De ondersteuning voor uw huidige webbrowser is ingesteld. Om de volledige functionaliteit van de website en de veiligheid van uw gegevens te kunnen garanderen, verzoeken we u dringend over te schakelen op een moderne browser (bv. Safari of Firefox).

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Wanneer ontvang ik mijn nieuwe servicekaart nadat ik een status heb bereikt of verlengd?

Als u de drempel voor het bereiken van de Frequent Traveller-, Senator- of HON Circle-status heeft overschreden, ziet u uw nieuwe status en uw nieuwe servicekaart direct in de app of in uw profiel op miles-and-more.com. De productie en verzending van uw fysieke kaart worden tegelijkertijd automatisch gestart. Binnen Duitsland zijn daarvoor ca. twee weken nodig; voor verzending naar andere landen moet rekening worden gehouden met een langere verzendtijd.

 

Heeft u al een status bereikt en deze nu verlengd, dan krijgt u uw nieuwe kaart met de verlengde geldigheid, kort voordat de huidige kaart verloopt. De nieuwe kaart verschijnt ook pas in de app als de huidige kaart verlopen is. Let erop dat u bij een verlenging niet direct na overschrijding van de drempel een nieuwe kaart wordt toegestuurd.

 

Tip: ongeacht of u een status heeft bereikt of verlengd, uw servicekaart is altijd voor u beschikbaar in de Miles & More-app.