De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Eenvoudig en transparant – het nieuwe statusprogramma vanaf 2024

In 2019 kondigden we een herziening van ons statusprogramma aan, maar dan veranderde alles. 

 

Op 1 januari 2024 worden de wijzigingen eindelijk van kracht. Ons doel is u een aantrekkelijk en transparant programma aan te bieden – duidelijk en eenvoudig. Deze wijzigingen zullen geen invloed hebben op het awardsprogramma. U kunt nog steeds award Miles verzamelen op de gebruikelijke manier.  

Een overzicht van de wijzigingen vanaf 1 januari 2024

Status en HON Circle Miles zullen worden vervangen door een transparant Points-systeem

Om status te bereiken, kunt u Points, Qualifying Points en HON Circle Points verzamelen met elke vlucht met de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group en de luchtvaartpartners die Miles & More als frequent flyer-programma gebruiken

De verdienperiode en de geldigheidsduur van de status zullen in de toekomst één jaar zijn

Langdurige loyaliteit wordt beloond met de status Frequent Traveller Lifetime en Senator Lifetime

Ingewikkelde programmaonderdelen worden stopgezet

Zwei Männer vor dem Flughafen – Willkommen zu unserem vereinfachten Vielfliegerprogramm

Gedetailleerd overzicht van de programmaveranderingen

Waarom wijzigen we het statusprogramma?

In 2019 kondigden we reeds aan dat we ons statusprogramma zouden herzien. Nu is het zo ver, en de wijzigingen worden doorgevoerd op 1 januari 2024. Ons statusprogramma wordt daardoor minder ingewikkeld en transparanter. Voortaan zult u in een oogopslag kunnen zien wat u nodig hebt om status te bereiken of te vernieuwen. Zo wordt het voor u eenvoudiger om u te concentreren op wat voor u belangrijk is en van elke reis te genieten.

Wanneer worden de wijzigingen van kracht?

De wijzigingen zijn van toepassing op alle vluchten vanaf 1 januari 2024.

Wat zal ik verzamelen?

Nu Vanaf 1 januari 2024
Momenteel verzamelt u verschillende soorten Miles: status Miles, HON Circle Miles, Select Miles, Status Stars-punten, vluchtsegmenten en award Miles.

Nieuw:

Om in de toekomst frequent flyer status te bereiken, verzamelt u Points, Qualifying Points en HON Circle Points. Binnen het awardprogramma verzamelt u award Miles zoals voorheen.

 


Wanneer begin ik Points en Qualifying Points en HON Circle Points te verzamelen in plaats van status Miles of HON Circle Miles?
Het nieuwe Points-systeem is van toepassing op alle vluchten vanaf 1 januari 2024 - ongeacht het moment wanneer deze geboekt werden.

 

 

Bijvoorbeeld:
u boekt in maart 2023 om in februari 2024 een vlucht te nemen -> dan verzamelt u al Points, Qualifying Points en HON Circle Points. 

Hoe kan ik Points verzamelen?

Vandaag Vanaf 1 januari 2024

Het aantal verzamelde Status Miles of HON Circle Miles hangt van verschillende factoren af: Als u binnen Europa vliegt, verzamelt u vaste aantallen Miles, afhankelijk van de reserveringsklasse en luchtvaartmaatschappij. Voor alle andere vluchten worden de luchtvaartmaatschappij, de reserveringsklasse en de afstand als basis voor de berekening gebruikt. Bovendien ontvangen statusklanten vandaag een executive bonus van 25% op de verzamelde Status en HON Circle Miles. 

Met het nieuwe puntensysteem willen we meer transparantie creëren en vooral diegenen belonen die vliegen met de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group en luchtvaartpartners die Miles & More als frequent flyer-programma gebruiken. In de toekomst zal onderscheid worden gemaakt tussen Points, Qualifying Points en HON Circle Points.


Vernieuwing:

Points verzamelt u op vluchten van Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines, Air Dolomiti* en de luchtvaartpartners die Miles & More als frequent flyer-programma gebruiken, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Luxair en alle andere Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen.

 

U ontvangt Qualifying Points en HON Circle Points voor vluchten met de volgende luchtvaartmaatschappijen: 
Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines, Air Dolomiti sowie Croatia Airlines, LOT Polish Airlines en Luxair.

HON Circle Points worden alleen bijgeschreven voor vluchten in Business en First Class.

 

Voor het aantal verzamelde Points, Qualifying Points en HON Circle Points gelden in de toekomst slechts twee criteria: de reisklasse en of de vlucht continentaal of intercontinentaal is. Het aantal Points, Qualifying Points en HON Circle Points is voor alle deelnemers gelijk. Dit betekent dat er geen Executive Bonus meer zal zijn in het nieuwe puntensysteem – het is nog steeds van toepassing op award Miles.

 

Points, Qualifying Points en HON Circle Points

 

Economy Class

 • 20 Points / 20 Qualifying Points op continentale vluchten
 • 60 Points / 60 Qualifying Points op intercontinentale vluchten

 

Premium Economy Class

 • 20 Points / 20 Qualifying Points op continentale vluchten
 • 80 Points / 80 Qualifying Points op intercontinentale vluchten

 

Business Class

 • 40 Points / 40 Qualifying Points / 40 HON Circle Points op continentale vluchten
 • 200 Points / 200 Qualifying Points / 200 HON Circle Points op intercontinentale vluchten

 

First Class

 • 40 Points / 40 Qualifying Points / 40 HON Circle Points op continentale vluchten
 • 300 Points / 300 Qualifying Points / 300 HON Circle Points op intercontinentale vluchten

 

De Points, Qualifying Points en HON Circle Points worden per vluchtsegment toegekend.

 

Voorbeelden

1) ZRH – BKK in de Business Class met SWISS:

U ontvangt 200 punten, 200 Qualifying Points en 200 HON Circle Points.

 

2) FRA  – BKK in de Economy Class met Thai Airways:

U ontvangt 60 punten (en geen Qualifying Points of HON Circle Points).

 

3) ZRH –  MUC in de Business Class met SWISS, MUCBKK in Business Class met Lufthansa:

U ontvangt 240 punten, 240 Qualifying Points en 240 HON Circle Points.

 

Houd er rekening mee dat Egypte, Algerije, Libië, Marokko en Tunesië zijn toegewezen aan continentaal Europa.

 

*Om bij vluchten van Air Dolomiti Miles Qualifying Points te verzamelen, dient u simpelweg een ticket te boeken met een Lufthansa-tarief in Economy Light, Economy Classic, Economy Flex of Business Class. HON Circle Points verzamelt u voor tarieven in Business Class bij Lufthansa.

 
 

Wat is het verschil tussen Points, Qualifying Points en HON Circle Points?

U ontvangt Qualifying Points en HON Circle Points voor vluchten met de volgende luchtvaartmaatschappijen: 

Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines, Air Dolomiti en de luchtvaartpartners die Miles & More als frequent flyer-programma gebruiken: Croatia Airlines, LOT Polish Airlines en Luxair.

HON Circle Points worden alleen bijgeschreven voor vluchten in Business en First Class.

 

U spaart Points voor vluchten bij alle luchtvaartmaatschappijen waarop u Qualifying Points en HON Circle Points ontvangt, en ook bij alle Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen.

 

In uw Miles & More-rekening ziet u tellers voor Points, Qualifying Points en HON Circle Points.

 

Voorbeelden

1)  MUC – BKK in de Economy Class met Lufthansa:
U ontvangt 60 Points en 60 Qualifying Points.

2) MUC – BKK in de Economy Class met Thai Airways: 
U ontvangt 60 Points (en geen Qualifying Points).

3) MUC – BKK in de Business Class met Lufthansa:
U ontvangt 200 punten, 200 Qualifying Points en 200 HON Circle Points.
 

Wat heb ik nodig om mijn status te bereiken?

Nu Vanaf 1 januari 2024

Frequent Traveller
Tot 31 december 2023 kunt u de Frequent Traveller-status bereiken door 35.000 status Miles te verzamelen of 30 vluchtsegmenten binnen een kalenderjaar te vliegen. U kunt status Miles verzamelen op vluchten uitgevoerd door Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines en Air Dolomiti, alsook met Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Luxair (luchtvaartpartners die Miles & More als frequent flyer-programma gebruiken) en alle andere Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen.
Als u de Frequent Traveller-status wilt bereiken door het aantal vereiste vluchtsegmenten te vervolledigen, is dat alleen mogelijk met vluchten uitgevoerd door Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines en Air Dolomiti, alsook met Croatia Airlines, LOT Polish Airlines en Luxair.

 

Senator
Tot 31 december 2023 kunt u de Senator-status bereiken met 100.000 status Miles binnen een kalenderjaar. U kunt status Miles verzamelen op vluchten uitgevoerd door Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines en Air Dolomiti, alsook met Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Luxair en de Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen.

 

HON Circle-lid
Tot 31 december 2023 kunt u HON Circle-lid worden door 600.000 Hon Circle Miles te verzamelen binnen twee kalenderjaren. U kunt alleen HON Circle Miles verzamelen in Business en First Class met Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines en Air Dolomiti, alsook met Croatia Airlines, LOT Polish Airlines en Luxair.


Nieuw:
In de toekomst zal het programma reizigers belonen die ervoor kiezen om te vliegen met de Lufthansa Group en met luchtvaartpartners die Miles & More als frequent flyer-programma gebruiken.

 

Om de Frequent Traveller of Senator status te bereiken, heeft u zowel Points als Qualifying Points nodig. De HON Circle-status kan alleen worden bereikt met HON Circle Points.

 

U kunt Qualifying Points en HON Circle Points verzamelen met de volgende luchtvaartmaatschappijen:
Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines en Air Dolomiti, alsook met Croatia Airlines, LOT Polish Airlines en Luxair. HON Circle Points worden alleen gecrediteerd voor vluchten in Business en First Class.

 

Frequent Traveller
Vanaf 2024 bereikt u de Frequent Traveller-status door 650 Points en 325 Qualifying Points te verdienen binnen een kalenderjaar.

 

Senator
Voortaan bereikt u de Senator-status door 2.000 Points en 1.000 Qualifying Points te verdienen binnen een kalenderjaar.

 

HON Circle-lid
Als u in de toekomst de HON Circle-status wilt bereiken, hebt u alleen HON Circle Points nodig. U bereikt voortaan de HON Circle-status als u binnen één kalenderjaar 6.000 HON Circle Points verzamelt met Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Discover Airlines en Air Dolomiti, alsook met Croatia Airlines, LOT Polish Airlines en Luxair.

 

Frequent Traveller

 • 650 Points en 325 Qualifying Points

 

Senator

 • 2.000 Points en 1.000 Qualifying Points

 

HON Circle-lid

 • 6.000 HON Circle Points

 

U kunt ook Qualifying Points en HON Circle Points verzamelen bij treinreizen met een vluchtnummer van Lufthansa, SWISS of Austrian Airlines. Er zijn vastgestelde maximumdrempels voor kwalificatie tot Frequent Traveller, Senator of HON Circle-lid.

 

 

Hoe lang is mijn status geldig? En hoeveel tijd heb ik om hem te bereiken?

Nu Vanaf 1 januari 2024
Bij kwalificatie of hernieuwde kwalificatie is uw status nu ten minste twee jaar geldig en eindigt deze in de volgende maand februari.  Momenteel is de kwalificatieperiode één kalenderjaar voor Frequent Travellers en Senators en voor HON Circle-leden twee opeenvolgende kalenderjaren. 

We herleiden zowel de geldigheidsduur als de kwalificatieperiode tot één jaar. 

 

Nieuw:

Als u vanaf 1 januari 2024 uw status op basis van Points bereikt of verlengt, is de geldigheidsduur ten minste één jaar. Deze start zodra u uw status hebt bereikt en eindigt eind februari van het jaar na het volgende jaar.

 

Voorbeeld

Als u in april 2024 uw status bereikt, is die geldig tot eind februari 2026.

 

De kwalificatieperiode is één kalenderjaar voor alle statusniveaus - ook als HON Circle-lid.  

 

Overgang van het oude systeem naar het nieuwe:

Alle bereikte kwalificaties of verlengingen op basis van Miles tot 31 december 2023 behouden hun tweejarige geldigheidsduur. De nieuwe geldigheidsduur van ten minste één jaar zal dan van toepassing zijn op alle Senators en Frequent Travellers die na die datum hun status bereiken of vernieuwen. Er is een overgangsperiode voor HON Circle-leden vanwege de tweejarige kwalificatieperiode.

Wat is de overgangsperiode voor HON Circle-leden?

Heute Ab 1. Januar 2024

Tot 31 december 2023 is voor de kwalificatie als HON Circle-lid of de vernieuwing ervan de kwalificatieperiode van twee jaar geldig.

Nieuw:

Er zijn speciale regels van toepassing op de kwalificatie als HON Circle-lid of de verlenging ervan in de overgangsperiode van het oude naar het nieuwe systeem.

 

Kwalificatie- en herkwalificatiejaren 2022 en 2023 (bestaande HON Circle-leden met een geldigheidsduur tot februari 2024):
Tot 31 december 2023 zult u zoals gewoonlijk uw status bereiken of verlengen met 600.000 HON Circle Miles binnen de twee kalenderjaren, met een geldigheidsduur van twee jaar, tot eind februari 2026. 

 

Kwalificatie- en herkwalificatiejaren 2023 en 2024 (bestaande HON Circle-leden met een geldigheidsduur tot februari 2025):
U blijft in 2023 HON Circle Miles verzamelen zoals gebruikelijk. Vanaf 1 januari 2024 wordt u gecrediteerd met HON Circle Points voor uw vluchten in Business en First Class. HON Circle Miles bestaan dan niet meer.

 

Er zijn nu twee opties:  

 

Optie 1:
In het kalenderjaar 2024 verzamelt u ten minste 6.000 HON Circle Points en verwerft u de status van HON Circle-lid tot februari 2026.  

 

Optie 2:
We erkennen uiteraard de HON Circle Miles die u in 2023 bij elkaar vloog en rekenen deze om naar HON Circle Points. Deze hoeveelheid wordt dan toegevoegd aan de HON Circle Points die u in 2024 verzamelt. Als u een totaal van 12.000 HON Circle Points bereikt, wordt u HON Circle-lid voor twee jaar, tot februari 2027.

 

Omrekeningskoers: 100 HON Circle Miles komen overeen met 2 HON Circle Points. 300.000 HON Circle Miles komen dus overeen met 6.000 HON Circle Points.

Welke nieuwe functies worden geïntroduceerd?

Nu Vanaf 1 januari 2024

Momenteel kunt u zelf aanvullende select benefits kiezen op de Miles & More website van zodra u meer dan een vooropgesteld aantal select of HON Circle Miles hebt verzameld.

We willen u de voordelen van de awards blijven geven met een minder ingewikkeld programma.

 

Nieuw:
Miles & More Selections zal vanaf 1 januari 2024 niet langer in de huidige vorm beschikbaar zijn. Zo wordt het voor u gemakkelijker. Als u in de toekomst meer dan een bepaald aantal Qualifying Points of HON Circle Points per kalenderjaar verzamelt, ontvangt u automatisch extra voordelen zonder dat u deze moet claimen:

 

Frequent Traveller:

 • 800 Qualifying Points: Miles-omwisseling 

 

Senator:

 • 2.500 Qualifying Points: 2 eVouchers
 • 3.500 Qualifying Points: 15.000 award Miles
 • 5.000 Qualifying Points: Frequent Traveller-partnerkaart

 

HON Circle-lid:

 • 7.000 HON Circle Points: 2 eVouchers
 • 8.500 HON Circle Points: 30.000 award Miles
 • 10.000 HON Circle Points: 2 eVouchers
 • 11.500 HON Circle Points: Frequent Traveller-partnerkaart
 • 13.000 HON Circle Points: Senator-partnerkaart 
Momenteel kennen we u Status Stars toe op basis van uw statuslidmaatschap. Deze zijn bijvoorbeeld op uw servicekaart terug te vinden. Het aantal Status Stars wordt bepaald op basis van Status Stars-punten, die afhankelijk van de desbetreffende status per dag van het lidmaatschap worden toegekend. Als Status Stars-houder krijgt u ook toegang tot exclusieve evenementen.

Nieuw:

Status Stars en Status Stars-punten zullen niet meer bestaan in de toekomst. Deze zullen dus niet langer zichtbaar zijn op uw servicekaart of de online kanalen. U blijft echter wel toegang krijgen tot exclusieve evenementen.

 

Ook in de toekomst blijven wij langdurig lidmaatschap belonen en daarom introduceren we de statussen Frequent Traveller Lifetime en Senator Lifetime.

 

Erkenning van Status Stars-punten om te kwalificeren voor Frequent Traveller Lifetime of Senator Lifetime:

Natuurlijk weten we dat u al lang met ons vliegt. Daarom worden de Status Stars-punten die u heeft verzameld tot 31 december 2023 omgezet naar Qualifying Points voor het bereiken van de Frequent Traveller Lifetime of Senator Lifetime-status.

 

Omrekeningsfactor: één Status Stars-punt is gelijk aan twee Qualifying Points. Alle frequent flyers met vier of vijf Status Stars krijgen dus begin 2024 de Senator Lifetime-status. U ontvangt de Frequent Traveller Lifetime-status als u aan het eind van 2023 al drie Status Stars hebt bereikt.

Het awardtarief voor de Europese regio is van toepassing voor Miles & More-leden die woonachtig zijn in Algerije, Egypte, Israël, Jordanië, Libanon, Libië, Marokko, Syrië of Tunesië, waarvan de reis begint of eindigt in het land van hun woonplaats. Nieuw:
Vanaf 1 januari 2024 is het gebruikelijke awardtarief voor de regio Midden-Oosten van toepassing bij het boeken van upgrades (met award Miles of eVouchers) door Miles & More-leden die woonachtig zijn in Algerije, Egypte, Israël, Jordanië, Libanon, Libië, Marokko, Syrië of Tunesië, waarvan de reis begint of eindigt in het land van hun woonplaats.

Welke veranderingen worden doorgevoerd aan de voordelen?

Nu Vanaf 1 januari 2024


U vindt de huidige voordelen voor Frequent Travellers, Senators en HON Circle-leden in de onderstaande tabel.Met de huidige tweejaarlijkse geldigheidsduur ontvangt u twee eVouchers als u uw Senator-status bereikt of verlengt. Als HON Circle-lid ontvangt u zes eVouchers. U kunt deze gebruiken voor upgrades naar een hogere reisklasse.

 

Momenteel is de Senator Premium Award beschikbaar voor Senators en HON Circle-leden.

Nieuw:

Vanaf 1 januari 2024 worden de volgende wijzigingen aangebracht aan de privileges.

 

Voortaan ontvangen Senators twee eVouchers bij hun kwalificatie of verlenging.
In het nieuwe statusprogramma ontvangen HON Circle-leden bij hun kwalificatie of verlenging vier eVouchers voor upgrades naar een hogere reisklasse.

 

Daarnaast zal de Senator Premium Award niet langer bestaan.

Levenslange status

We willen langdurige loyaliteit belonen.

 

Nieuw:
Verzamel in de loop der jaren 30.000 Qualifying Points en krijg de Frequent Traveller Lifetime-status toegekend.

Als u blijft verzamelen en 40.000 Qualifying Points bereikt, krijgt u de Senator Lifetime-status.

 

Erkenning van Status Stars-punten voor Frequent Traveller Lifetime of Senator Lifetime:

Natuurlijk weten we dat u al lang met ons vliegt. Daarom worden de Status Stars-punten die u heeft verzameld tot 31 december 2023 omgezet naar Qualifying Points voor het bereiken van Frequent Traveller Lifetime of Senator Lifetime.

 

Omrekeningsfactor: één Status Stars-punt is gelijk aan twee Qualifying Points. Alle frequent flyers met vier of vijf Status Stars krijgen dus begin 2024 de Senator Lifetime-status. Reizigers die tegen eind 2023 drie Status Stars hebben bereikt, ontvangen de Frequent Traveller Lifetime-status.

Leer het nieuwe systeem kennen met onze Points-calculator

Voor elk vluchtsegment zijn er nu slechts twee criteria die bepalen hoeveel Points, Qualifying Points en HON Circle Points u ermee verdient: het onderscheid tussen continentale en intercontinentale vluchten en de reisklasse.

 

Voor zowel continentale als intercontinentale vluchten kiest u eerst in welke reisklasse u gaat vliegen. Voer in de volgende stap dan in hoeveel vluchten u plant met de hieronder genoemde luchtvaartmaatschappijen.