De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Brussels Airlines groeit opnieuw

Brussels Airlines heeft besloten twee vliegtuigen voor middellange afstand toe te voegen aan haar vloot voor dit zomerseizoen. Met een extra Airbus 319 en een extra A320 wilt Brussels Airlines inspelen op de grote vraag naar vakantiereizen en haar positie op de markt als Belgische nationale luchtvaartmaatschappij verdedigen.

De luchtvaartmaatschappij voegt 2 nieuwe vliegtuigen toe aan haar vloot deze zomer.

Op het Europese netwerk noteert Brussels Airlines een aanzienlijke stijging van de vraag naar vakantievluchten deze zomer. Met 75% meer reservaties door touroperators, 140% meer aanvragen voor chartervluchten in vergelijking met 2020, en de verwachting dat deze toeristische vraag nog verder zal toenemen in de aanloop naar de zomer, voorziet de luchtvaartmaatschappij dat ze haar vloot zal moeten uitbreiden om aan deze vraag te kunnen voldoen.

 

Omdat vooral de toeristische markten zich sneller herstellen dan oorspronkelijk voorspeld, besliste de luchtvaartmaatschappij om de leasing van een A319 te verlengen tot oktober 2022 en de ingebruikname van een A320 te vervroegen naar juni 2022. Hiermee zal Brussels Airlines 80% van de zomerproductie van 2019 kunnen aanbieden.

 

In december kondigde Brussels Airlines al een groei aan in haar intercontinentale sector, vooral in Afrika, dankzij een 9de A330 vliegtuig. Dit extra toestel laat Brussels Airlines toe om de frequenties naar haar verschillende bestemmingen in Sub-Sahara Afrika te verhogen en om haar vluchten naar Ouagadougou (Burkina Faso) en Conakry (Guinée), die in 2020 werden stopgezet, te hervatten.

 

Meer info