De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Vanaf 01 januari 2024 veranderen onze algemene voorwaarden. Meer informatie vindt u hier.

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Geef een toekomst cadeau door middel van een opleiding

Dankzij uw gedoneerde miles wordt in Togo een modern opleidingscentrum gebouwd

helpalliance help alliance dezember togo handwerker

help alliance, de liefdadigheidsorganisatie van de Lufthansa Group, helpt waar hulp het meest nodig is. Togo is een van de armste landen ter wereld. Hoewel de economie te lijden heeft onder een tekort aan goedopgeleide werkkrachten, is het voor jongeren moeilijk een stageplaats of job te vinden.  Een derde van de jongeren zijn werkloos. Toegang tot kwaliteitsvol voortgezet onderwijs is schaars en duur. Daarom kunnen veel schoolverlaters een stage of het behalen van een diploma niet betalen.

Het succesvolle pilootproject

helpalliance help alliance dezember togo benjamin

Met de steun van help alliance hebben sinds 2018 jaarlijks 55 schoolverlaters een opleiding gekregen als deel van het pilootproject “Providing prospects through bilingual education” in Lomé, de hoofdstad van Togo – bijvoorbeeld op het gebied van kleermakerij of boekhoudkunde. Aan het hoofd van het project stond Blaise-Pascal d’Almeida, die tot aan zijn pensioen werkte als vliegtuigtechnicus bij Lufthansa CityLine. Hij zegt: “Mijn hart van wereldburger heeft de diepe wens dat jonge mensen die in mijn geboorteland Togo niet de kans krijgen voor een goede opleiding, toch het vooruitzicht op een carrière kunnen koesteren.” Een speciaal kenmerk van de opleiding is het tweetalige aspect, in het Duits en Frans. Daardoor worden de studenten na het voltooien van hun studies de perfecte samenwerkingspartners voor Duitse bedrijven, wat zorgt voor betere werkgelegenheid. 

De bouw van een nieuw, modern opleidingscentrum

helpalliance help alliance dezember togo fahrrad

Tot nu hebben de jongeren op verschillende locaties hun opleiding genoten, soms met ongeschikt lesmateriaal. Maar daar zal snel verandering in komen, met het opvolgingsproject “Modern opleidingscentrum voor een duurzame toekomst”. Met de hulp van dit project en Miles & More-leden wil help alliance het succesvolle werk in Lomé verderzetten en een internationaal opleidings- en trainingscentrum op poten zetten, uitgerust met moderne leermiddelen. De eerste steen werd gelegd tijdens een plechtigheid in 2019, de plannen voor een opleidings- en administratiegebouw en drie ateliers staan al op punt en het plan is om begin 2022 met de bouw te starten. Naast de jongeren die het vooruitzicht hebben om dankzij het opleidingscentrum hun carrière te beginnen plannen, profiteert ook de regionale economie – en uiteindelijk de hele bevolking – mee van het feit dat plaatselijke bedrijven en werknemers aan de bouw zullen meewerken.

Een toekomst met vele kansen

helpalliance help alliance dezember togo diplom

Projectleider Jean Adadevi, Senior Consultant Finance Solutions and Products bij Lufthansa Systems, zegt: “Opleiding in elke vorm is de sleutel tot het wereldwijd uitroeien van armoede.”

 

Het nieuwe opleidingscentrum in Togo werd ontworpen om vanaf 2023 elk jaar ongeveer 100 minder bevoorrechte schoolverlaters een praktisch gerichte opleiding te geven. De focus van de cursussen zal gericht zijn op handmatige jobs en jobs in de landbouwsector, zoals mechaniek, biolandbouw en voedselverwerking. Daardoor krijgen jongeren toegang tot een kwaliteitsvolle, moderne beroepsopleiding, waardoor de vooruitzichten voor hun carrière beter worden en ze kunnen ontsnappen aan een leven van armoede en werkloosheid. Daarnaast worden jaarlijks tot 100 trainers van reguliere opleidingsorganisaties in het centrum opgeleid als onderdeel van een “train de trainer”-programma. Dit zal op een duurzame manier zorgen voor een grote verbetering van de algemene onderwijskwaliteit in Togo.

 

We zullen u het komende jaar regelmatig op de hoogte houden van de vorderingen van het project op onze internetpagina en in de media van Miles & More. Uw gedoneerde miles geven vele jongeren in Togo het vooruitzicht op een betere toekomst en dat op lange termijn.

helpalliance help alliance dezember togo schale

“Togo”-wedstrijd in de app

Uit het pilootproject zijn al verschillende beginnende bedrijven voortgekomen. Coco Design is er één van. Coco Design gebruikt en verwerkt alle delen van kokosnoten: het vruchtvlees wordt verwerkt tot kokosolie, de schil wordt gebruikt voor duurzame huishoudartikelen en het restafval komt in dierenvoeder terecht.
Vanaf 14.12.2021 geven we vijf sets weg van drie prachtige handgemaakte decoratieve kokosschalen bij onze wedstrijd in de Miles & More-app.

helpalliance help alliance dezember togo schale