We noticed you are using Internet Explorer 11, this web browser is no longer supported, your experience might be degraded.

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Lufthansa Group biedt in de toekomst het eenvoudigste frequent flyer programma ooit

De Lufthansa Group vereenvoudigt het statusprogramma en biedt frequent flyers in de toekomst een nog makkelijker en transparanter verzamelsysteem voor het bereiken en behouden van het frequent flyer-niveau Frequent Traveller, Senator en HON Circle.

Men talking and reflection of four airplanes in the window

Loyaliteit ten aanzien van de luchtvaartmaatschappij Lufthansa Group wordt daarbij nog meer beloond dan tot nu toe. Voor jarenlange trouw bekronen de luchtvaartmaatschappijen hun passagiers in de toekomst tot Frequent Traveller en Senator voor het leven. Alle vernieuwingen in het statusprogramma gelden voor vluchten vanaf 1 januari 2022. De toekenning van award Miles en het award-programma blijven in de huidige vorm onveranderd.

De wezenlijke veranderingen vanaf 2022 in een oogopslag:

Puntensysteem vervangt status Miles

Het huidige aanbod van verschillende soorten Miles wordt enorm teruggebracht. Zo krijgen passagiers naast de award Miles voor hun vlucht punten in plaats van de huidige status en HON Circle Miles. Hoeveel punten bij een vlucht kunnen worden verzameld, hangt nog slechts af van twee criteria: van de reisklasse en of het om een continentale of intercontinentale vlucht gaat. In dit kader worden ook de grenzen voor de niveaus voor frequent vliegen, Frequent Traveller, Senator en HON Circle, aangepast.

Frequent flyer-status voor trouwe klanten

Punten kunnen, zoals tot nu toe ook de status Miles, bij alle luchtvaartmaatschappijen van de Star Alliance worden verzameld. Om het frequent flyer-niveau als Frequent Traveller of Senator te bereiken, is in de toekomst een bepaald aandeel van vluchten met Austrian Airlines, Lufthansa en SWISS of de Miles & More partnermaatschappijen Brussels Airlines, Eurowings, Air Dolomiti, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines of Luxair nodig. Als HON Circle-lid kwalificeren zich frequent flyers zoals nu uitsluitend met vluchten van de genoemde maatschappijen. Anders dan tot nu toe is het ook met vluchten in Economy Class en Premium Economy Class mogelijk, punten te verzamelen voor de kwalificatie als HON Circle-lid.

Frequent Traveller en Senator voor het leven

Langdurige frequent flyers worden in de toekomst benoemd tot Frequent Traveller en Senator voor het leven. Basis hiervoor is het totaal van alle verzamelde punten op vluchten van Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS en de Miles & More luchtvaartpartners. Voorwaarde voor Senator voor het leven is daarnaast dat de passagier gedurende 10 kalenderjaren Senator of HON Circle-lid was.

Verzamelperiode en looptijd

De statuslooptijd is in de toekomst minimaal één jaar. De periode, om de benodigde punten te verzamelen, is voor alle frequent flyer-niveaus meer dan een kalenderjaar. Het Miles & More awardprogramma blijft onveranderd bestaan.