We noticed you are using Internet Explorer 11, this web browser is no longer supported, your experience might be degraded.

Hallo, hoe kunnen wij u helpen?

Miles & More in tijden van corona – dit moet u nu weten

De coronacrisis heeft het luchtverkeer en de reisbranche in ongekende mate getroffen. Sommige services in verband met reizen zijn ook verder alleen beperkt mogelijk.

Miles & More wil als Europa’s toonaangevende frequent flyer- en awardsprogramma haar leden  verantwoordelijk en ondersteunend begeleiden in deze buitengewone tijden. Hiervoor hebben we praktische en relevante informatie bij het programma samengesteld en leggen uit van welke services, meerwaarden en partners zoals eerder gebruik kan worden gemaakt.

Wij bedanken onze leden in dit verband voor hun vertrouwen en zullen alles geven om onze services en aanbiedingen ook hierna aan te passen aan de actuele situatie.

Miles & More klantenservice

Actuele informatie omtrent omboekingen en annuleringen vindt u op onze webpagina Coronavirus - Actuele informatie over de Miles & More klantenservice.

Coulanceregelingen en meer informatie voor frequent flyers

Kunt u wegens de huidige situatie slechts beperkt status Miles verzamelen en daarom moeilijk uw Frequent flyer-status in stand houden?

Wij begrijpen dat uw mogelijkheden om status Miles te verzamelen momenteel beperkt zijn. Daarom vinden wij het belangrijk om u tegemoet te komen. Als u uw statusverlenging van 2019 of 2020 niet bereikt, verlengen wij uw status met een jaar tot februari 2022. Als u uw statusverlenging voor eind 2020 bereikt, ontvangt u natuurlijk een reguliere verlenging tot februari 2023. Alle eVouchers met vervaldatum 2020 en 2021 worden verlengd, c.q. weer bijgeschreven en kunnen tot 31.12.2021 worden gebruikt.

 

De coulanceregeling in detail

Extra status Miles verzamelen in 2022

Hoe is het met het nieuwe statusprogramma, dat voor het begin van 2022 werd aangekondigd?

Wij hebben u het eenvoudigste en meest inzichtelijke frequent flyer programma beloofd en we betreuren net als u dat wij deze belofte niet kunnen inlossen voor het aangekondigde tijdstip. Ons doel om u een eenvoudig en transparant frequent flyer programma te bieden, blijft recht overeind.

 

Helaas dwingt de huidige situatie ons tot een correctie, zodat we de start van het nieuwe frequent flyer programma niet zoals gepland kunnen lanceren. Dat betekent voor u dat de vroegere programmavoorwaarden  geldig blijven.

 

Ook werd aangekondigd dat gecompliceerde onderdelen, zoals bijv. M&M Selections zouden vervallen. Gaat dat door?

 

Nee, alle onderdelen van het huidige frequent flyer programma, zoals Miles & More Selections, Status Stars, de Senator Premium Award en JetFriends blijven bestaan.

Wat er voor u bij het reizen als frequent flyer anders wordt

Als frequent flyer profiteert u van bijzondere voordelen en diensten die uw vliegervaring nog plezieriger maken. Wij begrijpen dat u op dit moment niet van alle voordelen gebruik kunt maken, omdat bijvoorbeeld door voorschriften van de overheid het aanbod aan eten en drinken in de lounge sterk is beperkt, of dat de lounge helemaal niet open mag.    

 

U kunt er echter op vertrouwen dat wij alles zullen doen om u zo snel mogelijk weer de service te bieden die u van ons verwacht.

 

De belangrijkste vragen en antwoorden over het thema ”Reizen als frequent flyer“ hebben wij onder de volgende links voor u samengebracht. Zodra er iets verandert, actualiseren wij deze informatie online voor u. U bent dus altijd volledig op de hoogte.

Reizen als frequent flyer

Via de volgende links vindt u meer informatie over de omvangrijke maatregelen die zijn genomen, zodat u ook in deze tijden een goed gevoel voor en tijdens de reis hebt.

Maatregelen in tijden van corona

Aanbiedingen voor het thuis verzamelen en inwisselen van Miles

Kunt u op reizen slechts beperkt award Miles verzamelen bij het vliegen of bij onze partners?

Wij bieden u tal van mogelijkheden om iedere dag thuis Miles te verzamelen en in te wisselen.Bij de ongeveer 40 luchtvaartmaatschappijpartners, waaronder 28 vliegmaatschappijen van Star Alliance en vele partners in de branches hotels en mobiliteit, is het verzamelen en inwisselen van Miles op dit moment nog een beetje beperkter dan u gewend bent. De dienstregelingen van de Lufthansa Group Airlines worden afgestemd op de gegeven voorwaarden en de vraag .


Als Miles & More-lid profiteert u bovendien ook verder van aantrekkelijke mogelijkheden om te verzamelen en in te wisselen in het dagelijks leven, bijv. bij onze partners in de wereld van shopping, financiën, entertainment en conversie. Zoals vroeger presenteren wij u relevante aanbiedingen op miles-and-more.com en in de Miles & More-app, de nieuwsbrief en de mailing.


Hierna vindt u informatie en een select aanbod van onze Miles & More-partners, waarvan u eenvoudig thuis kunt profiteren:

Worldshop

Informatie over openingstijden, contactgegevens en meer vindt u hier. Wij houden u ook verder op de hoogte van alle aanpassingen. De services ”Airport Delivery“ en ”Gate Delivery“ en verkoop aan boord worden niet langer geboden.


Natuurlijk is onze webshop op worldshop.eu nog steeds 24 uur per dag voor u beschikbaar. Hier hebt u toegang tot bijna alle 3.000 geselecteerde producten van meer dan 200 premium-merken. Bij enkele producten kunnen er soms knelpunten in de levering optreden. Daarover zult u op de website worden geïnformeerd.

De verzendpartners hebben alle noodzakelijke hygiënische en preventieve maatregelen genomen, zodat u zonder aarzelen kunt bestellen. Ook de klantenservice van Worldshop blijft gewoon beschikbaar en geeft u graag informatie als er zich een vertraging van de levering van een product voordoet.

Miles & More-kredietkaart

Het betalen met en verzamelen van Miles met de Miles & More kredietkaart is eveneens onbeperkt mogelijk. Naast de reguliere voordelen van een gemakkelijke en snelle transactie zonder contant geld biedt de de Miles & More kredietkaart een zinvol alternatief voor contant betalen. Bovendien beschermen de meeste kredietkaarten uw Miles tegen vervallen en bieden onbegrensde geldigheid van de Miles. Meer info over Miles veilig stellen vindt u hier.

Miles & More Financieel portfolio

Alle aanbiedingen van partners uit de financiële en verzekeringsbranche, o.a. van Amundi, de Deutsche Kreditbank AG en ERGO blijven geldig. Dat geldt ook voor de Miles & More partners in de fintech- en insurtech-sectoren zoals auxmoney, Clark, LIQID, Weltsparen en Exporo.

Miles & More Online Shopping

Ook Miles & More Online Shopping met meer dan 450 partners, bijv. in de gebieden Boeken & vrije tijd, Elektronica & kantoor of Mode & accessoires, blijft onbeperkt beschikbaar. Alle aanbiedingen en partners kunt u via Miles & More Online Shopping bekijken.

Punten omwisselen voor Miles

Met bonus- en loyaltyprogramma’s van onze partners kunnen Miles & More-leden hun Miles-rekening extra aanvullen en verzamelde punten inwisselen voor award Miles. Alle beschikbare aanbiedingen vindt u bij de converteringsaanbiedingen.

Gift Cards by cadooz

Op het plattform Gift Cards by cadooz kunnen Miles & More-leden  bij meer dan 80 partners ook verder Miles voor waardebonnen omwisselen – en al bij aankoop van de waardebonnen meer award Miles verzamelen.

Meer nuttige tips over uw award Miles

Wilt u sneller uw gewenste award bereiken?

Met Mileage Pooling bieden wij u de mogelijkheid uw Miles met die van andere leden samen te voegen.

De functie Mileage Pooling waarbij twee volwassenen en tot vijf kinderen hun award Miles op een virtuele account kunnen samenvoegen en verzamelen, is onbeperkt te gebruiken. Daarmee bereikt u vooral in een tijd zonder het alomvattende verzamelen van award Miles via reizen, toch gezamenlijk sneller uw gewenste award – of die nu komt uit de Worldshop, van Miles & More Online Shopping of van meer dan 270 premium-partners in branches buiten het vliegen. U kunt uw Miles-pool zowel in de app als via onze website snel en eenvoudig opzetten.

Miles-aanbieding

Wilt u Miles-aanbieding reserveren?

Wij bieden u weer talrijke aantrekkelijke Miles-aanbiedingen aan. Alle actuele aanbiedingen vindt u zoals gewoonlijk op www.meilenschnaeppchen.de.