We noticed you are using Internet Explorer 11, this web browser is no longer supported, your experience might be degraded.

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Met de hulp van uw gedoneerde Miles wordt een opleidingscentrum gebouwd in Togo

Architect Komi en zijn team werken ook aan het project - van het ontwikkelingsstadium helemaal tot het afgewerkte opleidingsscentrum

Komi help alliance Togo architect June

Het gezamenlijk project van Miles & More en help alliance maakt vorderingen: de bouw van het opleidingscentrum voor minderbedeelde schoolverlaters in Togo (West-Afrika) gaat mooi vooruit dankzij uw gedoneerde Miles. We geven u hier regelmatige updates over het project en praten ook met de betrokken mensen.

Logo help alliance Togo 16-9

Architect Komi Avenunye Adegnon legt uit waarom hij met zoveel passie aan het project werkt

Een droom komt uit

“We streven ernaar om hier voor het einde van 2023 een vooruitstrevend opleidingscentrum te bouwen. Dit zal een positieve impact hebben op de hele regio. Het wordt een onderwijsinstelling waar vele jonge, dynamische mensen opgeleid zullen worden, waardoor ze hoop voor de toekomst en goede kansen op de arbeidsmarkt zullen krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat dit precies het soort centrum is dat we hier in Togo nodig hebben. Togo wordt geconfronteerd met grote armoede en een gebrekkig onderwijssysteem, hierdoor is er een tekort aan goed opgeleide arbeidskrachten. Daarom was ik zo enthousiast toen we het contract voor dit spannend modelproject in de wacht sleepten.”

 

Veel aandacht voor details

“Het duurde een tijdje voor we konden beginnen aan het eigenlijke bouwen. Dat is omdat er verschillende studies uitgevoerd moeten worden voor een project van deze omvang, zoals op het vlak van de structurele integriteit van het gebouw en de elektrische en sanitaire voorzieningen. We moesten ook het finale budget heel gedetailleerd berekenen en plannen.”

 

 

Team help alliance Togo June architect craftsmen

“Mijn multidisciplinair team van architecten, ingenieurs, structurele ingenieurs en planners en ik houden nu zorgvuldig toezicht op de voortgang van de bouwwerkzaamheden. We praten ook elke maand met het projectteam van help alliance, de liefdadigheidsorganisatie van de Lufthansa Group en haar werknemers, en doen voortdurend aanpassingen aan ons oorspronkelijke ontwerp.”

Team help alliance Togo June architect craftsmen

Respect voor natuur en traditie

“Ons concept voor het opleidingscentrum is gebaseerd op bioklimatische architectuur die het milieu respecteert en gebruik maakt van regionale materialen. Daarom hebben we ook klei gekozen als het voornaamste bouwmateriaal. De klei wordt plaatselijk ontgonnen en is perfect geschikt voor de klimatologische omstandigheden hier. Tegelijkertijd is het gebruik van dit traditionele bouwmateriaal een boodschap aan de plaatselijke bevolking: onze tradities en cultureel erfgoed hebben waarde. Ze zijn de fundering van onze toekomstige ontwikkeling.”

 

Samen voor de toekomst

“Bedankt aan alle schenkers van Miles & More die financiële middelen verstrekt hebben! Een project als dit zou onmogelijk geweest zijn zonder hun hulp. We krijgen ook veel positieve feedback uit de regio. Dit is wat mijn team en mij motiveert om elke dag ons uiterste best te doen.”

Het project en de voornaamste betrokkenen

Meer informatie over het project

Het leven in Togo

Dit kleine land in West-Afrika heeft acht miljoen inwoners en is net iets groter dan Zwitserland. Twee derde van de bevolking leeft van de landbouw. Hoewel alle kinderen verplicht zes jaar onderwijs moeten volgen, zijn er velen die de school vroegtijdig verlaten. Eén op drie volwassenen is ongeletterd. Het onderwijssysteem van het land kampt met tekorten aan infrastructuur, uitrusting en bekwame leerkrachten. Zelfs wanneer ze hun opleiding afmaken, is de situatie op de arbeidsmarkt voor jonge mensen zorgwekkend. Er zijn te weinig opleidingsplaatsen die mensen kunnen opleiden voor de jobs waar nood aan is.

Samen met Miles & More wil help alliance – de liefdadigheidsorganisatie van de Lufthansa Group en haar werknemers – deze situatie op lange termijn verbeteren met het project “Modern opleidingscentrum voor een duurzame toekomst”.

De visie van de directeur van het project

Jean Adadevi, Senior Consultant Finance Solutions and Products bij Lufthansa Systems in Hamburg, is de directeur van het project en werkt al lang samen met help alliance. Hij zegt: “Onderwijs, in welke vorm dan ook, is de sleutel tot het bestrijden van wereldwijde armoede. Dit is vooral van toepassing in Afrika. Ik ben zelf opgegroeid in Togo en alleen dankzij mijn goede vorming op school kon ik ontkomen aan een leven in armoede. Daarom ben ik van mening dat het geplande opleidingscentrum een heel belangrijke investering is die jonge mensen een betere toekomst kan bieden.”

Uit dit engagement kwam in Togo een visie voort: een plaats waar jonge mensen een kwaliteitsvolle tweetalige opleiding kunnen genieten die hun een toekomst met meer kansen biedt.

Deze visie wordt nu realiteit. Er zijn plannen voor een opleidingscentrum met moderne werkplaatsen en klassen; de bouw ging begin 2022 van start. Het project “Modern opleidingscentrum voor een duurzame toekomst” zal de komende twee jaar zowel voor help alliance als voor Miles & More een topprioriteit zijn. Met de hulp van uw gedoneerde Miles is de voltooiing van het project voorzien voor eind 2023. Vanaf dan zullen elk jaar ongeveer 100 minderbedeelde schoolverlaters een praktische opleiding krijgen in richtingen zoals mechaniek, biologische landbouw en voedselverwerking.

Dat past volledig in de benadering van Miles & More  tot duurzaam sociaal engagement en het helpen van mensen in de armste landen ter wereld, samen met help alliance. Het opleidingscentrum in Togo zal bestaan uit onderwijs- en administratieve gebouwen en drie werkplaatsen, en het is de bedoeling dat het volledig en exclusief gefinancierd zal worden met gedoneerde Miles van de Miles & More-gemeenschap. Dat betekent 300.000 EUR voor de bouwfase in 2022.

 

We creëren een toekomst met Miles – met grote sprongen. Jean Adadevi is in de wolken met de goede vorderingen in het bouwproces dankzij de steun van Miles & More-leden.

 

We zullen u hier en in de media van Miles & More op de hoogte houden over de voortgang van het project.

Het bouwproject tot nog toe
Logo help alliance Togo 16-9

Er worden nog andere projecten gefinancierd met uw gedoneerde Miles

Meer dan vijftien jaar geleden sloeg Miles & More de handen ineen met help alliance, de liefdadigheidsorganisatie van de Lufthansa Group, om van de wereld een iets betere plek te maken met de hulp van Miles & More-leden. De gedoneerde Miles worden sinds 2016 gebruikt voor het steunen van vele projecten op het gebied van onderwijs, tewerkstelling, inkomen, medische zorg en voeding. Kom meer te weten over enkele van de vele belangrijke projecten.