Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Welkom bij ons vereenvoudigde frequent flyer programma

Veranderingen aan het statusprogramma: We willen u informeren dat er vanaf 1 januari 2021 enkele wijzigingen aan ons programma voor frequent flyers worden doorgevoerd. We hebben een transparant en gemakkelijk te begrijpen frequent flyer-programma voor u ontworpen dat de loyaliteit beloont van de passagiers die ervoor kiezen om keer op keer met onze luchtvaartmaatschappijen te reizen. Deze veranderingen hebben geen invloed op het Miles & More-awardprogramma. De toekenning van award Miles zal ongewijzigd blijven.

Programmaveranderingen vanaf 2021 in een oogopslag

 • Status en HON Circle Miles zullen worden vervangen door een transparant puntensysteem

 • Zij die loyaal zijn aan onze merken zullen worden beloond

 • De verzamelperiode en de geldigheidsperiode zullen tot één jaar worden herleid

 • We zullen levenslange statussen van Frequent Traveller en Senator toekennen voor loyaliteit

 • Gecompliceerde programmaonderdelen zullen worden geschrapt

Two men in front of airport

Gedetailleerd overzicht van de programmaveranderingen

Wanneer worden de wijzigingen van kracht?

De veranderingen zijn van toepassing op vluchten vanaf 1 januari 2021.

 

Wat zal ik verzamelen?

Vandaag Morgen
Vandaag de dag is het mogelijk om een verscheidenheid aan Miles te verzamelen: status Miles, HON Circle Miles, Select Miles, Status Stars-punten, vluchtsegmenten en award Miles. We willen het aantal verschillende soorten Miles aanzienlijk verminderen en transparanter maken.

Nieuw:
In de toekomst verzamelt u alleen punten om een Frequent flyer-status te bereiken. Alles in het awardprogramma blijft zoals het is. U zult gewoon award Miles blijven verzamelen.

Wanneer begin ik met het verzamelen van punten en verzamel ik niet langer status Miles of HON Circle Miles?
Het nieuwe puntensysteem is van toepassing op alle vluchten vanaf 1 januari 2021 - ongeacht het moment wanneer deze geboekt werden. Voorbeeld: moment van boeken is maart 2020, vlucht in februari 2021 -> in dit geval verzamelt u al punten.

Hoe kan ik punten verzamelen?

Vandaag Morgen
De hoeveelheid status Miles of HON Circle Miles die u vandaag de dag verzamelt is afhankelijk van verschillende factoren. Als u binnen Europa vliegt, verdient u vaste aantallen Miles, afhankelijk van de reserveringsklasse en de luchtvaartmaatschappij. Voor alle andere vluchten wordt de berekening gebaseerd op luchtvaartmaatschappij, reserveringsklasse en afstand. Daarnaast ontvangen statusklanten op dit moment een Executive Bonus van 25% bovenop de verzamelde status en HON Circle Miles.

We willen meer transparantie creëren en vooral de passagiers belonen die zeer vaak met ons vliegen.

Nieuw:
U zult punten verzamelen bij vluchten met Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines, en ook bij Brussels Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Adria Airways, Luxair, Air Dolomiti (de luchtvaartpartners die Miles & More als getrouwheidsprogramma aanbieden) en alle andere Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen. In de toekomst zullen er slechts twee criteria worden gebruikt om het aantal verzamelde punten te bepalen: de reisklasse en het feit of het een continentale of intercontinentale vlucht is. De hoeveelheid punten blijft voor alle leden gelijk, d.w.z. er is geen Executive Bonus in het nieuwe puntensysteem - maar deze blijft onverminderd van toepassing op award Miles.

 

Verderop op deze pagina vindt u onze puntencalculator.

 

Meer informatie over het puntensysteem is te vinden in onze veelgestelde vragen, onder 'Hoe werkt het puntensysteem en kwalificatie?'

Wat heb ik nodig om een status te bereiken?

Vandaag Morgen
Frequent Traveller
Tot 31 december 2020 bereikt u de Frequent Traveller-status door 35.000 status Miles te verzamelen of 30 vluchtsegmenten binnen een kalenderjaar te vliegen. U kunt status Miles verzamelen bij vluchten met Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines, en ook bij Brussels Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Luxair, Air Dolomiti (de luchtvaartpartners die Miles & More als getrouwheidsprogramma aanbieden) en alle andere Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen. Als u de Frequent Traveller-status wilt bereiken op basis van het aantal vluchtsegmenten, is dat mogelijk met vluchten die uitgevoerd worden door Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines en de luchtvaartpartners die Miles & More als getrouwheidsprogramma aanbieden.

Senator
Tot 31 december 2020 bereikt u de Senator-status met 100.000 status Miles binnen een kalenderjaar. U kunt status Miles verzamelen bij vluchten die worden uitgevoerd door Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines en de luchtvaartpartners die Miles & More als getrouwheidsprogramma aanbieden, en de Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen.

HON Circle lid
Tot 31 december 2020 wordt u HON Circle-lid door 600.000 Hon Circle Miles binnen twee kalenderjaren te verzamelen. HON Circle Miles kunnen alleen worden verzameld in Business Class en First Class bij vluchten met Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines en de luchtvaartpartners die Miles & More als getrouwheidsprogramma aanbieden.
We willen loyaliteit belonen.

Nieuw:
In de toekomst willen we de passagiers belonen die vooral met ons vliegen. U kunt alleen een status bereiken of vernieuwen als u een bepaald aantal punten hebt verzameld bij de volgende luchtvaartmaatschappijen: Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines, en Brussels Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Adria Airways, Luxair en Air Dolomiti (de luchtvaartpartners die Miles & More als getrouwheidsprogramma aanbieden). Hier verdient u ‘kwalificatiepunten’.

Frequent Traveller
Vanaf 2021 bereikt u de Frequent Traveller-status met 160 punten binnen een kalenderjaar. Ten minste 80 hiervan moeten kwalificatiepunten zijn.

Senator
In de toekomst zult u de Senator-status bereiken met 480 punten binnen een kalenderjaar. Ten minste 240 hiervan moeten kwalificatiepunten zijn.

HON Circle lid
Als u in de toekomst de HON Circle-status wilt bereiken, hebt u alleen kwalificatiepunten nodig - 1.500 om precies te zijn.
U verzamelt deze door binnen een kalenderjaar te vliegen met Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines en met de luchtvaartpartners die Miles & More als getrouwheidsprogramma aanbieden. In tegenstelling tot de huidige situatie is dit ook van toepassing op vluchten in Economy en Premium Economy Class.

In onze FAQ’s vindt u een volledige lijst met benodigde punten voor de verschillende niveaus, onder 'Hoe werkt het puntensysteem en de kwalificatie?'

Hoe lang is mijn status geldig? Zijn er speciale regels?

Vandaag Morgen
Bij kwalificatie of hernieuwde kwalificatie was uw status voorheen ten minste twee jaar geldig en eindigde deze in de februarimaand daarop. Vandaag de dag is de kwalificatieperiode voor Frequent Travellers en Senators één kalenderjaar en voor HON Circle-leden twee kalenderjaren.
We beperken de termijn tot één jaar.

Nieuw:
Als u vanaf 1 januari 2021 uw status op basis van punten bereikt of vernieuwt, is de termijn ten minste één jaar. Deze start zodra u uw status hebt bereikt en eindigt eind februari in het jaar na het volgende. De kwalificatieperiode voor alle niveaus is één kalenderjaar - ook voor HON Circle-leden.

Overgang van het oude naar het nieuwe systeem:

Alle bereikte kwalificaties of vernieuwingen op basis van Miles tot 31 december 2020 behouden hun tweejarige termijn. De nieuwe termijn van ten minste één jaar zal dan van toepassing zijn op alle Senators en Frequent Travellers die na die datum hun status bereiken of vernieuwen. Er is een overgangsregeling voor HON Circle-leden vanwege de tweejarige kwalificatieperiode. In onze FAQ’s vindt u meer informatie over de overgangsregeling, onder 'Wat is de overgangsregeling voor HON Circle-leden?'

Wat zal ophouden te bestaan?

Vandaag Morgen
Vandaag de dag kunt u zelf aanvullende select benefits kiezen op de Miles & More-website van zodra u meer dan een vooropgesteld aantal select of HON Circle Miles hebt verzameld.

We willen proactief zijn in het toekennen van beloningen en tegelijkertijd de complexiteit van het programma verminderen.

Nieuw:
Miles & More Selections zal vanaf 1 januari 2021 niet langer in de huidige vorm beschikbaar zijn. Zo wordt het voor u gemakkelijker. Dit is het geval omdat u in de toekomst automatisch aanvullende beloningen ontvangt van zodra u tijdens een kalenderjaar meer dan een vooropgesteld aantal kwalificatiepunten hebt, zonder enige tussenkomst van uw kant:

 

Frequent Traveller

Omwisselen Miles tegoed op 200 kwalificatiepunten

 

Senator

 • 2 eVouchersufuwbcquasdwyyctawdw bij 700 kwalificatiepunten
 • 15.000 award Miles bij 1.000 kwalificatiepunten
 • Frequent Traveller partnerkaart bij 1.300 kwalificatiepunten

 

HON Circle lid

 • 2 eVouchers bij 1.800 kwalificatiepunten
 • 30.000 award Miles bij 2.100 kwalificatiepunten
 • 2 eVouchers bij 2.400 kwalificatiepunten
 • Frequent Traveller partnerkaart bij 2.700 kwalificatiepunten
 • Senator partnerkaart bij 3.000 kwalificatiepunten

 

Vandaag de dag kennen we u Status Stars toe op basis van uw statuslidmaatschap. Deze zijn bijvoorbeeld op uw servicekaart terug te vinden. Hier wordt het aantal Status Stars bepaald op basis van Status Stars-punten, die afhankelijk van het respectievelijke statusniveau per dag van het lidmaatschap worden toegekend. Als Status Stars-houder krijgt u ook toegang tot exclusieve evenementen. We willen gecompliceerde programmaonderdelen schrappen.

Nieuw:
In de toekomst zijn er geen Status Stars en Status Stars-punten meer. Deze zullen daarom niet langer zichtbaar zijn op uw kaart of binnen de online kanalen. U blijft toegang krijgen tot exclusieve evenementen.

In de toekomst blijven wij langdurig lidmaatschap belonen; daarvoor introduceren we de status Frequent Traveller Lifetime en Senator Lifetime.

Erkenning van Status Stars-punten voor Frequent Traveller Lifetime of Senator Lifetime:
Uiteraard weten we dat u al een tijd met ons vliegt. We willen de tot 31 december 2020 door u verzamelde Status Stars-punten daarom omzetten in kwalificatiepunten, zodat u Frequent Traveller Lifetime of Senator Lifetime kunt verkrijgen.

Omrekeningsfactor: twee Status Stars-punten zijn gelijk aan één kwalificatiepunt. Alle frequent flyers met vier of vijf Status Stars krijgen dus aan het begin van 2021 Senator Lifetime. U ontvangt Frequent Traveller Lifetime als u aan het eind van 2020 al drie Status Stars hebt bereikt.

JetFriends

Vandaag Morgen
Kinderen en jongeren (jonger dan 18 jaar) kunnen ook lid worden van het Miles & More-programma en zich registreren bij JetFriends - het kinder- en jeugdprogramma van Lufthansa. Ze worden daar niet alleen aangesproken op een manier die past bij hun leeftijd, bijvoorbeeld met een eigen JetFriends-kaart, maar krijgen ook speciale voordelen, zoals de award Miles die tot hun 18de verjaardag niet vervallen. Dit betekent dat een JetFriends-lid ook in aanmerking kan komen voor een status. Er is geen verschil met het bekende statusprogramma - behalve de leeftijdsgerelateerde aanpak en een aparte servicekaart. We willen het programma eenvoudiger maken - ook voor kinderen en jongeren.

Nieuw:
JetFriends zal in de toekomst niet langer bestaan. Vanaf 2021 registreren kinderen en jongeren zich normaal via Miles & More en komen in deze context ook in aanmerking voor kwalificatie of hernieuwde kwalificatie voor een status. Dit levert geen nadeel op voor huidige JetFriends-leden. Hun award Miles blijven beschermd tot zij 18 jaar zijn en zullen hun bestaande JetFriends-kaart zoals gewoonlijk kunnen blijven gebruiken.

Lu, Cosmo en Smilo blijven ook. Kinderen kunnen interessante, vluchtgerelateerde inhoud vinden op de websites van Lufthansa en Austrian Airlines.

Lufthansa: https://family.lh.com/
Austrian Airlines: https://www.austrian.com/Info/Flying/TravellingChildren

Welke veranderingen worden doorgevoerd aan de voordelen?

Vandaag Morgen
U vindt de huidige voordelen voor Frequent Travellers, Senators en HON Circle-leden in de onderstaande tabel.

Met de huidige tweejaarlijkse termijn ontvangt u twee eVouchers als u uw Senator-status bereikt of vernieuwt. Als HON Circle-lid ontvangt u zes eVouchers. U kunt deze gebruiken voor upgrades naar een hogere reisklasse.

Vandaag de dag is de Senator Premium Award beschikbaar voor Senators en HON Circle-leden.

De volgende wijzigingen aan voordelen gelden vanaf 1 januari 2021:

In de toekomst ontvangt u twee eVouchers als u uw Senator-status bereikt of vernieuwt en vier eVouchers als u uw HON Circle lidstatus bereikt of vernieuwt. Deze kunnen worden gebruikt voor upgrades naar een hogere reisklasse.


De Senator Premium Award wordt ook geschrapt.

Welke nieuwe functies worden geïntroduceerd?

We willen vooral langdurig lidmaatschap belonen.

Nieuw:
Als u in de loop der jaren 7.500 kwalificatiepunten verzamelt, willen we u Frequent Traveller Lifetime toekennen.

Als u dan punten blijft verzamelen en 10.000 kwalificatiepunten bereikt en ook een Senator of HON Circle-lid bent gedurende ten minste tien kalenderjaren, dan kennen we u Senator Lifetime toe.

Erkenning van Status Stars-punten voor Frequent Traveller Lifetime of Senator Lifetime:
Uiteraard weten we dat u al een tijd met ons vliegt. We willen de tot 31 december 2020 door u verzamelde Status Stars-punten daarom omzetten in kwalificatiepunten, zodat u Frequent Traveller Lifetime of Senator Lifetime kunt verkrijgen.

Omrekeningsfactor: twee Status Stars-punten zijn gelijk aan één kwalificatiepunt. Alle frequent flyers met vier of vijf Status Stars krijgen dus aan het begin van 2021 Senator Lifetime. U ontvangt Frequent Traveller Lifetime als u aan het eind van 2020 al drie Status Stars hebt bereikt.

Leer het nieuwe systeem kennen met onze puntencalculator

Voor elk vluchtsegment zijn er nu slechts twee criteria die bepalen hoeveel punten en kwalificatiepunten u ermee verdient: het onderscheid tussen continentale en intercontinentale vluchten en de reisklasse.

Kies voor zowel continentale als intercontinentale vluchten eerst de reisklasse waarin u vliegt. Voer in de volgende stap in hoeveel vluchten u plant met de hieronder genoemde luchtvaartmaatschappijen.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Waarom wordt het statusprogramma veranderd?

We willen reizen voor u zo persoonlijk, eenvoudig en aangenaam mogelijk maken, zodat elke reis voor u een positieve ervaring wordt. Dat is het doel bij ons nieuwe, moderne premiumconcept.

Ons statusprogramma voldeed in de afgelopen jaren slechts in beperkte mate aan deze behoefte. Uw wensen voor vereenvoudiging kregen we ook steeds vaker te horen.

Daarom nemen we nu maatregelen om ons statusprogramma aan te passen. We willen een transparant en gemakkelijk te begrijpen frequent flyer-programma voor u ontwerpen, dat de loyaliteit beloont van de passagiers die ervoor kiezen om keer op keer met onze luchtvaartmaatschappijen te reizen. In de toekomst hoeven leden niet langer veel tijd te verspillen aan gecompliceerde regels en kunnen zij in een oogopslag zien wat ze moeten doen om hun status te bereiken. Ze hoeven zich enkel te concentreren op datgene dat voor hen belangrijk is en van hun reis te genieten.

Hoe werkt het puntensysteem en kwalificatie?

In de toekomst verzamelt u punten in plaats van status Miles en HON Circle Miles. Punten kunnen worden verzameld met vluchten van veel van onze luchtvaartpartners: Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines, en Brussels Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Adria Airways, Luxair, Air Dolomiti - en alle Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen.  
Om Miles te kunnen verzamelen met een vlucht van Air Dolomiti boekt u simpelweg uw ticket met het Lufthansa-tarief in Economy Light, Economy Class, Economy Flex of Business Class.

Naast punten zijn er ook kwalificatiepunten te verdienen. Deze zijn belangrijk als u de Frequent Traveller-, Senator- of HON Circle-status wilt bereiken. U kunt deze verzamelen op vluchten uitgevoerd door Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines, en Brussels Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Croatia Airlines, Luxair en Air Dolomiti - en op bepaalde LX-codesharevluchten uitgevoerd door Edelweiss.

U ontvangt een specifiek aantal punten of kwalificatiepunten, afhankelijk van uw gekozen reisklasse en het feit of u continentaal of intercontinentaal vliegt.

Onze luchtvaartpartners bieden u verschillende reisklassen aan: Business Class en Economy Class, en waar beschikbaar ook First Class en Premium Economy Class. U kunt uw reisklasse vinden op uw boekingsbevestiging of uw instapkaart. Enkele van onze partner-luchtvaartmaatschappijen kunnen de reisklassen anders benoemen. U vindt meer informatie over de beschikbare reisklassen op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Punten per vluchtsegment

  Economy Class Premium Economy Class Business Class First Class
Continentale vluchten 5 5 10 10
Intercontinentale vluchten 15 20 50 70

Puntenwaarde om een status te bereiken (per kalenderjaar)

  Frequent Traveller Senator HON Circle lid
Punten 160 480  
Kwalificatiepunten 80 240 1.500

U kunt ook kwalificatiepunten verzamelen bij treinreizen met een vluchtnummer van Lufthansa, SWISS of Austrian Airlines. Er zijn ook vastgestelde maximumdrempels voor punten voor kwalificatie als Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid:

 

 • Frequent Traveller: 40 kwalificatiepunten
 • Senator: 120 kwalificatiepunten
 • HON Circle lid: 250 kwalificatiepunten

Hoe herken ik continentale of intercontinentale vluchten?

Een continentale vlucht is een vluchtsegment waarvan de luchthavens van vertrek en aankomst op hetzelfde continent liggen. Als u bijvoorbeeld met Lufthansa van Frankfurt naar Barcelona vliegt, liggen zowel de luchthaven van vertrek als die van aankomst in Europa en telt de vlucht dus als een continentale vlucht. Vluchten binnen Duitsland gelden ook als continentale vluchten.

Een intercontinentale vlucht is een vluchtsegment waarbij de luchthavens van vertrek en aankomst zich bevinden op verschillende continenten. Als u bijvoorbeeld met Lufthansa van Frankfurt naar New York vliegt, liggen de luchthavens van vertrek en aankomst op verschillende continenten (Europa en Noord-Amerika). Het vluchtsegment telt daarom als intercontinentale vlucht.

Een gedetailleerde lijst met de individuele landen en regio’s toegewezen aan de continentale zones vindt u hier.

Wat is de overgangsregeling voor HON Circle-leden?

Er zijn speciale regels van toepassing op de toekenning of vernieuwing van de HON Circle-lidmaatschapsstatus in de overgangsperiode van het oude naar het nieuwe systeem.
 
Kwalificatie- en hernieuwde kwalificatiejaren 2019 en 2020 (bestaande HON Circle-leden met een termijn tot februari 2021):
U zult binnen de twee kalenderjaren tot 31 december 2020 zoals gewoonlijk uw status bereiken of vernieuwen met 600.000 HON Circle Miles, met een geldigheidstermijn van twee jaar tot eind februari 2023.

Kwalificatie- en hernieuwde kwalificatiejaren 2020 en 2021 (bestaande HON Circle-leden met een termijn tot februari 2022):
U ontvangt in 2020 HON Circle Miles zoals gebruikelijk. Vanaf 1 januari 2021 krijgt u voor uw vluchten punten en kwalificatiepunten toegekend. HON Circle Miles bestaan dan niet langer.

Er zijn nu twee opties:

Optie 1:
In het kalenderjaar 2021 verzamelt u ten minste 1.500 kwalificatiepunten en verwerft daarmee dus de HON Circle-status tot februari 2023.

Optie 2:
We erkennen uiteraard de HON Circle Miles die u in 2020 bij elkaar vloog en rekenen deze om naar kwalificatiepunten. Deze hoeveelheid wordt dan toegevoegd aan de kwalificatiepunten die u in 2021 verzamelt. Als u een totaal van 3.000 kwalificatiepunten bereikt, krijgt u de HON Circle-lidmaatschapsstatus voor twee jaar, tot februari 2024.
 
Omrekeningsfactor: 200 HON Circle Miles komen overeen met 1 kwalificatiepunt. 300.000 HON Circle Miles komen dus overeen met 1.500 kwalificatiepunten.

Verandert voor elke status het voordelenpakket?

De volgende wijzigingen aan voordelen gelden vanaf 1 januari 2021:

In de toekomst ontvangt u twee eVouchers als u uw Senator-status bereikt of vernieuwt en vier eVouchers als u uw HON Circle lidstatus bereikt of vernieuwt. Deze kunnen worden gebruikt voor upgrades naar een hogere reisklasse.

De Senator Premium Award wordt geschrapt.

Zal het Miles & More-awardprogramma ook veranderen?

Nee, deze veranderingen hebben geen invloed op het Miles & More-awardprogramma. Award Miles zullen net als voorheen worden toegekend.