De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).
Account

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

HON Circle: zo begon het allemaal

Een eigen terminal, fantastische voordelen en exclusieve service: HON Circle is veel meer dan een frequent flyer status. Maar hoe werd deze status in het leven geroepen? Het verhaal van HON Circle is er een van baanbrekende beslissingen, onverwachte wendingen en het verlangen om onze trouwste frequent flyers een uitzonderlijke reiservaring te bieden.

Leden op de eerste plaats
Wat willen de meeste van onze frequent flyers?

Van bij het begin wilden we ons ervan verzekeren dat HON Circle functies zou aanbieden die frequent flyers echt op prijs stellen tijdens het reizen. Daarom betrokken we onze trouwste frequent flyers bij de ontwikkeling en raadpleegden we hen over de voordelen en voorzieningen die zij het meest op prijs zouden stellen, de dingen die voor hen een echt verschil zouden maken. Hun antwoorden boden ons waardevolle inzichten, en hielpen ons om te verzekeren dat de HON Circle-status zou voldoen aan de wensen van onze meest veeleisende klanten.

De naam: veel overleg en een spontane beslissing

Een nieuwe status lanceren is een ding, er de juiste naam voor vinden is nog wat anders. Meer dan een jaar lang dachten we na over meer dan 1.000 suggesties. Oorspronkelijk waren “Ambassador” en “Sovereign” de favorieten, maar toen onze toenmalige CEO Wolfgang Mayrhuber de naam “HON” voorstelde, eigenlijk een term die we intern gebruikten voor onze allerbijzonderste VIP-klanten, was de beslissing snel genomen. Het woord “Circle” werd toegevoegd om de exclusieve aard van de groep te beklemtonen. HON Circle werd toen officieel aangenomen en werd al snel synoniem voor exclusiviteit.

In 2002, met de lancering van HON Circle al voor de deur, kondigde Wolfgang Mayrhuber plots zijn innovatieve idee aan toen hij de plannen aan het bekijken was:

“We hebben een echt wow-effect nodig voor onze klanten - een eigen terminal.”

Tot dan had niemand er ooit aan gedacht exclusiviteit tot die schaal op te trekken. Het betekende een vertraging van twee jaar voor de lancering van HON Circle, en spannende nieuwe uitdagingen voor een deel van het team, die “experts in bouwkunde” werden naarmate de plannen voor de First Class-terminal (FCT) van Lufthansa in Frankfurt vorderden.

 

Drie vragen voor collega’s die er van bij de start bij waren

Silke Wünkhaus, Mirjam Seibel en Christina Krause maakten het ontstaan van HON Circle vanop de eerste rij mee. We spraken met hen over hun ervaringen.

Wat was de grootste uitdaging bij het ontstaan van HON Circle?

Silke: “Zonder enige twijfel de beslissing om de First Class-terminal te creëren. Een briljant idee, maar opeens moesten collega’s van het ontwikkelingsteam van het programma er extra verantwoordelijkheden bij nemen, en dat was een echte uitdaging. Maar uiteindelijk was het allemaal de inspanning waard.”

Waren er momenten in het bijzonder die jullie allemaal deden glimlachen?

Christina: “Ja, natuurlijk. Onze HON Circle-bagagelabels, bijvoorbeeld. In het begin waren ze zo gegeerd dat ze werden nagemaakt in Bangkok en online verkocht. Een echt statussymbool.”


Wat hoop je dat de toekomst nog in petto heeft voor HON Circle?

Mirjam: “Dat de naam symbool blijft staan voor exclusiviteit, en dat onze klanten genieten van elk moment tijdens hun reizen.”

Feiten en cijfers over de HON Circle-status

Een heel exclusieve cirkel:

Onder de frequent flyer-statussen die alleen bereikt kunnen worden met vluchten blijft HON Circle een van de exclusiefste ter wereld. Om de status te bereiken moeten leden in Business Class vliegen op 150 Europese vluchten of 30 intercontinentale vluchten per jaar.

De eerste frequent flyer-terminal ter wereld:

Lufthansa was de eerste luchtvaartmaatschappij die exclusief voor haar beste klanten een terminal bouwde. Tot vandaag de dag blijft de First Class-terminal in Frankfurt uniek in zijn soort.

Echte frequent flyers:

In 2024 reisden de HON Circle-leden uit onze top 10 in totaal 3.425 keer met ons. Dat betekent dat ze gemiddeld bijna elke dag vlogen.