De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Star Alliance Biometrics

Met de biometrische gezichtsveldherkenning van Star Alliance passeert u vlot en vrijwel contactloos de veiligheidscontrole en boarding. Daarvoor volstaat binnenkort een enkele blik van u - zonder enige instapkaart of smartphone. Als Miles & More-deelnemer op een vlucht van Austrian, Lufthansa of SWISS kunt u op de luchthavens van Frankfurt, München en Wenen exclusief van dit aanbod gebruikmaken.

Star Alliance - Biometric hub

Zo registreert u zich bij Star Alliance Biometrics

Registratie duurt slechts een paar minuten en moet ten minste 24 uur voor vertrek worden voltooid. Hiervoor heeft u uw geldige paspoort en de laatste versie van de Miles & More-app nodig.

 

De Miles & More-app downloaden of openen

Selecteer het menu-item "Star Alliance Biometrics" en ga ermee akkoord dat uw naam en Miles & More-servicekaartnummer aan Star Alliance Biometrics worden doorgegeven. Daarna wordt u doorgestuurd naar de Star Alliance-app.

Profiel aanmaken

Geef in de Star Alliance-app toestemming om uw biometrische gegevens te verzamelen en te gebruiken voor identificatie op de luchthaven.

Stel een zescijferige PIN-code en uw beveiligingsvraag in voor uw biometrische profiel.

Foto’s maken

Neem een foto van uzelf die later zal worden gebruikt voor identificatie op de luchthaven. 

Neem ook een foto van uw paspoort, zodat uw gegevens eenmalig kunnen worden vergeleken.

Instellingen bepalen

Bepaal uw persoonlijke instellingen voor het gebruik van uw biometrische gegevens. 

Aan het einde van het registratieproces worden uw invoergegevens gevalideerd. U ontvangt vervolgens een bericht dat de registratie in de Star Alliance-app gelukt is.  

FAQ

Met de biometrische gezichtsherkenning van Star Alliance krijgt u snel en vrijwel contactloos toegang tot de beveiligingscontrole en de boarding, zonder dat u een instapkaart of een smartphone nodig heeft. Hier vindt u alle belangrijke vragen en antwoorden over de registratie, over wat u moet weten tijdens uw reis en over onze gegevensbescherming. 

Registreren en inloggen

Waarom lukt mijn registratie bij Star Alliance Biometrics niet?

Een mislukte registratie kan verschillende oorzaken hebben. Gelieve bij uw inschrijving ook rekening te houden met het volgende:

 

 • De naam op uw Miles & More-profiel stemt niet overeen met de naam op uw paspoort.
 • De foto die bij de registratie wordt genomen, verschilt sterk van de foto op uw paspoort.
 • De belichting op uw selfie is niet goed. U kunt het best de foto tegen een witte achtergrond nemen.
 • Uw land van herkomst staat geen toegang tot de biometrische gegevens op uw paspoort toe (bijvoorbeeld China of Rusland).
 • De aanwezigheidsdetectie is mislukt. Star Alliance Biometrics controleert hiermee of een persoon echt gefotografeerd wordt, om te voorkomen dat er nepprofielen worden aangemaakt.
 • U heeft de minimumleeftijd van 18 jaar nog niet bereikt.

 

Als de bovenstaande oorzaken u niet verder helpen, neem dan rechtstreeks contact op met Star Alliance. Ga hiervoor naar de instellingen van de Star Alliance-app en selecteer de functie "Send Feedback". U kunt vervolgens contact opnemen met het verantwoordelijke Service Center.

Kan ik me ook registreren met mijn Airline ID?

Star Alliance Biometrics is een product van Star Alliance. Om deze reden kunt u zich alleen registreren met een Miles & More-servicekaartnummer. Als u nog geen Miles & More-profiel heeft, kunt u zich gratis registreren. 

Moet ik me voor elke vlucht opnieuw registreren voor Star Alliance Biometrics?

U hoeft zich maar één keer te registreren om Star Alliance Biometrics permanent te gebruiken. U wordt geïdentificeerd aan de hand van uw Miles & More-servicekaartnummer van Star Alliance Biometrics. Vermeld dit nummer gewoon, wanneer u de volgende keer een vlucht boekt.

Let op: In geval van een statuswijziging is een nieuwe registratie met het geldige servicekaartnummer vereist. 

Moet ik me opnieuw registreren, als ik een nieuw servicekaartnummer heb ontvangen vanwege een statuswijziging?

Nee, momenteel is een nieuwe registratie niet nodig, als u een nieuw Miles & More-servicekaartnummer krijgt als onderdeel van een statuswijziging.

Kan ik me registreren voor Star Alliance Biometrics, ook als ik geen geldig paspoort heb?

Nee, u heeft een geldig paspoort nodig om u te registreren. Registreren met een identiteitskaart is niet mogelijk.

Is er een minimumleeftijd voor het gebruik van Star Alliance Biometrics?

U kunt Star Alliance Biometrics gebruiken vanaf de leeftijd van 18 jaar. 

Waarom krijg ik het menu-item “Star Alliance Biometrics” niet te zien in de Miles & More-app?

Zorg ervoor dat u de laatste versie van de Miles & More-app heeft geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, moet u uw app bijwerken.

Waarom moet ik een PIN-code instellen in de Star Alliance-app?

De zescijferige PIN-code die u kiest, wordt gebruikt om uw biometrische profiel in de Star Alliance-app te beschermen. Bestaande wachtwoorden voor uw Miles & More-account worden hierdoor niet gewijzigd.

Met wie kan ik contact opnemen als ik vragen of feedback heb over Star Alliance Biometrics?

Ga naar de instellingen van de Star Alliance-app en selecteer de functie "Send Feedback". U kunt vervolgens contact opnemen met het verantwoordelijke Service Center.

Wat kan ik doen als het inloggen op mijn biometrisch profiel niet werkt?

Als u zich uw PIN-code of het antwoord op uw beveiligingsvraag niet meer herinnert, neem dan rechtstreeks contact op met Star Alliance. Ga hiervoor naar de instellingen van de Star Alliance-app en selecteer de functie "Send Feedback". U kunt vervolgens contact opnemen met het verantwoordelijke Service Center.

Op de luchthaven

Wat betekent biometrische identificatie via Star Alliance Biometrics op de luchthaven?

Biometrische identificatie via Star Alliance Biometrics wordt gebruikt om de identiteit van passagiers op de luchthaven te controleren door foto's van het gezicht die op de luchthaven zijn genomen, te vergelijken met foto's die al zijn opgeslagen.

 

Bij een contactpunt voor biometrische identificatie op de luchthaven (momenteel de toegang tot de veiligheidscontrole en de boarding) kijkt u gewoon in de camera. Foto's die zijn genomen om deze te vergelijken met uw identiteit en die van goede kwaliteit zijn, worden tevens opgeslagen in uw biometrisch profiel. Er kunnen tot vijf foto's worden opgeslagen voor een betere identificatie.

 

De gezichtsherkenning werkt ook als u een mondmasker draagt. In het geval van opvallende patronen op het masker kunnen er zich problemen voordoen bij de identificatie.

 

Indien bij een van de contactpunten om uw interactie wordt gevraagd, zult u hierover worden ingelicht.

Hoe herken ik toegangspunten die zijn uitgerust met Star Alliance Biometrics?

Biometrische toegangspunten zijn te herkennen aan het Star Alliance Biometrics-logo boven de gate en de bijbehorende vloermarkeringen.

Heb ik mijn instapkaart helemaal niet meer nodig nu ik Star Alliance Biometrics gebruik?

Houd uw instapkaart steeds bij, ook al gebruikt u Star Alliance Biometrics. Er kunnen namelijk contactpunten zijn waar de instapkaart nog steeds vereist is (bv. grenscontrole).

Moet ik met Star Alliance Biometrics nog steeds mijn identiteitskaart of paspoort bij me hebben?

Uw biometrische profiel bij Star Alliance Biometrics vervangt de identiteitscontrole op de luchthaven niet. Gelieve uw paspoort/identiteitskaart steeds bij u te houden.

Waarom kan ik niet biometrisch worden geïdentificeerd op de luchthaven?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u niet (meer) biometrisch kunt worden geïdentificeerd op de luchthaven:

 

 • De luchthaven ondersteunt nog geen Star Alliance Biometrics. 

Overzicht van luchthavens die biometrische identificatie aanbieden

 • Het desbetreffende toegangspunt ondersteunt nog geen Star Alliance Biometrics. Momenteel is de technologie beschikbaar bij veiligheidscontroles en de boarding. In dat geval wordt u zoals gewoonlijk gevraagd om uw instapkaart te scannen.
 • De luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, ondersteunt Star Alliance Biometrics nog niet.

Overzicht van de Star Alliance Biometrics-partners

 • De voorwaarden kunnen zijn gewijzigd en u heeft nog geen toestemming verleend. Controleer de berichten op uw biometrisch profiel in de Star Alliance-app.
 • Als u gebruik wilt maken van de biometrische service op de luchthaven, moet u bij uw boeking het nummer van uw servicekaart opgeven. Anders kan uw biometrische profiel niet worden geïdentificeerd.
 • In het geval van een last-minute boeking of een last-minute check-in is het mogelijk dat uw vluchtreservering nog niet is gesynchroniseerd met Star Alliance Biometrics.
 • Als u een nieuw Miles & More-servicekaartnummer heeft ontvangen als gevolg van een statuswijziging, is het mogelijk dat deze informatie nog niet is gesynchroniseerd met Star Alliance Biometrics. Vergeet ook niet om u opnieuw te registreren voor Star Alliance Biometrics met uw nieuwe servicekaartnummer. Bijgewerkte servicekaartnummers worden om de 24 uur gesynchroniseerd. In dit geval moet u even geduld hebben.
 • Als u een pet, muts, zonnebril of een sjaal draagt of als de camera wordt gehinderd door sterk tegenlicht, kunt u mogelijk niet worden geïdentificeerd. Als uw uiterlijk aanzienlijk is veranderd sinds uw registratie bij Star Alliance Biometrics, kan dit ook een reden zijn waarom u niet herkend wordt.

 

Als geen van deze redenen op u van toepassing is, neem dan rechtstreeks contact op met Star Alliance. Ga hiervoor naar de instellingen van de Star Alliance-app en selecteer de functie "Send Feedback". U kunt vervolgens contact opnemen met het verantwoordelijke Service Center.

Wat gebeurt er als ik niet biometrisch kan worden geïdentificeerd bij een toegangspunt?

Als de biometrische identificatie bij een van de toegangspunten niet werkt, vragen we u om zoals gewoonlijk uw instapkaart te scannen.

Privacybeleid

Welke persoonlijke gegevens bewaart Star Alliance?

Voor een vlotter identificatieproces bewaart Star Alliance tot vijf foto's van u. Ook het servicekaartnummer en de vervaldatum van uw paspoort worden opgeslagen.

 

Uw gevalideerde servicekaartnummer wordt gekoppeld aan uw biometrische profiel om u later op de luchthaven als reiziger te identificeren.

 

Bovendien is uw naam nodig om de naam op uw paspoort te vergelijken met de naam op uw Miles & More-account. Uw naam wordt verwijderd, wanneer de vergelijking gelukt is. Deze wordt niet opgeslagen door Star Alliance. De toewijzing aan uw boeking gebeurt enkel via uw servicekaartnummer.

Waarom worden mijn naam en servicekaartnummer overgezet naar de Star Alliance-app?

De Star Alliance-app heeft uw gevalideerde servicekaartnummer nodig om het te koppelen aan uw biometrische profiel. Zo kunt u later op de luchthaven worden geïdentificeerd als gast.

 

Uw naam is enkel nodig om de naam op uw paspoort te vergelijken met de naam op uw Miles & More-profiel. Wanneer de vergelijking gelukt is, wordt uw naam weer verwijderd.

Kan ik de foto's bekijken die op mijn biometrisch profiel zijn opgeslagen?

Star Alliance Biometrics slaat tot vijf foto's van u op om de gezichtsherkenning te optimaliseren. De opgeslagen foto's kunnen niet door u worden bekeken. U heeft alleen toegang tot uw biometrisch profiel, dat onder meer uw instellingen voor het gebruik van uw gegevens bevat.

Waar worden mijn persoonlijke gegevens van het Star Alliance Biometrics-profiel opgeslagen?

Star Alliance Biometrics is een product van Star Alliance. Dienovereenkomstig slaat Star Alliance uw gegevens op. Uw gegevens worden opgeslagen in een Microsoft Azure Cloud op Europees grondgebied, in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De Lufthansa Group heeft geen toegang tot de gegevens van uw biometrisch profiel. Tijdens de identificatie op de luchthaven geeft Star Alliance Biometrics uw instapkaartinformatie aan de contactpunten van de Lufthansa Group door.  

Hoe kan ik inloggen op mijn biometrisch profiel?

U kunt op elk moment inloggen op uw biometrische profiel in de Star Alliance-app onder "Profiel". Hiervoor heeft u uw servicekaartnummer en de zescijferige PIN-code nodig die u bij de registratie heeft opgegeven.

 

Als u niet over het servicekaartnummer beschikt, kunt u ook inloggen via de Miles & More-app, op voorwaarde dat u bent ingelogd op de Miles & More-app. In dit geval wordt uw servicekaartnummer overgezet naar de Star Alliance-app en hoeft u het nummer niet handmatig in te voeren.

 

Hoe kan ik mijn gegevensgebruik controleren?

U kunt het gebruik van uw biometrisch profiel beperken met de volgende parameters:

 

 • Luchtvaartmaatschappij / Star Alliance Biometrics Partner
 • Luchthaven

 

U kunt de instellingen op elk moment wijzigen in uw biometrisch profiel in de Star Alliance-app.

Wat kan ik doen als het inloggen op mijn biometrisch profiel niet werkt?

Als u zich uw PIN-code of het antwoord op uw beveiligingsvraag niet meer herinnert, neem dan rechtstreeks contact op met Star Alliance. Ga hiervoor naar de instellingen van de Star Alliance-app en selecteer de functie "Send Feedback". U kunt vervolgens contact opnemen met het verantwoordelijke Service Center.

Waarom word ik steeds uitgelogd uit mijn biometrisch profiel in de Star Alliance-app?

Uw biometrisch profiel bevat gevoelige gegevens die Star Alliance Biometrics zo goed mogelijk wil beschermen. Om deze reden wordt u automatisch uitgelogd nadat uw sessie is verlopen. Om uw profiel opnieuw te gebruiken, moet u opnieuw inloggen. 

Kan ik mijn biometrisch profiel verwijderen in de Star Alliance-app?

U kunt uw biometrisch profiel op elk moment verwijderen. Ga hiervoor naar "Profile Management" op uw biometrisch profiel in de Star Alliance-app. Indien u uw biometrisch profiel verwijdert, kunt u niet langer gebruik maken van de biometrische identificatie.

Worden foto's van mij op de luchthaven bewaard, ook als ik geen gebruik wil maken van de dienst?

Nee, er worden geen foto's opgeslagen bij de biometrische toegangspunten als u niet bent geregistreerd voor Star Alliance Biometrics.

De veiligheid van uw gegevens is belangrijk voor ons en daarom worden ze volledig versleuteld doorgegeven aan Star Alliance Biometrics. Voor meer details, zie ons privacybeleid voor Star Alliance Biometrics.