De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Wissel Miles in voor loterijbiljetten en maak het verschil: Miles & More lanceert een partnerschap met Onestly

Miles &  More breidt zijn aanbod uit met een liefdadigheidsloterij. Met elk biljet kan u niet alleen droomprijzen winnen, maar ook liefdadigheidsprojecten steunen.

Frankfurt am Main, 4 december 2023 - Het loyaliteitsprogramma van de Lufthansa Group breidt zijn partnerschap uit met de door de staat erkende liefdadigheidsloterij Onestly. Het digitale platform bereikt mensen die zich niet aangesproken voelen door het traditionele loterijaanbod met gerichte wedstrijden, een grotere kans op winnen en een liefdadigheidsengagement. Met een inwisseling vanaf 1.500 award Miles hebben Miles &  More-leden nu de kans om loterijbiljetten te kiezen om in de categorie auto’s, reizen en ervaringen droomprijzen te winnen. Tegelijkertijd steunen ze daarbij liefdadigheidsprojecten. Om de lancering van het partnerschap te vieren ontvangen Miles &  More-leden tot 29 februari 2024 een korting van tien procent op loterijbiljetten van Onestly.

 

Koop loterijbiljetten en verzeker u van een kans op het winnen van droomprijzen: zo werkt het

Voor slechts 1.500 Miles hebben leden de kans om prijzen te winnen van speciale langeafstandsreizen tot luxehorloges. Verschillende partners bieden unieke topprijzen aan, zoals TUI Cruises in de reiscategorie. Om de biljetten te kopen, loggen leden gewoon in op Onestly met hun persoonlijke Miles &  More rekening, bekijken ze de individuele droomprijzen en kopen ze de tickets met Miles.

In de toekomst wordt gepland om topprijzen aan te bieden in samenwerking met Miles &  More en Lufthansa, om het mogelijk te maken naar speciale bestemmingen te vliegen met maar een paar Miles of een enkel ticket.

Steun mogelijk aan meer dan 47.000 sociale projecten, groot en klein

Elk biljet van Onestly steunt een sociaal project naar keuze van het lid. Eén daarvan is help alliance, de liefdadigheidsorganisatie van de Lufthansa Group. Door donaties te verwerken via het grootse donatieplatform van Duitsland, betterplace.org, verzekert de loterij transparantie en verantwoordelijkheid door de ESG-conforme focus. Vooral kleine projecten blijven vaak onzichtbaar en ontvangen amper donaties. Onestly creëert een belangrijk platform en zorgt ervoor dat donaties efficiënt worden verdeeld over zes sleutelcategorieën.

 

“We zijn verheugd dat we er met de liefdadigheidsloterij Onestly een sterke partner bij hebben, die onze leden de kans geeft om hun dromen waar te maken en tegelijkertijd een goede daad te verrichten”, zegt Katrin Jüttner, Head of Partner Sales & Ambient bij Miles &  More GmbH. “Op deze manier breiden we geleidelijk aan onze portfolio in de sociale sector verder uit, door het combineren van sociaal engagement en het positieve effect van de kans op winnen - zelfs met een klein aantal Miles.”

“Net zoals Miles &  More beoogt Onestly een duurzame bedrijfsstrategie”, zeggen de oprichters van Onestly. “Daarom opent het partnerschap ook nieuwe kansen aan beide zijden om in de toekomst verdere positieve ontwikkelingen op gang te brengen op dit gebied - uiteraard met de hulp van Miles &  More-leden, die hun Miles kunnen gebruiken voor liefdadigheidsprojecten en tegelijkertijd geweldige prijzen kunnen winnen.”

 

Meer informatie op https://www.miles-and-more.com/de/en/spend/onestly/partner/milesandmore/onestly/spend/promotional-offer/2312_Launchpromo_onestly_946.html en https://onestly.de

Miles &  More voegt een liefdadigheidsloterij toe aan haar aanbod. Elk loterijbiljet geeft de houder een kans op het winnen van droomprijzen en steunt ook liefdadigheidsprojecten.

Frankfurt am Main, 4 december 2023 - Het loyaliteitsprogramma van de Lufthansa Group breidt zijn gamma partnerschappen uit en omvat nu ook de door de staat erkende liefdadigheidsloterij Onestly. Met de gerichte lotingen, meer kansen op winst en de steun aan waardevolle doelen is het digitale platform ook aantrekkelijk voor wie geen interesse heeft in traditionele loterijen. Door amper 1.500 award Miles in te wisselen hebben Miles &  More-leden nu de kans om een biljet te kiezen om in de categorie Auto’s, Reizen en Ervaringen droomprijzen te winnen. En daar bovenop steunen ze tegelijkertijd liefdadigheidsprojecten. Om het begin van het partnerschap in de verf te zetten, krijgen Miles &  More-leden tot en met 29 februari 2024 een korting van 10% op hun Miles voor loterijbiljetten van Onestly.

 

Zo verkrijgt u loterijbiljetten en een kans op het winnen van droomprijzen

Met amper 1.500 Miles krijgen leden een kans op het winnen van prijzen, van langeafstandsreizen tot luxehorloges. De unieke hoofdprijzen worden mogelijk gemaakt door een waaier verschillende partners, zoals TUI Cruises in de Reiscategorie. Voor loterijbiljetten moeten leden gewoon inloggen op Onestly met hun persoonlijke Miles &  More rekening, de talrijke droomprijzen bekijken en Miles gebruiken om hun biljetten te bestellen. Er zijn ook plannen om in de toekomst hoofdprijzen aan te bieden in samenwerking met Miles &  More en Lufthansa om vluchten naar speciale bestemmingen mogelijk te maken met slechts een paar Miles of een loterijbiljet.

Steun voor meer dan 47.000 liefdadigheidsprojecten in alle maten

Elk loterijbiljet van Onestly steunt het liefdadigheidsproject dat het lid heeft gekozen. Daaronder vindt u ook help alliance, de liefdadigheidsorganisatie van de Lufthansa Group. Donaties worden verwerkt via het grootste fundraisingplatform van Duitsland, betterplace.org, om te verzekeren dat de loterij transparant en verantwoordelijk ESG-conform beheerd wordt. Vooral kleinere liefdadigheidsprojecten lijden vaak onder een gebrek aan zichtbaarheid en krijgen dus weinig donaties. Onestly voorziet in een belangrijk platform en zorgt ervoor dat donaties efficiënt worden verdeeld over zes sleutelcategorieën.

 

“We zijn in de wolken dat we met liefdadigheidsloterij Onestly een sterke partner hebben gevonden om onze leden de kans te geven hun dromen waar te maken en daarbij een goed doel te steunen”, zegt Katrin Jüttner, Head of Partner Sales & Ambient bij Miles &  More GmbH. “Daarmee vergroten we ook onze portfolio in de liefdadigheidssector en combineren we sociaal engagement en het positieve effect van de kans op winnen - en dat alles in ruil voor een klein aantal Miles.”

“Net zoals Miles &  More beoogt Onestly een duurzame bedrijfsstrategie”, zeggen de oprichters van Onestly. “Met dit partnerschap krijgen we beiden nieuwe kansen om in de toekomst verdere positieve ontwikkelingen voor het milieu en de maatschappij in gang te zetten. En we doen het met de hulp van de Miles &  More-leden die hun Miles gebruiken voor liefdadigheidsprojecten en de kans hebben om daarbij geweldige prijzen te winnen.”

 

Meer informatie is beschikbaar op https://www.miles-and-more.com/de/de/spend/onestly/partner/milesandmore/onestly/spend/promotional-offer/2312_Launchpromo_onestly_946.html en https://onestly.de

Voor amper 1.500 Miles per loterijbiljet hebben Miles &  More-leden de kans om adembenemende prijzen te winnen en daarbij sociale projecten te steunen op betterplace.org. © Onestly

Over Onestly

Onestly is de leider in een nieuwe gebied liefdadigheidsloterijen, met een aanbod van innovatieve en inspirerende droomprijzen. Het focust op buitengewone ervaringen, van idyllische reizen naar de Malediven tot exclusieve meet-and-greets met internationale bekendheden. Deze unieke prijzen zorgen voor onvergetelijke momenten voor zowel de winnaars als talrijke sociale projecten. Onestly doet dromen waar worden en biedt ook veel hogere winstkansen dan traditionele loterijen.

 

Het is een revolutie in de manier waarop we denken over sociaal engagement. Met elk loterijbiljet krijgen leden de unieke kans om te kiezen welk liefdadigheidsproject ze willen steunen. Deze persoonlijke keuze verhoogt de kans op bewustzijn en versterkt de relatie tot de initiatieven voor fundraising. Zo wordt elk biljet van Onestly een individueel, waardevol gebaar van steun. Wanneer leden een rechtstreekse impact hebben op hoe hun donaties worden gebruikt, ervaren ze een nieuwe dimensie van geven die hartverwarmend is en ook een verschil maakt voor een specifiek doel.

 

Onestly is niet alleen een pionier op het vlak van innovatie, maar ook een symbool voor veiligheid, zekerheid en betrouwbaarheid op de Duitse loterijmarkt. Met een vergunning van de Duitse gokregulator en naleving van de strengste kwaliteitsnormen staat Onestly voor transparantie en eerlijkheid. De prijstrekkingen zijn onderworpen aan onafhankelijk notaristoezicht, wat een eerlijke, veilige en betrouwbare speelervaring garandeert. Als liefdadigheidsorganisatie beoogt Onestly ook een duurbare en ethisch verantwoorde bedrijfsstrategie, met name het herdefiniëren van de toekomst van sociaal engagement.

 

Perscontact van Onestly

E-mail: presse@onestly.de

 

Über Miles & More

Miles &  More is het loyaliteitsprogramma van de Lufthansa Group. 30 jaar ervaring en samenwerking met ongeveer 200 partnerbedrijven wereldwijd maken Miles &  More GmbH, de in Frankfurt am Main gevestigde beheerder van het programma, tot een expert in het succesvol richten op en behouden van klanten. Vooral in de kernmarkten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland profiteren de programmapartners van toegang tot een veeleisende doelgroep. Het bedrijf werd in 1993 in Duitsland gelanceerd met zeven programmapartners en is sinds september 2014 een onafhankelijk bedrijf als volledige dochteronderneming van Deutsche Lufthansa AG. De managing directors zijn Gerald Schlögl en Johann-Philipp Bruns. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een sterk merk op een groot aantal gebieden: van award business- en programma-activiteiten en statusmanagement tot sales, retail en financiële diensten.

 

De kern: award Miles verzamelen en inwisselen. Sinds de lancering van het programma hebben leden in totaal meer dan 1,9 triljoen award Miles verzameld in de meest uiteenlopende gebieden van het leven - van vliegen tot financiën en winkelen. Met de vluchtaward als meest gewilde award, de Worldshop en meer dan 150 niet-luchtvaartpartners heeft Miles &  More een sterke positie in de hele reisketen.

 

Privileges voor frequent flyers voegen extra waarde toe aan het loyaliteitsprogramma. De status beloont loyaliteit aan de Lufthansa Group, luchtvaartpartners die Miles & More als frequent flyer programma gebruiken en Star Alliance luchtvaartpartners met Points. Als onderdeel van een exclusieve community wordt de reiservaring nog aangenamer met speciale statusprivileges.

 

Miles &  More GmbH baat ook acht Worldshop-winkels uit met meer dan 870 m² winkelruimte op de luchthavens van Frankfurt, München, Berlijn-Brandenburg, Hamburg, Düsseldorf en Wenen. De online shop worldshop.eu verleidt klanten met meer dan 5.800 aantrekkelijke beloningen in de categorieën bagage, elektronica, wonen, accessoires, sport en wellness, kinderen, wijn en Lufthansa & Aviation. Met geselecteerde producten van meer dan 400 topmerken is er voor elk wat wils. Met de Miles &  More kredietkaart kunnen leden ook in hun dagelijks leven gemakkelijk award Miles verzamelen.

 

Ga voor meer informatie naar miles-and-more.company en www.miles-and-more.com/presse.

 

Miles &  More-persdienst

Tel.: +49 69 719168-159

E-mail: presse@miles-and-more.com

 

 

 

Over Miles & More

Miles &  More is het loyaliteitsprogramma van de Lufthansa Group. 30 jaar ervaring en samenwerking met ongeveer 200 partnerbedrijven wereldwijd maken Miles &  More GmbH, de in Frankfurt am Main gevestigde beheerder van het programma, tot een expert in het succesvol aan zich binden en behouden van klanten. Programmapartners profiteren van de toegang tot een veeleisende doelgroep, vooral in de kernmarkten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het bedrijf werd in 1993 in Duitsland gelanceerd met zeven programmapartners en is sinds september 2014 een onafhankelijk bedrijf als dochteronderneming voor 100% van Deutsche Lufthansa AG. De managing directors zijn Gerald Schlögl en Johann-Philipp Bruns. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een sterk merk op een waaier aan gebieden: van rewards en programma-activiteiten tot statusmanagement, aanbiedingen en diensten in sales en retail, en de financiële sector.

 

Het programma focust op het verzamelen en inwisselen van Miles. Sinds het begin van het programma hebben leden in totaal ruim 1,9 triljoen Miles verzameld in de meest uiteenlopende gebieden van het leven, van vliegen tot financiën en retail. Met de begeerde vluchtaward, Worldshop en meer dan 150 partners buiten de luchtvaartindustrie geniet Miles &  More een sterke positie in de hele reisketen.

 

Talrijke voordelen voor frequent flyers maken het loyaliteitsprogramma nog beter. Het statuselement beloont loyaliteit aan de Lufthansa Group, de mede-uitvoerende luchtvaartpartners en de Star Alliance luchtvaartpartners met Points. Deel uitmaken van een exclusieve community maakt reizen nog aangenamer met speciale statusvoordelen.

Daarnaast baat Miles &  More GmbH acht Worldshop-winkels uit met meer dan 870 m² winkelruimte op de luchthavens van Frankfurt, München, Berlijn-Brandenburg, Hamburg, Düsseldorf en Wenen. De online shop worldshop.eu trekt klanten aan met ruim 5.800 aantrekkelijke awards, gaande van bagage, elektronica, huisraad, accessoires, sport en wellness, kinderproducten, wijn en exclusieve merkitems van Lufthansa en andere luchtvaartmaatschappijen. Met een geselecteerd aanbod producten van meer dan 400 eersteklas merken is er iets voor elke smaak. Met de Miles &  More kredietkaart kunnen leden ook in hun dagelijks leven gemakkelijk Miles verzamelen.

 

Meer informatie is beschikbaar op miles-and-more.company en miles-and-more.com/presse.
 

Miles &  More-persdienst

Tel.: +49 - 69 - 71 91 68 159

E-mail: presse@miles-and-more.com