We noticed you are using Internet Explorer 11, this web browser is no longer supported, your experience might be degraded.

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Miles & More en Mastercard ondersteunen help alliance met 200.000 euro

Met een donatie ondersteunt Europa’s toonaangevende frequent flyer- en awardsprogramma samen met Mastercard wereldwijde hulpprojecten

Miles & More en Mastercard ondersteunen help alliance met 200.000 euro

Miles & More en Mastercard ondersteunen help alliance met 200.000 euro

Frankfurt am Main, 20 februari 2019 - Miles & More en Mastercard overhandigden vandaag een cheque van meer dan 200.000 euro aan de help alliance voor projecten voor verbeterde scholing en het genereren van inkomen. De som kwam tot stand door een gezamenlijke actie van Miles & More en Mastercard, die in december plaatsvond onder het motto ”u vliegt, wij doneren”. Voor elke vluchtboeking bij Lufthansa, Austrian Airlines of SWISS die tussen 1 en 24 december werd betaald met een Lufthansa Miles & More Credit Card doneerde Miles & More in samenwerking met Mastercard twee euro. Het verzamelde bedrag werd vervolgens door Miles & More afgerond tot de volledige 200.000 euro en wordt aangewend voor de volgende projecten: Kleuterschool voor townshipkinderen in Kaapstad (Zuid-Afrika), kinderbeschermingscentrum in Pattaya (Thailand) en opleidingsmogelijkheden voor kinderen van migranten in Düsseldorf (Duitsland). Help alliance, de hulporganisatie zonder winstoogmerk van de Lufthansa Group, wordt uitsluitend gefinancierd door donaties en de ondersteunde projecten worden vrijwillig door medewerkers van het Lufthansa-concern begeleid.

 

Bovendien doneert Mastercard per vluchtboeking twee schoolmaaltijden aan het World Food Programme, het wereldwijde voedingsprogramma van de Verenigde Naties, ter ondersteuning van kinderen in ontwikkelingslanden.

Als vertegenwoordiger van de bedrijven reikten algemeen directeur Sebastian Riedle, Head of Payment DACH van Miles & More GmbH Florian Heurich, divisiepresident Duitsland en Oostenrijk Peter Bakenecker en vicepresident Andreas Mechler van Mastercard de cheque uit aan Andrea Pernkopf, bedrijfsleidster van help alliance.

”We zijn zeer verheugd met de donatie en danken ook de bezitters van de Lufthansa Miles & More Credit Card, die bijdragen aan onze 40 hulp- en onderwijsprogramma’s, in het bijzonder om kinderen en jongeren een perspectief op een leven met eigen keuzes te bieden”, zegt Andrea Pernkopf. ”We zijn trots op ons initiatief, dat bijna 20 jaar geleden onder het personeel ontstaan is en dat actief is waar hulp het meest nodig is.”

”We kijken ernaar uit om help alliance samen met onze partner Mastercard te kunnen ondersteunen - we zullen de projecten ook duurzaam volgen”, aldus Sebastian Riedle. ”Dat in zo’n korte tijd zoveel geld bijeengebracht is, geeft aan hoe actief onze leden waren om met hun boeking een goed doel te ondersteunen.”

”De help alliance en het World Food Programme zetten zich in voor de schoolopleiding van kinderen in de hele wereld en gaan het gevecht aan tegen honger. We zijn verheugd om samen met onze partner Miles & More de belangrijke taken van deze beide initiatieven te kunnen ondersteunen”, zeft Peter Bakenecker.

Voor 2019 is een nieuwe doneeractie met de Lufthansa Miles & More Credit Card gepland. Bovendien kunnen deelnemers het hele jaar hun verzamelde award Miles doneren voor projecten van de help alliance. Meer informatie op www.miles-and-more.com/spenden.

Meer informatie over help alliance en de projecten op www.helpalliance.org/projekte.

Over Miles & More

Miles & More is Europa’s toonaangevende frequent flyer- en awardsprogramma. Meer dan 25 jaar ervaring en de samenwerking met 300 partners wereldwijd maken van de uitvoerder van het programma, Miles & More GmbH, een expert voor individuele klantbenadering en -binding.

Leden krijgen de mogelijkheid om bij het vliegen en bij hoogwaardige merken in vele belangrijke onderdelen van het leven Miles & More award Miles te verzamelen en uit te geven. Met de vluchtaward als middelpunt, de Lufthansa WorldShop en talrijke hotel- en autoverhuurpartners is Miles & More sterk gepositioneerd in het totale reistraject. De Miles & More credit card geeft leden eveneens de kans om eenvoudig in het dagelijkse leven award Miles te verzamelen.

In het bijzonder in de kernmarkten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kunnen partners van het programma profiteren van toegang tot een veeleisende doelgroep: Miles & More-leden kunnen worden benaderd met individuele en op hun voorkeuren afgestemde inhoud. Miles & More GmbH werd in 2014 opgericht als volledige dochter van Deutsche Lufthansa AG in Frankfurt.

Meer informatie op www.miles-and-more.com en www.miles-and-more.com/presse


Persafdeling Miles & More

Tel: +49 69 719168-159
E-mail: presse@miles-and-more.com

Over help alliance

”In de wereld. Bij de mensen.” Dat is het motto van de sociaal betrokken medewerkers van de Lufthansa Group. Onder de koepel van de help alliance zijn rond veertig hulpinitiatieven uit de hele wereld gebundeld, waarin vooral jonge mensen toegang krijgen tot onderwijs en mogelijkheden op een leven met eigen keuzes. De projecten worden uitsluitend door donaties gefinancierd. Voor elk project dragen medewerkers vrijwillig verantwoordelijkheid, voortdurend in samenwerking met competente partners op locatie met vele jaren ervaring in ontwikkelingssamenwerking. Voor de taken kan de help alliance bovendien rekenen op de kracht van het Lufthansa-concern: van kennis tot wereldwijde inzet en een netwerk van rond 120.000 medewerkers. En het belangrijkste: uw donatie voor help alliance belandt precies daar waar die het meest nodig is - veilig en snel.

 

Perscontact help alliance
help alliance gGmbH
Sabrina Chaudhry    
Tel: +49 069 696-696 70
E-mail: helpalliance@dlh.de

Over Mastercard

Mastercard (NYSE: MA) is een internationaal technologiebedrijf voor betalingsverkeer. Ons wereldwijde netwerk voor betalingsverwerking verbindt kaartbezitters van Mastercard met banken, handelaren, regeringen en bedrijven in meer dan 210 landen en gebieden. Dankzij de producten en diensten van Mastercard worden de dagelijkse transacties voor alle betrokkenen eenvoudiger, veiliger en efficiënter. Dat geldt evengoed voor aankopen en reizen als voor bedrijfsvoering en het beheer van financiën. Volg ons op Twitter @MastercardDE, praat mee in de blog Beyond the Transaction en abonneer u op het laatste nieuws met Engagement Bureau.

 

Perscontact Mastercard
Juliane Schmitz-Engels
Tel: +49 172 1880720