De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Actueel veiligheidsadvies

Er doen momenteel verschillende phishing e-mails de ronde met Miles & More als zogenaamde afzender. Vertrouw deze e-mails niet; ze werden niet verzonden door Lufthansa of Miles & More. Gelieve geen persoonsgegevens door te geven als u zo een e-mail ontvangt, klik niet op hyperlinks en open ook geen bijlagen. Meer informatie over phishing

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Kan ik mijn Miles met terugwerkende kracht laten crediteren?

U kunt met Miles & More binnen zes maanden na de datum van de activiteit Miles creditering met terugwerkende kracht verkrijgen. Bij veel partners kunt u een Miles & More kredietaanvraag indienen door gebruik te maken van het online formulier. Of u kunt verder lezen voor meer informatie over wat u moet doen.

Miles creditering met terugwerkende kracht voor vluchten

Miles die niet automatisch op uw account worden gecrediteerd, kunnen met terugwerkende kracht binnen zes maanden na uw aankoop aan u worden gecrediteerd. Bewaar uw documenten (bijv. instapkaart of ticket) totdat de Miles op uw Miles-rekening zijn gecrediteerd. Controleer uw account opnieuw voordat u een Miles creditering met terugwerkende kracht aanvraagt. Houd er rekening mee dat in sommige gevallen de Miles voor onze luchtvaartpartners pas zeven dagen na de vlucht automatisch worden gecrediteerd. U moet dus wachten tot deze periode is verstreken voordat u uw reizen online registreert, aangezien de Miles pas automatisch kunnen worden gecrediteerd nadat u de dienstverlening hebt gebruikt. U hoeft alleen het vluchtnummer, de route, de reisklasse en uw ticketnummer in te voeren, samen met de datum. Deze informatie wordt automatisch gecontroleerd, en indien van toepassing wordt er met terugwerkende kracht gecrediteerd. Vul alle relevante informatie in, anders wordt het niet opgenomen in uw account. Het is vooral belangrijk dat u het juiste ticketnummer invoert. Onze app maakt het toevoegen van Miles nog eenvoudiger.

Kan ik vluchten laten crediteren als ik niet meer over een instapkaart beschik?

Voor vluchten met Lufthansa en bepaalde luchtvaartpartners kunt u online een creditering met terugwerkende kracht aanvragen. In dat geval hoeft u geen documenten in te dienen. Voor alle andere luchtvaartmaatschappijen hebt u de originele instapkaart en een kopie van het ticket nodig.

Kan ik de app gebruiken om een Miles creditering voor iemand anders aan te vragen?

Met de app kunt u alleen Miles creditering met terugwerkende kracht aanvragen voor de persoon die is ingelogd. Het te crediteren ticket moet zijn uitgegeven aan de aangemelde persoon.

Werd mijn Miles creditering met terugwerkende kracht geaccepteerd?

Zodra onze luchtvaartpartner uw aanvraag heeft gecontroleerd, wordt uw Miles creditering op uw accountoverzicht vermeld. Als uw verzoek wordt aanvaard, ontvangt u de creditering op dezelfde manier als de automatische creditering. Als uw verzoek wordt afgewezen, wordt u geïnformeerd waarom de Miles creditering niet werd geaccepteerd.

Met terugwerkende kracht Miles toevoegen op onze app met behulp van de fotocrediteringsdienst

Bij geselecteerde partners kunt u uw award Miles met terugwerkende kracht laten toevoegen via fotocreditering. Deze dienst vindt u in onze app in de sectie “Meer”, onder “Miles creditering > Shoppen”. Daar vindt u een actueel overzicht van alle partners die deze dienst aanbieden.