We noticed you are using Internet Explorer 11, this web browser is no longer supported, your experience might be degraded.

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Met de hulp van uw gedoneerde Miles wordt een opleidingscentrum gebouwd in Togo

Burgemeester Gunn Edoé praat over de hoop die hij associeert met het project

Mayor Gunn Edoé Togo help alliance

Gunn Edoé is de burgemeester van het kustdorpje Agbodrafo in het zuiden van het land, aan de uitgestrekte lagune tussen de Atlantische Oceaan en het Togomeer. Het ligt op ongeveer 30 km van de hoofdstad, Lomé, en heeft zo’n 90.000 inwoners. Een klein aantal van hen leeft buiten de stad in het dorp Dévikinme. Dit is waar het opleidingscentrum gebouwd wordt voor minder bevoorrechte schoolverlaters als onderdeel van een gezamenlijk project van Miles & More en help alliance.

Logo help alliance Togo 16-9

Burgemeester Edoé geeft een update over de bouw en legt uit wat het project voor hem, zijn dorp en de hele regio betekent

Jonge mensen een toekomst geven

“Ik heb altijd al een dergelijk opleidingscentrum willen hebben hier in de regio. Sinds de decentralisatie verlaten heel wat jonge mensen de school met goede kwalificaties, maar slechts weinigen volgen een vervolgopleiding. Wanneer ik hen vraag ‘Waarom ga je niet verder studeren met zo’n goede punten?’ of ‘Waarom doe je geen stage, want er is een groot tekort aan bekwame werklieden in deze regio?’, dan krijg ik steeds hetzelfde antwoord: ‘Mijn familie kan het niet betalen.’”

 

“Het is hoog tijd dat we daar verandering in brachten. We leven in een regio die heel wat te bieden heeft in verschillende opzichten: we hebben de oceaan, we hebben het meer, we hebben een rijke kust. We hebben zelfs een fosfaatverwijderingsbedrijf. Wat ontbreekt, zijn bekwame werklieden. Bekwame werklieden komen naar hier uit andere delen van het land en in veel gevallen komen ze zelfs uit het buitenland. Dat zal anders zijn in de toekomst. Iedereen zou moeten kunnen leren en werken met zijn of haar talenten en mogelijkheden. Dat is goed voor de mensen zelf, voor hun familie en voor onze hele regio.”

 

 

Town hall help alliance Togo September

Bedankt voor uw steun

 

“Het opleidingscentrum is de eerste stap in deze richting, en ook een belangrijke. Het is een stap die we niet hadden kunnen nemen zonder de actieve steun van help alliance. Daarom zou ik deze kans willen gebruiken om jullie hartelijk te bedanken. Alle mensen bij help alliance, die hun tijd en energie steken in de evolutie van ons project. En alle leden van Miles & More, van wie de vele donaties de bouw financieren. Blijf alstublieft doneren. Elke Mile bereikt ons en zal het leven van mensen voor altijd veranderen.”

Town hall help alliance Togo September

De eerste opleidingsgroep

 

“Aan het begin van het academiejaar 2023, zullen de eerste jongeren onderwezen worden in ons opleidingscentrum. Ik ben net te weten gekomen dat onze eerste studenten een groep jonge vrouwen zal zijn. Hierover ben ik echt verheugd, want ik ben een grote voorstander van gelijkheid. Het is fantastisch wanneer vrouwen dezelfde kansen krijgen op de arbeidsmarkt als hun mannelijke collega’s. Opdat dit kan gebeuren, hebben ze een evenwaardige opleiding nodig. We willen hierin ons steentje bijdragen - in heel Agbodrafo en vooral in ons nieuw opleidingscentrum.”

Het project en de voornaamste betrokkenen

Meer informatie over het project

Het leven in Togo

Dit kleine land in West-Afrika heeft acht miljoen inwoners en is net iets groter dan Zwitserland. Twee derde van de bevolking leeft van de landbouw. Hoewel alle kinderen verplicht zes jaar onderwijs moeten volgen, zijn er velen die de school vroegtijdig verlaten. Eén op drie volwassenen is ongeletterd. Het onderwijssysteem van het land kampt met tekorten aan infrastructuur, uitrusting en bekwame leerkrachten. Zelfs wanneer ze hun opleiding afmaken, is de situatie op de arbeidsmarkt voor jonge mensen zorgwekkend. Er zijn te weinig opleidingsplaatsen die mensen kunnen opleiden voor de jobs waar nood aan is.

Samen met Miles & More wil help alliance – de liefdadigheidsorganisatie van de Lufthansa Group en haar werknemers – deze situatie op lange termijn verbeteren met het project “Modern opleidingscentrum voor een duurzame toekomst”.

De visie van de directeur van het project

Jean Adadevi, Senior Consultant Finance Solutions and Products bij Lufthansa Systems in Hamburg, is de directeur van het project en werkt al lang samen met help alliance. Hij zegt: “Onderwijs, in welke vorm dan ook, is de sleutel tot het bestrijden van wereldwijde armoede. Dit is vooral van toepassing in Afrika. Ik ben zelf opgegroeid in Togo en alleen dankzij mijn goede vorming op school kon ik ontkomen aan een leven in armoede. Daarom ben ik van mening dat het geplande opleidingscentrum een heel belangrijke investering is die jonge mensen een betere toekomst kan bieden.”

Uit dit engagement kwam in Togo een visie voort: een plaats waar jonge mensen een kwaliteitsvolle tweetalige opleiding kunnen genieten die hun een toekomst met meer kansen biedt.

Deze visie wordt nu realiteit. Er zijn plannen voor een opleidingscentrum met moderne werkplaatsen en klassen; de bouw ging begin 2022 van start. Het project “Modern opleidingscentrum voor een duurzame toekomst” zal de komende twee jaar zowel voor help alliance als voor Miles & More een topprioriteit zijn. Met de hulp van uw gedoneerde Miles is de voltooiing van het project voorzien voor eind 2023. Vanaf dan zullen elk jaar ongeveer 100 minderbedeelde schoolverlaters een praktische opleiding krijgen in richtingen zoals mechaniek, biologische landbouw en voedselverwerking.

Dat past volledig in de benadering van Miles & More  tot duurzaam sociaal engagement en het helpen van mensen in de armste landen ter wereld, samen met help alliance. Het opleidingscentrum in Togo zal bestaan uit onderwijs- en administratieve gebouwen en drie werkplaatsen, en het is de bedoeling dat het volledig en exclusief gefinancierd zal worden met gedoneerde Miles van de Miles & More-gemeenschap. Dat betekent 300.000 EUR voor de bouwfase in 2022.

 

We creëren een toekomst met Miles – met grote sprongen. Jean Adadevi is in de wolken met de goede vorderingen in het bouwproces dankzij de steun van Miles & More-leden.

 

We zullen u hier en in de media van Miles & More op de hoogte houden over de voortgang van het project.

Het bouwproject tot nog toe
Logo help alliance Togo 16-9

Er worden nog andere projecten gefinancierd met uw gedoneerde Miles

Meer dan vijftien jaar geleden sloeg Miles & More de handen ineen met help alliance, de liefdadigheidsorganisatie van de Lufthansa Group, om van de wereld een iets betere plek te maken met de hulp van Miles & More-leden.

 

De gedoneerde Miles worden sinds 2016 gebruikt voor het steunen van vele projecten op het gebied van onderwijs, tewerkstelling, inkomen, medische zorg en voeding. Kom meer te weten over enkele van de vele belangrijke projecten.