Zo niet, dan worden de Miles berekend met het vorige systeem. Een uitzondering zijn tickets die gekocht werden via een touroperator. In dit geval worden Miles toegekend overeenkomstig de boekingsklasse, onafhankelijk van het ticketnummer. In zeldzame gevallen waarbij informatie over het vluchttarief niet beschikbaar is, behoudt Miles & More zich het recht voor om award Miles toe te kennen volgens het reserveringsklassesysteem.

Is het tariefgebaseerde systeem ook van toepassing op Points, Qualifying Points en HON Circle Points?

Nee, het systeem is niet van toepassing op Points, Qualifying Points en HON Circle Points. Er worden slechts twee criteria gebruikt om het aantal verzamelde Points, Qualifying Points en HON Circle Points te bepalen: de reisklasse en of het gaat om een continentale of intercontinentale vlucht. Points worden toegekend per vluchtsegment.

Worden upgrades beloond?

Bij Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS geldt de volgende berekening voor vluchtboekingen waarvoor u online of telefonisch een upgrade heeft gekozen:

 

Miles = upgradeprijs x 4 (of x 6 voor leden met frequent flyer status)

 

U vindt meer informatie onder het menu-item “Miles verzamelen / Vluchten” op de website van de betreffende luchtvaartpartner.

Hoe wordt de vreemde munteenheid omgerekend als ik niet in euro betaal?

Het bedrag in de buitenlandse munteenheid waarin u betaalde, wordt op het moment van ticketuitgifte met de op dat moment geldige wisselkoers omgerekend naar euro. Dit is gebaseerd op de OANDA-wisselkoers op het moment van ticketuitgifte. Deze vindt u op: www.oanda.com.

Worden Miles toegekend op basis van de totale vluchtprijs?

Nee, de award Miles worden berekend op het vluchttarief, dit is de ticketprijs + de door de Miles & More luchtvaartpartner in rekening gebrachte toeslagen.

Hoe wordt het vluchttarief precies berekend?

De vluchtprijs is de ticketprijs + toeslagen geheven door de Miles & More luchtvaartpartner.

Ik heb een codesharevlucht. Welke factor is voor mij van toepassing?

De Miles worden toegekend op basis van de factor voor de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert. Als lid is die factor 4. Als Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid is de factor voor vluchten uitgevoerd door Air Canada, All Nippon Airways, Air Dolomiti Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, SWISS of United Airlines 6. Voor vluchten met Discover Airlines, Eurowings en Luxair is de factor 5.

Waar kan ik de ticketprijs vinden die na het optellen van toeslagen de vluchtprijs bepaalt?

U vindt die ofwel op de website van de luchtvaartmaatschappij tijdens het boeken, ofwel op het boekingsbewijs. De ticketprijs en de nationale/internationale toeslag (weergegeven als YQ) worden daarop vermeld.

Wanneer wordt het tariefgebaseerde systeem van kracht?

Het nieuwe systeem geldt voor tickets uitgegeven na 12.03.2018 en voor vluchten uitgevoerd na 12.03.2018. Aan beide voorwaarden moet worden voldaan.

Hoe wordt de Miles creditering toegekend?

Na elke vlucht krijgt u nog steeds Miles gecrediteerd. Hiervoor wordt de ticketprijs opgedeeld in aparte segmenten. Eens uw reis voltooid is, is het totale aantal Miles voor de aparte vluchtsegmenten dus gelijk aan het aantal Miles voor het gehele ticket.

Krijg ik Miles voor product- en servicekosten?

Nee. U ontvangt alleen Miles voor het betaalde vluchttarief (ticketprijs + door de Miles & More luchtvaartpartner in rekening gebrachte toeslagen).

Kan ik ook Miles verzamelen voor geannuleerde of onvoltooide vluchten?

Nee. Miles worden net als vroeger alleen gecrediteerd voor vluchtsegmenten die daadwerkelijk gevlogen zijn (een enkele route die zowel het opstijgen als het landen bevat). Raadpleeg voor meer informatie 2.3.2 van de Algemene voorwaarden.

1

De luchtvaartmaatschappijen die deel uitmaken van de Lufthansa Group zijn Lufthansa Group Airlines sind Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines, Lufthansa, Lufthansa City en SWISS..

2

Voor tickets die beginnen met de nummers 220 (Lufthansa), 724 (SWISS), 257 (Austrian Airlines), 082 (Brussels Airlines) of 101 (Air Dolomiti) en tickets die uitgegeven zijn door Eurowings, worden Miles berekend op basis van het vluchttarief. Voor andere ticketnummers dan zoals hierboven weergegeven worden de Miles berekend op basis van de gevlogen afstand en de boekingsklasse.

3

Als u een Miles & More-lid bent maar geen Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid, dan worden de Miles altijd vermenigvuldigd met de factor 4. Voor leden met frequent flyer status is de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert het criterium.
Als de vlucht wordt uitgevoerd door Air Canada, All Nippon Airways, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Lufthansa City, SWISS of United Airlines is de factor 6. Voor Eurowings en alle andere Miles & More luchtvaartpartners is de factor 5. U vindt hier meer informatie over Miles & More luchtvaartpartners.