De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Vanaf 01 januari 2024 veranderen onze algemene voorwaarden. Meer informatie vindt u hier.

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Travel ID-privacybeleid

Augustus 2023

 

Het doel van dit Travel ID-privacybeleid (hierna het ‘Privacybeleid’ genoemd) is om u te informeren over het verwerken van uw persoonsgegevens in verband met uw gebruik van Travel ID.

Wij, de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group en Miles & More GmbH, willen als uitvoerders van Travel ID u onze diensten binnen de Lufthansa Group aanbieden op een zo comfortabel mogelijke manier. We willen u ook een reiservaring bieden die is afgestemd op u en uw specifieke wensen en verwachtingen, vanaf uw eerste bezoek aan onze website en andere contactpunten tot het einde van uw reis en daarna. Via Travel ID kunt u een gratis klantprofiel aanmaken dat geldig is voor alle Travel ID-uitvoerders, waarmee u toegang krijgt tot een breed dienstenaanbod.

 

Het aanmaken van een Travel ID-profiel en het verstrekken van de hiervoor noodzakelijke gegevens is vrijwillig. Sommige van onze diensten zijn uitsluitend beschikbaar voor onze Travel ID-klanten. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op de optie voor het ontvangen van gepersonaliseerde vluchtaanbiedingen en extra diensten op de boekingplatforms van de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group.

 

Deze privacyverklaring is afgestemd op de toepasselijke voorschriften inzake gegevensbescherming; afhankelijk van het toepassingsgebied, omvatten deze de AVG evenals alle andere wettelijk voorziene nationale wetten en voorschriften inzake gegevensbescherming.

Verwerkingsverantwoordelijken onder de wetgeving inzake gegevensbescherming

De uitvoerders van Travel ID zijn: Austrian Airlines AG, Brussels Airlines SA/NV, Deutsche Lufthansa AG, Eurowings GmbH, EW Discover GmbH en Swiss International Air Lines AG, oftewel de “luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group”, en Miles & More GmbH.
 

Tenzij anders aangegeven in dit Privacybeleid, verwijzen ‘wij/we’ of ‘ons’ of ‘Travel ID-uitvoerders’ naar de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group en Miles & More GmbH als de gezamenlijke verantwoordelijken (‘Gezamenlijke verantwoordelijken’) voor de verwerking van uw persoonsgegevens zoals gedefinieerd in Artikel 26 van de AVG.
 

Verdere informatie en contactadressen voor de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group en Miles & More GmbH vindt u in het privacybeleid van de desbetreffende uitvoerders van Travel ID.

Wie kunt u contacteren?

Indien u privacy-gerelateerde vragen heeft in verband met Travel ID, neem dan contact op met de volgende kantoren:

 

De functionaris voor gegevensbescherming van Deutsche Lufthansa AG, Miles & More GmbH, Eurowings GmbH en EW Discover GmbH:

 

Deutsche Lufthansa AG

De functionaris voor gegevensbescherming
FRA CJ/D
Lufthansa Aviation Centre
Airportring
60546 Frankfurt/Main
Duitsland

 

 

De functionaris voor gegevensbescherming van Austrian Airlines AG:

 

Austrian Airlines AG
Juridische dienst - Gegevensbescherming
Office Park 2
Postbus 100
1300 Vienna Airport
Oostenrijk

 

 

De functionaris voor gegevensbescherming van Swiss International Air Lines AG:

 

Swiss International Air Lines AG
ZRH S/CJ
Postbus
8058 Zurich Airport
Zwitserland

 

 

De functionaris voor gegevensbescherming van Brussels Airlines SA/NV:

 

Brussels Airlines
De functionaris voor gegevensbescherming
Airport Bld. 26, General Aviation - Ringbaan
1831 Machelen
België

Een Travel ID-profiel aanmaken

Als u zich registreert voor Travel ID, vragen we u om uw e-mailadres, uw aanspreektitel, uw voor- en achternaam, uw geboortedatum en een wachtwoord als verplichte informatie. De land- en taalinstellingen van uw voorkeur zullen automatisch worden overgedragen, voor zover technisch mogelijk, met gebruik van de land- en taalinstellingen die u heeft ingevoerd op de respectieve websites of andere contactpunten van de Travel ID-uitvoerders. Deze informatie is vereist voor het aanmaken van een Travel ID-profiel en om de diensten te gebruiken die in de Algemene gebruiksvoorwaarden van Travel ID in detail worden beschreven. U kunt op vrijwillige basis meer informatie toevoegen in uw Travel ID-profiel. Dit kan bijvoorbeeld gaan om uw adres, mobiele nummer, betalingsgegevens, of uw vluchtvoorkeuren (bijvoorbeeld de vertrekluchthaven van uw voorkeur).
 

De rechtsgrond voor het verwerken van uw gegevens is de uitvoering van het contract in overeenstemming met Art. 6(1)(b) van de EU-AVG.
 

U heeft ook de mogelijkheid om aanvullende persoonsgegevens op te slaan in uw Travel ID op basis van uw toestemming. Meer informatie vindt u in de relevante gedeelten van dit Privacybeleid.

Meldingen over uw Travel ID-profiel

Indien dit nodig is om het contract uit te voeren, sturen we u berichten over statusveranderingen in uw Travel ID-profiel. Dit omvat onder andere het verstrijken van de geldigheid van uw reisdocumenten, de betalingsmethodes of het wachtwoord geüpload via uw Travel ID-profiel.
 

Als u al drie jaar niet heeft ingelogd op uw Travel ID-profiel, vragen we u om opnieuw in te loggen. Indien we binnen zes maanden geen activiteit zien in uw Travel ID-profiel, zullen we het verwijderen (zie het gedeelte ‘Verwijdering van uw Travel ID-profiel’).
 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens is de uitvoering van het contract in overeenstemming met Art. 6(1)(b) van de EU-AVG.

Gepersonaliseerd gebruik van websites en andere contactpunten

Als u onze websites bezoekt en onze mobiele apps en andere contactpunten gebruikt, willen wij dat u de informatie die voor u van belang is gemakkelijker en sneller kunt vinden en gebruiken. Daarom heeft u de mogelijkheid om u te registreren met uw Travel ID om persoonlijk gecontacteerd te worden en informatie te ontvangen die bijvoorbeeld overeenkomt met uw huidige vluchtboeking.
 

Als u geen gebruik wilt maken van de inlogdienst, kunt u natuurlijk de website/contactpunten gebruiken zonder in te loggen. In dit geval zal de desbetreffende content getoond worden zonder dat deze op u wordt afgestemd.
 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens is de uitvoering van het contract in overeenstemming met Art. 6(1)(b) van de EU-AVG.

Vooraf ingevulde formulieren

We gebruiken de gegevens die u heeft ingevoerd in uw Travel ID-profiel om het boekingsproces eenvoudiger voor u te maken met behulp van vooraf ingevulde formulieren. Het kan hierbij gaan om gegevens die u zelf heeft verstrekt tijdens de registratie of die u later heeft toegevoegd, of om gegevens die u gaf als onderdeel van een eerdere boeking in verband met uw Travel ID, die we automatisch gebruiken voor een andere boeking. We gebruiken ook uw gegevens die zijn opgegeven tijdens uw boeking om u vooraf ingevulde formulieren te verstrekken voor bijvoorbeeld een online incheckprocedure of bij de self-service incheckautomaten. Als u andere formulieren invult, zoals bij uw deelname aan een loterij of als u feedback stuurt via een van onze elektronische feedbackformulieren op de website, zullen de noodzakelijke contactgegevens ook vooraf worden ingevuld met de gegevens van uw Travel ID-profiel.
 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens is de uitvoering van het contract in overeenstemming met Art. 6(1)(b) van de EU-AVG.

Overzicht van uw boekingen

Voor een overzicht van uw boekingen gemaakt met Travel ID-uitvoerders, zullen boekingen die u gemaakt heeft sinds u uw Travel ID geregistreerd heeft, worden weergegeven in uw Travel ID-profiel. Indien u uw vorig klantenprofiel verandert van één van de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group naar een Travel ID-profiel, zullen uw voormalige boekingen van uw voormalig klantenprofiel ook worden weergegeven in uw Travel ID-profiel.
 

Het overzicht van uw boekingen omvat onder meer het opstellen en weergeven van vluchtstatistieken. Deze boekingen worden automatisch opgeslagen in uw Travel ID-profiel indien u de boeking heeft gemaakt terwijl u was ingelogd. Het is ook mogelijk om achteraf boekingen aan uw profiel toe te voegen. Uw Travel ID-profiel laat de boekingen van de laatste tien jaar zien.
 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens is de uitvoering van het contract in overeenstemming met Art. 6(1)(b) van de EU-AVG.

Gepersonaliseerde dient wanneer u contact opneemt met onze medewerkers en contactpunten

We gebruiken de gegevens die u heeft ingevoerd in uw Travel ID-profiel om u gepersonaliseerde diensten te kunnen aanbieden. We verwerken gegevens die u tijdens de registratie of op een later tijdstip in uw Travel ID-profiel heeft ingevoerd, evenals gegevens die we hebben vastgelegd, bijvoorbeeld als deel van de vluchtboekingen die via Travel ID werden gemaakt. Dit omvat ook vertragingen of annuleringen van vluchten, evenals onregelmatigheden met bagage. We verwerken ook uw gegevens van verzoeken aan onze Service Centra.
 

Op basis van deze verwerking kunnen we ons klachtenbeheersysteem verbeteren en u als Travel ID-klant op al onze contactpunten een gepersonaliseerde dienst bieden. Uw vragen aan onze Service Centra verschijnen in uw Travel ID-profiel en kunnen daar door u worden beheerd.
 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens is de uitvoering van het contract in overeenstemming met Art. 6(1)(b) van de EU-AVG.

Contact met betrekking tot contractueel overeengekomen diensten

Als we u herhaaldelijk de beloofde dienst niet konden aanbieden, kunnen we elektronisch of per post contact met u opnemen, of onze medewerkers kunnen u persoonlijk contacteren. Hiervoor gebruiken we gegevens over onregelmatigheden en zorgen van klanten, evenals het aantal en de ernst van de incidenten.
 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens, is ons legitiem belang overeenkomstig Art. 6(1)(f) van de EU-AVG.

 

Controle van reis- en gezondheidsdocumenten

Reisdocumenten

U heeft de optie om uw reisdocumenten, zoals paspoort of visum, te laten controleren met betrekking tot toegangs- of transitvoorschriften voor de boekingen die u maakt. Hiervoor kunt u de relevante reisdocumenten uploaden via uw Travel ID-profiel naar een aparte beveiligde database. Deze worden dan automatisch doorgegeven aan onze zogenaamde Controle van Reisdocumenten en gecontroleerd voordat uw reis begint.
 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens wordt verstrekt door de toestemming die door u is gegeven in overeenstemming met Art. 6(1)(a) van de EU-AVG.
 

U heeft het recht uw toestemming voor het gebruik van de gegevens van de reisdocumenten te allen tijde in te trekken, zonder gevolgen voor de rechtmatigheid van enige verwerking die werd uitgevoerd op basis van deze toestemming en vóór de toestemming werd ingetrokken. U kunt hiervoor uw reisdocumenten verwijderen in uw Travel ID-profiel onder ‘Persoonlijke Documenten’.
 

De reisdocumenten worden automatisch verwijderd nadat hun geldigheid is verstreken.

Gezondheidsdocumenten

U kunt ook gebruik maken van onze zogenaamde Controle van Gezondheidsdocumenten om te laten controleren of uw gezondheidsdocumenten geldig zijn voor binnenkomst in of transit door een land. U kunt uw documenten, zoals vaccinatiebewijzen of een herstelbewijs, uploaden naar een aparte beveiligde database via uw Travel ID-profiel. De Controle van Gezondheidsdocumenten wordt uitgevoerd als deel van de Controle van Reisdocumenten zoals beschreven in het gedeelte ‘Reisdocumenten’, maar het vereist uw aparte toestemming vanwege het verwerken van gezondheidsgerelateerde gegevens.

 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens wordt verstrekt door uw aparte toestemming die hiervoor specifiek wordt gegeven in overeenstemming met Art. 9 (2)(a) in combinatie met Art. 6(1)(a) van de EU-AVG.
 

U heeft het recht uw toestemming voor de verwerking van gezondheidsgerelateerde gegevens te allen tijde in te trekken, zonder gevolgen voor de regelmatigheid van enige verwerking die werd uitgevoerd op basis van deze toestemming en vóór de toestemming werd ingetrokken. U kunt uw gezondheidsdocumenten hiervoor verwijderen in uw Travel ID-profiel onder ‘Persoonlijke Documenten’.
 

Uw gezondheidsgerelateerde documenten zullen ook automatisch worden verwijderd na de vervaldatum, maar niet later dan twaalf maanden nadat ze werden geüpload.

Betaalmethoden opslaan

U heeft de mogelijkheid om uw voorkeursbetaalmethoden in uw Travel ID-profiel op te slaan. U kunt deze op elk gewenst moment toevoegen aan uw Travel ID-profiel. U heeft ook de mogelijkheid om tijdens het boekingsproces te besluiten om de betaalmethoden die u voor de boeking heeft ingevoerd in uw Travel ID op te slaan voor toekomstige aankopen.

 

Als u een betaalmethode in uw Travel ID-profiel heeft opgeslagen en een boeking maakt met uw Travel ID-profiel terwijl u bent ingelogd, zullen wij de betaalmethoden van uw voorkeur vooraf invullen, of u een keuze aan betaalmethoden aanbieden.
 

U kunt uw betaalmethoden op elk gewenst moment bewerken of verwijderen.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens wordt verstrekt door de toestemming die door u is gegeven in overeenstemming met Art. 6(1)(a) van de EU-AVG.

U heeft het recht uw toestemming voor het opslaan van uw betaalmethoden te allen tijde in te trekken, zonder gevolgen voor de regelmatigheid van enige verwerking die werd uitgevoerd op basis van deze toestemming en voordat de toestemming werd ingetrokken. U kunt dit doen door uw betaalmethoden te verwijderen in uw Travel ID-profiel onder ‘Betaalmethoden’.

Instellingen om onze aanbiedingen te personaliseren

Als u een vlucht heeft geboekt, willen de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group contact met u opnemen over mogelijke bijkomende diensten met betrekking tot uw vlucht. Deze bijkomende diensten kunnen vluchtgerelateerde diensten omvatten van de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, zoals premium maaltijden of upgrades, maar ook bijkomende diensten van partnerbedrijven van luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, zoals huurauto’s of verzekeringen (informatie over partnerbedrijven van luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, d.w.z. Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines, Lufthansa, Swiss International Air Lines). Hiervoor verwerken we gegevens over u die zijn opgeslagen in uw Travel ID-profiel en bij de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group (bijv. vluchtgegevens of voorkeuren).
 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens wordt verstrekt door de toestemming die door u is gegeven in overeenstemming met Art. 6(1)(a) van de EU-AVG.
 

U geeft deze toestemming tijdens het registratieproces of op een later tijdstip in uw Travel ID-profiel. Deze kan altijd door u worden beheerd in uw Travel ID-profiel.

Gepersonaliseerde reclameberichten

Promotioneel contact door Travel ID-uitvoerders

Zoals beschreven in het gedeelte ‘Instellingen om onze aanbiedingen te personaliseren’ in dit Privacybeleid, heeft u de mogelijkheid om toestemming te verlenen om uw interesses te bepalen, alsmede om informatie en gepersonaliseerde aanbiedingen gebaseerd op uw interesses te ontvangen met betrekking tot de diensten van de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group en hun respectievelijke partnerbedrijven (informatie over partnerbedrijven van de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, d.w.z. ​Austrian Airlines, ​Brussels Airlines, ​Eurowings, Discover Airlines, ​Lufthansa en ​Swiss International Air Lines), via digitale communicatiekanalen (bijvoorbeeld via e-mail, sms/mms, Messenger-diensten, zoekmachines, video’s, banners), per telefoon of op de websites van LHG-luchtvaartmaatschappijen.
 

Bovendien kunt u Miles & More GmbH toestemming geven om u aanbiedingen te sturen om lid te worden van het Miles & More-programma, als u nog geen lid bent van dit programma.
 

Aangezien we u enkel informatie en aanbiedingen willen laten zien die u echt interesseren, verwerken we met uw toestemming de boekingsinformatie die bewaard wordt bij de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, zoals reisroute, reisperiode en boekingsklasse, alsmede de voorkeuren die bewaard worden in uw Travel ID-profiel. Door informatie over uw komende reis te analyseren, kunnen we u bijvoorbeeld speciale aanbiedingen of vouchers sturen voor extra diensten voor uw reis, of voor diensten die beschikbaar zijn op uw bestemming.

Geïndividualiseerde reclame door vergelijking van klantgegevens (CRM Datamatch)

Een manier om uw gepersonaliseerde informatie en aanbiedingen te verstrekken die aan u zijn aangepast, is om u te identificeren op websites van de partners of adverteerders.
 

Hiervoor dragen we het e-mailadres en/of telefoonnummer dat bewaard wordt in uw Travel ID-profiel, en dat versleuteld is met het SHA 256 algoritme dat door het Duitse Federale Beveiligingskantoor wordt beschouwd als ‘cryptografisch sterk’, over naar een zogenaamde ‘data clean room’. Een data clean room is een beveiligde omgeving die geïsoleerd is van externe technische invloeden voor het verwerken van persoonsgegevens. Het is bedoeld om de uitwisseling van gegevens tussen reclamebedrijven, in dit geval de Travel ID-uitvoerders en de partners of dienstverleners van advertentieruimtes, te vergemakkelijken, waarbij de privacy van de desbetreffende klanten zoveel mogelijk beschermd wordt. Hiervoor verstrekken de partners of reclamebedrijven ook gegevens van hun klanten naar de data clean room met dezelfde encryptiemethode. Als onderdeel van een gegevensvergelijking, worden hits (data matches) naar zogenaamde doelgroepen (groepen mensen) gestuurd, die op hun beurt kunnen worden geanalyseerd door de Travel ID-uitvoerders en kunnen worden gebruikt voor reclamedoeleinden. Toegang tot de gegevens die door ons worden overgebracht naar een data clean room, zal enkel verleend worden aan partners en dienstverleners van advertentieruimtes die door ons geselecteerd zijn en nadat de corresponderende contracten voor gegevensverwerking zijn afgesloten.
 

Afhankelijk van de technologische ontwikkeling en de door marketeers ondersteunde technologie, verzekeren we dat sterkere en veiligere encrypties en/of extensies worden gebruikt.

CRM Datamatch met Google Customer Match

Als er een CRM Datamatch is met Google Customer Match, sturen we versleutelde gegevens naar een data clean room die wordt beheerd door Google in overeenstemming met de procedures beschreven in het gedeelte ‘Geïndividualiseerde advertenties door vergelijking van klantgegevens (CRM Datamatch)’. In deze data clean room vergelijkt Google de gegevens die wij verstrekken met de gegevens van klanten van Google Account die versleuteld zijn met hetzelfde SHA 256 hash algoritme. De matches worden vervolgens door Google samengevat in een lijst van zogenaamde ‘doelgroepen’. Zodra dit proces is voltooid (max. 48 uur), worden de versleutelde gegevens verwijderd. Als u tot een dergelijke doelgroep behoort, kan Google u identificeren wanneer u op Google-platforms surft, en u vervolgens onze gepersonaliseerde advertenties tonen.
 

Een voorwaarde voor de verwerking van uw persoonsgegevens in Google Customer Match is dat u een Google-account heeft waarvoor u Google toestemming heeft gegeven om gepersonaliseerde advertenties weer te geven. U kunt deze instelling aanpassen aan uw voorkeuren onder het tabblad Privacy in uw Google-gebruikersaccount.
 

De verantwoordelijke voor het verwerken van persoonsgegevens in het kader van Google Ads/Google Customer Match en in overeenstemming met de EU-AVG, is Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland. Google Ireland Ltd is een dochteronderneming van Google LLC, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Californië, VS. Het bedrijf is onderworpen aan de wetten ter plaatse en moet daarom mogelijk ook toegang verlenen tot gegevens die buiten de VS worden verwerkt.
 

U kunt verdere informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens door Google vinden in het Privacybeleid van Google.

 

 

 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens zoals vermeld in het gedeelte ‘Gepersonaliseerde reclameberichten’ wordt verstrekt door de toestemming die door u is gegeven in overeenstemming met Art. 6(1)(a) van de EU-AVG.
 

U geeft deze toestemming tijdens het registratieproces of op een later tijdstip in uw Travel ID-profiel. Deze kan altijd door u worden beheerd in uw Travel ID-profiel.
 

U kunt zelf beslissen in hoeverre u informatie en individuele aanbiedingen van ons wenst te ontvangen door uw communicatie-instellingen aan te passen. U kunt in uw Travel ID-profiel ook uw toestemming intrekken voor marketingberichten voor specifieke gebieden (zoals alleen voor de nieuwsbrief per e-mail).

 

Gegevensoverdrachten tussen Travel ID-uitvoerders

Indien u een Travel ID-profiel heeft en uw Travel ID-profiel niet gekoppeld is aan een Miles & More klantenrekening, zullen de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group onderling uw gegevens uitwisselen om u de diensten aan te bieden die gespecificeerd worden in de Gebruiksvoorwaarden van Travel ID. Miles & More GmbH zal enkel uw gegevens ontvangen die nodig zijn om uw Travel ID-profiel te beheren (bijvoorbeeld uw contactgegevens, geboortedatum en uw vrijwillig bewaarde profielgegevens). Miles & More GmbH zal deze gegevens niet verwerken voor haar eigen doeleinden.
 

Indien u uw Travel ID-profiel heeft gekoppeld aan een Miles & More-klantenrekening, zullen de Travel ID-uitvoerders uw gegevens onderling uitwisselen om u de diensten aan te bieden die gespecificeerd worden in de Gebruiksvoorwaarden van Travel ID. U beslist zelf of u de koppeling maakt. Als u een dergelijke koppeling maakt, worden de gegevens in uw Travel ID-profiel en uw Miles & More-rekening gesynchroniseerd. Om precies te zijn worden de gegevens die u in beide rekeningen heeft opgeslagen als volgt overgedragen:
 

Alle hoofdgegevens (zoals naam, geboortedatum, adres, telefoon) en voorkeuren (zoals de vertrekluchthaven van uw voorkeur) worden automatisch overgedragen vanaf uw Miles & More-rekening. Het e-mailadres zal worden verkregen van uw Travel ID-profiel.
 

De rechtsgrondslag voor de overdracht van uw gegevens is de uitvoering van het contract in overeenstemming met Art. 6(1)(b) van de EU-AVG.
 

Als u Miles & More GmbH uw toestemming heeft gegeven voor het ontvangen van gepersonaliseerde reclamecommunicatie (zie het gedeelte ‘Gepersonaliseerde reclameberichten’), zal Miles & More GmbH hiervoor ook uw vluchtgegevens verwerken (zoals uw route, reisklasse, vertrekluchthaven, aankomstluchthaven).

Functie ‘inloggen’ en ‘ingelogd blijven’

Als u zich voor het eerst aanmeldt op een website of ander contactpunt van een Travel ID-uitvoerder, zal u worden gevraagd om uw toegangsgegevens in te voeren. Om u te kunnen herkennen tijdens uw sessie, stellen we een ‘log-in’ cookie in. Dankzij deze cookie kunt u websites bezoeken van andere Travel ID-uitvoerders zonder dat u uw inloggegevens opnieuw hoeft in te voeren.
 

U heeft ook de mogelijkheid om actief te kiezen voor de functie ‘ingelogd blijven’ op de websites van de Travel ID-uitvoerders waar u al bent ingelogd, zodat u na het beëindigen van uw sessie niet opnieuw hoeft in te loggen wanneer u de website opnieuw bezoekt.
 

Voor dit doel gebruiken we ook een cookie die u automatisch herkent wanneer u de website/het contactpunt opnieuw bezoekt.
 

Als de functie ‘ingelogd blijven’ verloopt, zal u worden gevraagd om opnieuw in te loggen. Daarnaast zal u altijd worden gevraagd opnieuw in te loggen als u activiteiten uitvoert die een hoger beveiligingsniveau vereisen.
 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gegevens wordt verstrekt door de toestemming die door u is gegeven in overeenstemming met Art. 6(1)(a) van de EU-AVG.

Duur van de bewaring

Wij verwerken uw gegevens voor zover en voor zo lang als noodzakelijk is voor de verwerkingsdoeleinden die zijn beschreven in dit Privacybeleid.
 

Als het doel waarvoor de gegevens zijn verwerkt niet langer van toepassing is, worden die gegevens verwijderd, tenzij ze moeten worden bewaard voor de volgende doeleinden:

 

  • het voldoen aan de wettelijke bewaringsperiodes, die kunnen voortvloeien uit de verplichtingen onder het handelsrecht of het belastingrecht; deze periodes kunnen oplopen tot tien jaar
  • handhaving, uitoefening of verdediging van juridische claims

 

In deze gevallen is de verwerking van uw gegevens beperkt (“geblokkeerd”), zodat de gegevens niet meer voor andere doeleinden kunnen worden verwerkt.

Uw Travel ID-profiel verwijderen

Als u niet langer gebruik wenst te maken van de Travel ID-diensten, kunt u uw Travel ID-profiel te allen tijde wissen. De persoonsgegevens die zijn verzameld in verband met uw gebruik van Travel ID zullen dan onmiddellijk worden verwijderd. Dit is onderhevig aan conflicterende wettelijke bewaarvereisten en -plichten.
 

U kunt uw Travel ID profiel en alle specifieke gegevens die u in uw Travel ID profiel heeft verstrekt zelf verwijderen door in te loggen op uw Travel ID profiel en ze daar te verwijderen.
 

Wij verwijderen uw voorlopige Travel ID-profiel ook als u uw registratie niet bevestigt binnen de periode die staat aangegeven in de bevestigingsmail, of als u meer dan drie keer een bevestigingsmail met een activeringslink heeft ontvangen zonder deze te gebruiken.
 

Wij verwijderen uw profiel ook na een bepaalde periode van inactiviteit (zie het gedeelte ‘Kennisgevingen over uw Travel ID-profiel’).

Uw rechten als betrokkene

Wij verwerken uw gegevens voor zover en voor zo lang als noodzakelijk is voor de verwerkingsdoeleinden die zijn beschreven in deze Kennisgeving gegevensbescherming.

 

Als het doel waarvoor de gegevens zijn verwerkt niet langer van toepassing is, worden die gegevens verwijderd, tenzij ze moeten worden bewaard voor de volgende doeleinden:

 

  • Het voldoen aan de wettelijke bewaringsperiodes, die kunnen voortvloeien uit de verplichtingen onder het handelsrecht of het belastingrecht; deze periodes kunnen oplopen tot tien jaar
  • Betwisting, uitoefening of verdediging van juridische claims

 

In deze gevallen is de verwerking van uw gegevens beperkt (“geblokkeerd”), zodat deze niet meer kunnen worden verwerkt voor andere doeleinden.

Uw rechten

Als betrokkene, kunt u de volgende rechten uitoefenen wanneer de respectieve wettelijke voorwaarden vervuld zijn:

 

  • recht van inzage, Art. 15 van de AVG
  • recht op rectificatie, Art. 16 van de AVG
  • recht op verwijdering (‘recht om te worden vergeten’, Art. 17 van de AVG (zie ook het gedeelte ‘Verwijdering van uw Travel ID-profiel’ van dit Privacybeleid))
  • recht op beperking van de verwerking, Art. 18 van de AVG
  • recht op overdraagbaarheid van gegevens, Art. 20 van de AVG
  • recht van bezwaar, Art. 21 van de AVG (zie ook het gedeelte ‘Recht van bezwaar op grond van Art. 21 AVG’ van dit Travel ID-privacybeleid)

 

Voor zover we uw gegevens verwerken op basis van uw toestemming, heeft u het recht deze toestemming te allen tijde in te trekken zonder dat dit gevolgen heeft voor de rechtmatigheid van de verwerking die op basis van deze toestemming is uitgevoerd voordat deze toestemming werd ingetrokken.
 

Om uw rechten uit te voeren, kunt u contact opnemen met de betreffende Travel ID-uitvoerders uit het gedeelte ‘Wie kunt u contacteren?’ van dit Privacybeleid. Om uw aanmelding te verwerken en u te identificeren, verwerken we uw persoonsgegevens overeenkomstig Artikel 6(1)(c) van de AVG.
 

In uw Travel ID-profiel, kunt u de huidige status van de meeste hoofdgegevens zelf op elk moment controleren. Gelieve uw persoonsgegevens onmiddellijk na elke wijziging bij te werken (bijvoorbeeld uw postadres, e-mailadres of telefoonnummer). Om uw Travel ID-profiel te verwijderen, kan u ook te werk gaan zoals beschreven in het gedeelte ‘Verwijdering van uw Travel ID-profiel’.
 

U heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit, Art. 77 van de AVG.

Toezichthoudende autoriteit

Hieronder vindt u een lijst met alle gegevensbeschermingsautoriteiten die verantwoordelijk zijn voor Travel ID-uitvoerders.
 

De bevoegde toezichthoudende autoriteit voor Deutsche Lufthansa AG, Discover Airlines GmbH en Miles & More GmbH is:
 

De functionaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie van de staat Hesse

Postbus 3163

65021 Wiesbaden

Duitsland
 

Tel: +49 - 611 - 14 08 - 0

Fax: +49 - 611 - 14 08 - 900 of - 901
 

E-mail: poststelle@datenschutz.hessen.de

 

 

De bevoegde toezichthoudende autoriteit voor Eurowings GmbH is:
 

De regionale functionaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie

Deelstaat Noordrijn-Westfalen

Postbus 20 04 44

40102 Düsseldorf

Duitsland
 

Tel.: +49 - 211 - 38 424 - 0

Fax: +49 - 211 - 38 424 - 999
 

E-mail: poststelle@ldi.nrw.de

 

 

De bevoegde toezichthoudende autoriteit voor Austrian Airlines AG is:

 

De Oostenrijkse Gegevensbeschermingsautoriteit
Barichgasse 40-42
1030 Wenen
Oostenrijk

Tel: ​+43 - 52 -152 - 0

E-mail: ​dsb@dsb.gv.at

 

 

De bevoegde toezichthoudende autoriteit voor Swiss International Air Lines AG is:

 

De Federale commissaris voor gegevensbescherming en informatie
Feldeggweg 1
3003 Bern
Zwitserland


Tel: +41 - 58 - 46 24 395
Fax: +41 - 58 - 46 59 996


Voor gegevensverwerking die onderhevig is aan de AVG:
 

De functionaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie van de staat Hesse

Postbus 3163

65021 Wiesbaden

Duitsland
 

Tel: +49 - 611 - 14 08 - 0

Fax: +49 - 611 - 14 08 - 900 of - 901
 

E-mail: poststelle@datenschutz.hessen.de

 

 

De bevoegde toezichthoudende autoriteit voor Brussels Airlines SA/NV is:

 

Autorité de protection des données

Gegevensbeschermingsautoriteit

Data Protection Authority

Rue de la presse 35, 1000 Brussel
België

Tel: +32 - 2 - 27 44 800

E-mail: contact@apd-gba.be

Recht van bezwaar op grond van Art. 21 van de AVG

Voortkomend uit uw specifieke situatie heeft u het recht om te allen tijde bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens op basis van Art. 6(1)(f) van de AVG.
 

In geval van een bezwaar verwerken wij uw persoonsgegevens niet langer, tenzij we kunnen aantonen dat er gegronde, legitieme redenen zijn voor de verwerking en dat die tegen uw belangen, rechten en vrijheden opwegen, of als de verwerking wordt gebruikt om juridische claims af te dwingen, uit te oefenen of te verdedigen.
 

Als uw persoonsgegevens door ons worden verwerkt voor directe reclame, en u bezwaar maakt tegen deze verwerking, zullen uw persoonsgegevens niet langer voor dit doel worden verwerkt.
 

U kunt te allen tijde bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens, bijvoorbeeld via de contactpersonen die worden genoemd in het gedeelte ‘Wie kunt u contacteren?’

Gegevensbeveiliging

We gebruiken technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen om uw gegevens te beschermen tegen bewuste of onbedoelde manipulatie, verlies, verwijdering of toegang door onbevoegde personen. Onze beveiligingsmaatregelen worden voortdurend verbeterd naarmate zich nieuwe technologie ontwikkelt.

Ontvangers van uw gegevens

In verband met de verwerkingshandelingen die in dit Travel ID-privacybeleid worden beschreven, kunnen wij uw gegevens bekendmaken aan de volgende categorieën ontvangers:

 

  • Dienstverleners waarmee we samenwerken op basis van een overeenkomst voor orderverwerking in overeenstemming met Art. 28(3) van de AVG;
  • Overheidsinstanties en autoriteiten, bijv. vanwege politie- en opsporingsactiviteiten.

 

In dergelijke gevallen kunnen persoonsgegevens worden overgedragen aan derde landen of internationale organisaties in de hele wereld. Ter bescherming van u en uw persoonsgegevens zullen er passende beveiligingsmaatregelen worden genomen voor dergelijke gegevensoverdrachten in overeenstemming met en conform de wet.
 

Als deze overdrachten worden uitgevoerd naar een derde land waarvoor de EU-commissie of de bevoegde autoriteit geen adequaatheidsbesluit heeft uitgevaardigd, gebruiken we de standaard contractbepalingen van de EU. Informatie over de EU-standaard contractbepalingen vindt u op de website van de Europese Unie.
 

In uitzonderlijke omstandigheden, kan de overdracht naar landen zonder gepaste bescherming ook toegestaan zijn in andere gevallen, bijvoorbeeld op basis van toestemming, in verband met rechtszaken of indien de overdracht noodzakelijk is voor het uitvoeren van een contract.

Bijwerken van dit Travel ID-privacybeleid

We controleren dit Travel ID-privacybeleid regelmatig en zullen het indien nodig bijwerken. Wij zullen u op de hoogte stellen als er wezenlijke wijzigingen in dit Travel ID-privacybeleid zijn aangebracht (bijv. via onze websites).